Σκόρπισε τον Εθνικό με πεντάρα και ανέβηκε κορυφή η ΑΕΛ

Μεγάλη νίκη με 5-0, που την ανεβάζει στην κορυφή, πήρε η ΑΕΛ απέναντι στον Εθνικό σε αγώνα που διεξάχθηκε για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος CYTA. 

Η λεμεσιανή ομάδα ήταν ανώτερη από τον αντίπαλο της και καθάρισε το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, αφού πήγε στα αποδυτήρια με το 4-0. 

Στα αξιοσημείωτα είναι το γεγονός πως ο Μπάμπιτς σημείωσε χατ-τρικ, καθώς σκόραρε στο 9', 14' και 41'. Η ομάδα της Λεμεσού πλέον βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 27 βαθμούς. 

Η ταυτότητα του αγώνα:

Στην πρώτη της οργανωμένη προσπάθεια στο παιχνίδι, η λεμεσιανή ομάδα πήρε κεφάλι στο σκορ, με τον Μπάμπιτς μόλις στο ένατο λεπτό. Ακολούθως ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 14’ σκόραρε εκ νέου και έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Στο 30' ο Νταβρό με ωραία κάθετη πάσα βρίσκει τον Τόρες, ο οποίος με σουτ νίκησε τον Μπογκατίνοφ και έκανε το 3-0 στο παιχνίδι.

Λίγα λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου η ΑΕΛ πετυχαίνει και τέταρτο γκολ, ενώ ο Μπάμπιτς έκανε χατ-τρικ. Συγκεκριμένα στο 41',  μετά από παράλληλη πάσα του Αντωνίου ο Κροάτης άσος με προβολή σκόραρε και πέτυχε το τέταρτο γκολ για την λεμεσιανή ομάδα.

Στο 72' η ΑΕΛ κέρδισε πέναλτι, από πέσιμο του Τόρες μετά από μαρκάρισμα του Πρόγιτς. Ο Αντάμοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση του και έκανε το 5-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Τεϊσέιρα, Σάντος, Αντωνίου (48′ Νεοφύτου), Κέρκεζ, Ζντρασκόφσκι (46′ Αντάμοβιτς), Ριέρα (Μελαναρκίτης), Παπαφώτης, Αβραάμ (46′ Μάιντεβατς), Τόρες, Μπάμπιτς (66′ Κωνσταντινίδης).

Εθνικός Άχνας (Απόστολος Μακρίδης): Μπογκαντίνοφ, Πρόγιτς (78′ Ιωάννου), Γκονσάλο Σάντος (20′ Γκόρουμπετς), Σάβιτς, Περατικός, Παπαγεωργίου, Χουντόμπιακ, Μιγκελίτο, Μ. Ηλία (46′ Ντόλεζαλ), Κονέ (46′ Ζάγκμπα), Κοστόφσκι (46′ Χαραλάμπους).

Σκόρερ: 8′, 14′, 41′ Μπάμπιτς, 31′ Τόρες, 73′ πέναλτι Αντάμοβιτς.

Κίτρινες: Αντωνίου, Μάιντεβατς / Κονέ.

Διαιτητής: Χριστοδούλου Κυριάκος.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Εξάρα η ΑΪΚ Στοκχόλμης κόντρα στη Νορκόπινγκ, δύο γκολ ο Πίττας
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τα παιχνίδια του δεύτερο γκρουπ
Ο Φανιέρος πρόσφερε το μεγαλύτερο ποσό στον έρανο της Ανόρθωσης εις μνήμη του πατέρα του
H συμφωνία του Ουάρντα με τη Δόξα, τα ψυχολογικά προβλήματα και οι 150 χιλιάδες
Εννέα χρόνια αήττητος ο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ κόντρα στην ΑΕΚ
Η υπόσχεση του Μπεν Σιμόν, οι δύο νίκες επί του ΑΠΟΕΛ και οι πιθανές επιστροφές
Κλήση για προπονήσεις της Εθνικής Γυναικών ενόψει Γεωργίας
Το συγκινητικό μήνυμα των οπαδών της Πάφου για τον Νάσο-«Αυτό το κύπελλο το θέλουμε και για σένα»
Η Ανόρθωση έβγαλε σε δημοπρασία συλλεκτική μπάλα με υπογραφές από τους κορυφαίους παίκτες της
Αδιόρθωτος Ουάρντα, πληρώνει ακόμη τις... αταξίες του-Παρελθόν και από τον Πανσερραϊκό