Η Ανόρθωση για να ανοίξει τη ψαλίδα κι ο ΑΠΟΕΛ για να αναστρέψει την κατάσταση

Ένα ντέρμπι πολύ διαφορετικό σε σχέση με αυτά των τελευταίων χρόνων, θα είναι αυτό ανάμεσα σε Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ, που θα διεξαχθεί το απόγευμα (16:00), στο στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος.
 
Κι αυτό γιατί ο ΑΠΟΕΛ, που τα τελευταία χρόνια είχε πάρει τον αέρα της ομάδας της Αμμοχώστου στο γήπεδό της, με εξαίρεση την περσινή χρονιά, δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάστασή του, την ίδια ώρα που η Ανόρθωση δείχνει σαφώς βελτιωμένη παιχνίδι με παιχνίδι.
 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελευταίας δεκαετίας, ο ΑΠΟΕΛ μετρά δέκα νίκες, η Ανόρθωση τέσσερις, με την τελευταία να είναι στο περσινό παιχνίδι, του δεύτερου γύρου, όπου επικράτησε με 1-0, ενώ τρεις φορές, τα παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.
 
Η προϊστορία των τελευταίων δέκα χρόνων
2010/11 Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ 2-0
2010/11 Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ 1-2 
2011/12 Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ 2-0
2011/12 Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ 1-2 
2012/13 Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ 0-2
2012/13 Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ 2-1 
2013/14 Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ 1-2
2013/14 Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ 0-1 
2014/15 Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ 0-1
2014/15 Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ 3-3 
2015/16 Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ 1-2
2015/16 Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ 1-1 
2016/17 Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ 0-0
2016/17 Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ 0-1
2017/18 Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ 0-3
2017/18 Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ 0-0 
2018/19 Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ 2-3
2019/20 Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ 1-0
 
Όπως είναι καλά γνωστό, η προϊστορία δεν παίζει ποδόσφαιρο και γι’ αυτό οι δύο ομάδες καλούνται να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν πιο έτοιμες, σε ένα παιχνίδι που προβλέπεται να έχει αρκετό πάθος, ένταση και συγκινήσεις, όπως είναι πάντα οι αγώνες μεταξύ Ανόρθωσης και ΑΠΟΕΛ.
 
Δεν αποκλείεται πάντως, αυτό να είναι το τελευταίο παιχνίδι του Μαρίνου Ουζουνίδη στον γαλαζοκίτρινο πάγκο, αφού την τελευταία εβδομάδα υπήρξε έντονη φημολογία για αποχώρηση του, κάτι που ωστόσο δεν έγινε. Κάποιοι άλλοι πάντως, υποστηρίζουν ότι ενδεχομένως αυτή να είναι και η τελευταία ευκαιρία του Ελλαδίτη, αφού σε περίπτωση ήττας, η αποχώρηση του θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Κι αυτό γιατί, ο ΑΠΟΕΛ θα μείνει αρκετούς βαθμούς πίσω από την κορυφή.
 
Από την άλλη, η Ανόρθωση θέλει να πετύχει την πρώτη της νίκη σε ντέρμπι, αφού στα δύο προηγούμενα με Ομόνοια και Απόλλωνα, στο ίδιο γήπεδο, μετρά μία ισοπαλία, 1-1 με την Ομόνοια και μια ήττα, 1-3 από τον Απόλλωνα.
 
Παράλληλα, κίνητρο για την ομάδα του Κετσπάγια, είναι να ανοίξει και την ψαλίδα της διαφοράς, από ένα συνδιεκδικητή του τίτλου όπως είναι ο ΑΠΟΕΛ.
 
Ο Τιμούρ Κετσπάγια, έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του πλην του τιμωρημένου Αμπαρτζουμιάν, ο οποίος δέχθηκε κόκκινη κάρτα στον αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα.
 
Την ίδια ώρα, επιστρέφει, μετά την τιμωρία τριών αγωνιστικών που του επιβλήθηκε από τον Αθλητικό Δικαστή, ο Νίκος Καλτσάς.
 
Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Λόρια, με κεντρικούς αμυντικούς τους Σίλντενφελντ και Βργκοτς. Αριστερά στην άμυνα θα αγωνιστεί ο Κορέια και δεξιά ο Γκαλίτσιος, ενώ στο κέντρο πιθανότατα θα επιλαγούν δύο κόφτες με τους επικρατέστερους να είναι οι Αρτυματάς και Νταουσβίλι. Σε ρόλο δεκαριού θα παίξει ο Ντορ Μίχα.
 
Το μεγαλύτερο ερωτηματικό αφορά την επίθεση, αφού οι Ελουντού και Μανιάς έκαναν καλό παιχνίδι απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα και πιθανόν να επιλεγούν ξανά στο αρχικό σχήμα, με τους Κβιλιτάια και Χριστοφή να διατηρούν τις δικές του πιθανότητες. Στο άλλο άκρο της επίθεσης, το πιο πιθανόν αν είναι έτοιμος ο Οκριασβίλι να αγωνιστεί, ειδάλλως θα επιλεγεί ο Καλτσάς.
 
Aπό την άλλη ο Μαρίνος Ουζουνίδης, πιθανότατα να δώσει φανέλα βασικού στον Φράνσις Ουζόχο για πρώτη φορά την φετινή χρονιά. Στην άμυνα, ο ένας σίγουρας είναι ο Ζόρζ, ενώ η δεύτερη θέση παίζεται μεταξύ Μερκή και τον Σάντος. Αριστερά θα είναι ο Γουίλερ και δεξιά ο Ενσούε. 
 
Στο κέντρο, εν τη απουσία, λόγω καρτών του Ανουάρ, θα αγωνιστεί ο Γένσεν, μαζί με τους Ντε Βινσέντι και Ζαχίντ. Σε ότι αφορά στην επίθεση, δεξιά θα αγωνιστεί ο Εντογκαλά, δεξιά ο Εφραίμ, ενώ ως αιχμή του δόρατος το πιο πιθανό είναι να παίξει ο Νούχιου. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Το μήνυμα του Μπεν Σιμόν για το ντέρμπι με την Ομόνοια-«Είμαστε συγκεντρωμένοι στα μικρά πράγματα»
Ολοκληρώνεται με δύο αγώνες, η 10η αγωνιστική για τον Β΄ όμιλο του Πρωταθλήματος
Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»