Το τελευταίο νικητήριο γκολ επί της Ελλάδας και η πίστη του Ιωακείμ στην Εθνική

Για τον αγώνα της Εθνικής Κύπρου με αντίπαλο την Ελλάδα μίλησε ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής Άκης Ιωακείμ.
 
Σε δηλώσεις του στον SuperSport Fm, ο κ. Ιωακείμ αναφέρθηκε αρχικά στο νικητήριο γκολ που πέτυχε το 2001, στην τελευταία νίκη επί της Ελλάδας, λέγοντας πως «ήταν παιγνίδι ισορροπημένο είχαμε και εμείς μια καλή ομάδα τότε, από ότι θυμάμαι είχε κάνει κόρνερ ο Χρύσης και έκανα εγώ το κεφάλι και πήραμε τη νίκη. Ήταν το πρώτο παιγνίδι του Ρεχάγκελ, αυτό το φιλικό», ανέφερε για το ματς που διεξήχθη το 2001 στην Καισαριανή.
 
Συνέχισε λέγοντας πως «με όποιες ομάδες παίζαμε ειδικά στην Κύπρο, πάντα βάζαμε δύσκολα, ακόμη και η Γαλλία του Ζιντάν μας κέρδισε πολύ δύσκολα, είχε βάλει και ένα καταπληκτικό γκολ ο Οκκάς».
 
Ακολούθως, μίλησε και για την προσπάθεια που γίνεται από την ΚΟΠ, για ανανέωση της Εθνικής ομάδας. «Είναι καλό να κάνεις ανανέωση, αλλά αυτό να γίνεται σταδιακά. Διαφωνώ με τη τη ριζική ανανέωση», είπε και αναφέρθηκε στη σύγκριση του τότε με το σήμερα: «Η φουρνιά η δική μας ήταν πολύ καλή, ήμασταν και όλοι βασικοί. Βλέπουμε παιδιά που παίζουν στις ομάδες τους και είναι βασικοί στην Εθνική κι αυτό είναι πρόβλημα. Τους νεαρούς της Ομόνοιας τους ξέρω και έχουν πολλά να δώσουν, είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Πιστεύω πολύ σε αυτά τα παιδιά».
 
Σε ότι αφορά στους αγώνες που έπονται στο Nations League, είπε ότι «με το Λουξεμβούργο πρέπει οπωσδήποτε να κτυπήσουμε το παιγνίδι, με το Μαυροβούνιο θα είναι πιο δύσκολος ο αγώνας. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τους ανθρώπους της ΚΟΠ για την Εθνική. Αν έρθουν καλά αποτελέσματα θα αλλάξει και το κλίμα».
 
Στη συνέχεια, ρωτήθηκε για την άποψή του για το πρωτάθλημα όπου επισήμανε πως «θα είναι δύσκολο το πρωτάθλημα, όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά γενικά σε όλο τον κόσμο. Ναι, χάνονται βαθμοί κι αυτό θα συνεχιστεί, είναι πολύ νωρίς στο πρωτάθλημα, υπάρχει δρόμος ακόμη.»
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια