«Όλα θα πάρουν τον δρόμο τους με την πολυπόθητη κατάκτηση ενός πρωταθλήματος»

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (02/12/2020) η ετήσια έκτακτη Γενική Συνέλευση της Εταιρείας Απόλλων Ποδόσφαιρο.

H Γενική Συνέλευση έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης και ξεκίνησε με τον απολογισμό του Προέδρου κ. Νίκου Κίρζη για την τελευταία τριετία. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε η έκθεση των συμβούλων και πραγματοποιήθηκε η υποβολή και εξέταση των Οικονομικών Καταστάσεων της Εταιρείας για τα έτη 2017, 2018 και 2019.

«Φίλες και φίλοι σας χαιρετώ και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας στην Ετήσια Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Εταιρείας Απόλλων Ποδόσφαιρο η οποία πραγματοποιείται μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω της πρωτόγνωρης και δύσκολης κατάστασης με την πανδημία του Covid – 19.

Δεν θα καταχραστώ τον χρόνο σας και θα είμαι σύντομος με πράγματα τα οποία ήδη γνωρίζετε.

Η γενική συνέλευση αποτελεί μια διαδικασία πολύ εποικοδομητική, έστω κι αν θεωρείται στερεότυπη και γραφειοκρατική.

Μέσα από την ανάλυση και την παρουσίαση όλων των πραγματικών γεγονότων μπορείς να δεις κατάματα το τι πέτυχες και τι μπορείς στο μέλλον να πετύχεις, με βασική αρχή την βελτίωση της ομάδας μας σε όλα τα επίπεδα.

Ως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου έχω την τύχη και την τιμή να παρευρίσκομαι επικεφαλής σε ακόμη μία γενική συνέλευση της ποδοσφαιρικής εταιρείας.

Στα οκτώ χρόνια κατά τα οποία βρίσκομαι στην ηγεσία του ποδοσφαιρικού Απόλλωνα έχουμε πετύχει και έχουμε βιώσει πολλά, αν και κατά την προσωπική μου άποψη θα μπορούμε να είχαμε κατακτήσει ένα και ίσως δύο πρωταθλήματα.

Τίτλοι, διακρίσεις στην Ευρώπη, αξέχαστες νίκες σε αλησμόνητες βραδιές. Παράλληλα ήρθαν και λύπες από χαμένα παιχνίδια ή από απώλειες τίτλων.

Ως διοικητικό συμβούλιο έχουμε επενδύσει σε πολύ κακούς οικονομικά καιρούς αρκετά εκατομμύρια ευρώ, έτσι ώστε ο Απόλλωνας να καταστεί μόνιμος πρωταγωνιστής στις εγχώριες διοργανώσεις, αλλά και να συμμετέχει ανελλιπώς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Γνωρίζω πολύ καλά όχι μόνο ως Προέδρος και μεγαλομέτοχος, αλλά ως πραγματικός οπαδός αυτής της ομάδας ότι όλα θα πάρουν τον δρόμο τους με την πολυπόθητη κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, που τόσο πολύ επιζητά ο κόσμος του Απόλλωνα αλλά και το αξίζει.

Μπορεί ο Απόλλωνας να θεωρείται μέσα στις δυο πιο επιτυχημένες ομάδες της δεκαετίας στην Κύπρο, ωστόσο η προσπάθεια όλων μας δεν σταματά ποτέ, και ευελπιστούμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα τα αμέσως επόμενα χρόνια και κυρίως με την μεταφορά μας σε μερικούς μήνες στο νέο ποδοσφαιρικό μας γήπεδο στο Κολόσσι.

Σε μια ανάλυση δεδομένων σε γενική συνέλευση τα περισσότερα περιστρέφονται γύρω από το αγωνιστικό αλλά και το οικονομικό κομμάτι. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο εκτός από τα δυο αυτά στοιχεία τα οποία έχω αναφέρει, υπάρχουν κι άλλοι τομείς στους οποίους μια ποδοσφαιρική εταιρεία θα πρέπει να επενδύει με απώτερο στόχο και σκοπό την ανάπτυξη της.

Μάρκετινγκ, επικοινωνία και κοινωνικό έργο είναι επίσης τομείς στους οποίους ως Απόλλωνας επενδύσαμε και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε. Θέματα τα οποία θα σας αναπτύξω στη συνέχεια.

Το μεγαλύτερο όφελος πάντως για τον Απόλλωνα είναι η είσοδός του στο νέο γήπεδο στο Κολόσσι.

Μια τεράστια προοπτική η οποία αγγίζει όχι μόνο το αθλητικό κομμάτι, αλλά ακόμη και περισσότερο το οικονομικό.

Όλα αυτά όμως από τον Μάιο του 2022 και την αγωνιστική περίοδο 2022-2023.

Το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να προκριθούμε στους ομίλους του UEFA Europa League τα τελευταία δύο χρόνια σε συνδυασμό με την απώλεια πολύ μεγάλων εσόδων εξαιτίας της πανδημίας, αποτελεί πλήγμα για τα οικονομικά δεδομένα της εταιρίας.

Ως εκ τούτου κρίνεται απαραίτητη η εισροή χρημάτων για την οικονομική ρευστότητα του συλλόγου, τόσο για το Financial Fair Play και όσο και για τον αυστηρό έλεγχο των κριτηρίων της UEFA.

Η διακοπή επίσης της περσινής αγωνιστικής περιόδου εξαιτίας της πανδημίας προκάλεσε τεράστια οικονομική ζημιά και μείωση στα έσοδα του συλλόγου, είτε από χορηγίες, είτε από μη πωλήσεις εισιτηρίων.

Τους τελευταίους μήνες το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας προχώρησε σε μια σειρά ενεργειών έτσι ώστε να καταφέρει να δημιουργήσει άλλες πηγές εσόδων με απώτερο σκοπό την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της.

Με γνώμονα την αβεβαιότητα της τρέχουσας αγωνιστικής ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-2021, λάβαμε μία γενναιά απόφαση όπως μειώσουμε δραστικά την τιμή της δημοφιλέστερης κατηγορίας εισιτηρίου διαρκείας στις τάξεις των οπαδών μας καταφέρνοντας με την απόφαση αυτή να τα διατηρήσουμε τον ίδιο αριθμό με την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

Παράλληλα, το τμήμα μάρκετινγκ της ποδοσφαιρικής εταιρείας σύναψε νέες χορηγικές συμφωνίες με καινούριους συνεργάτες διευρύνοντας τον κύκλο των συνεργατών του και ταυτόχρονα δημιούργησε νέα κανάλια επικοινωνίας και νέους τρόπους προβολής των χορηγών της με σκοπό την προσέλκυση καινούριων εταιρειών.

Το αρμόδιο τμήμα πρωτοπόρησε για ακόμη μια φορά ανακοινώνοντας μία πολύ πρωτοποριακή συνεργασία με την παγκοσμίου φήμης πλατφόρμα Socios.com μέσω της οποίας το branding του Απόλλωνα να γίνεται γνωστό σε διεθνές επίπεδο και ταυτόχρονα να επωφελείται η ποδοσφαιρική εταιρεία οικονομικά.

Προσφάτως, ο Απόλλωνας ανακοίνωσε επίσης την έναρξη της συνεργασίας του με το «The Football Business Academy», μέσω της οποίας θα δίδεται η ευκαιρία στους φοιτητές του ινστιτούτου να πραγματοποιούν την πρακτική τους εξάσκηση για απόκτηση εργασιακής πείρας στο οικοδόμημα της ομάδας μας. Με αυτή την εξέλιξη ο Απόλλωνας επωφελείται σε τεχνογνωσία και branding.

Παρά τις πιο πάνω ενέργειες η ανάγκη για οικονομική ενίσχυση είναι απαραίτητη και γι’ αυτό τον λόγο στη σημερινή συνέλευση θα επικυρωθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ποδοσφαιρικής εταιρείας.

Για την εξέλιξη αυτή έντονο ενδιαφέρον έχει επιδείξει ο νέος συνεργάτης του Διοικητικού Συμβουλίου ο κ. Moshe (Hiko) Rajczyk για να ενταχθεί στην ομάδα των μετόχων.

Με συντονισμένες προσπάθειες και καθημερινή εργασία, έχουμε καταφέρει τα τελευταία χρόνια να μην έχουμε καμία ανοικτή υπόθεση στην Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών και στη FIFA και είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη καθημερινά τις υποθέσεις που ακούμε ότι αντιμετωπίζουν οι άλλες ομάδες.

Στόχος μας είναι να διευθετούμε τις όποιες οφειλές και να τηρούμε τους διακανονισμούς που συμφωνούμε με ποδοσφαιριστές και πιστωτές μας .

Η στήριξη σας προς το πρόσωπο μου με γεμίζει ευθύνες για να σας δώσω μαζί με τους συνεργάτες μου την απόλυτη χαρά η οποία μεταφράζεται στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος!

Σας ευχαριστώ».

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια