Το προαίσθημα Μιχαηλίδη για το ντέρμπι και τα ταμπού που έσπασε

Εξ ημισείας είναι οι πιθανότητες ΑΠΟΕΛ και Ομόνοιας για να κερδίσουν το ντέρμπι αιωνίων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΟΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη.
 
Μιλώντας στον Active, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως «αυτά τα παιχνίδια είναι πάντοτε τριπλής παραλλαγής και δεν μετρά η βαθμολογική θέση και η φόρμα. Υπήρχαν περιπτώσεις που μία ομάδα πελαγοδρομούσε και η άλλη ήταν στην 1η θέση και κέρδιζε αυτή που ήταν χαμηλά. Δίνουν δυναμική αυτοί οι αγώνες. Ο ΑΠΟΕΛ προέρχεται από δύο νίκες και εάν κερδίσει την Ομόνοια θα πάρει τεράστια δυναμική. Η Ομόνοια έχει ταρακουνηθεί τον τελευταίο καιρό με το Κύπρος-Ευρώπη και το ροτέισον του Μπεργκ. Εάν κερδίσει τον ΑΠΟΕΛ θα μπει σε άλλη πορεία. Δυστυχώς θα απουσιάζει ο κόσμος και επειδή το έζησα και από τους δύο πάγκους ήταν κάτι απίστευτο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ μια εικόνα που έχω χαραγμένη στη μνήμη μου, με μια μοτοσυκλέτα που ήταν δύο άτομα ένας οπαδός της Ομόνοιας και έναν του ΑΠΟΕΛ».
 
Για το κατά πόσον ασπάζεται τις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιριών που δίνουν ως φαβορί τον ΑΠΟΕΛ, απάντησε αστειευόμενος «εν ΑΠΟΕΛίστας αυτός που έχει την εταιρεία. Παιδιά, δεν το ασπάζομαι. Είναι 50-50. Το καρπούζι είναι στη μέση ακριβώς. Αυτό το παιχνίδι συνεπαίρνει. Έχει μεγάλη μαγεία, έστω κι αν πολλοί παίκτες δεν το έχουν ξαναζήσει. Όλη τη βδομάδα στα αποδυτήρια αυτό συζητάνε. “Χάστε όλα τα παιχνίδια και κερδίστε αυτό”, αυτό έλεγαν οι Κύπριοι παίκτες στους ξένους, όταν ήμουν εγώ προπονητής των δύο ομάδων».
Είπε επίσης «παλιά, πολύ παλιά για να έπαιζες στον ΑΠΟΕΛ έπρεπε να ήσουν δεξιός και στην Ομόνοια αριστερός. Ο Μουσκάλλης και εγώ σπάσαμε τα ταμπού. Τα διαλύσαμε. Εγώ από μια οικογένεια του ΔΗ.ΣΥ έμεινα τόσα χρόνια στην Ομόνοια και ήταν εκπληκτικό. Το ίδιος και ο Μουσκάλλης. Υπήρχε ένα ταμπού που δύσκολα ξεπερνιόταν. Τώρα, τι να πεις σε έναν Βέλγο ή έναν από τη Σιέρα Λεόνε ότι παίζουμε με τους δεξιούς και τους αριστερούς; Θα σου πει, “ρε δεν πας να…”».
 
Για το που θα κριθεί το ντέρμπι, ανέφερε πως «έχω μια προαίσθηση ότι η ομάδα που θα σκοράρει πρώτα δεν θα χάσει. Δεν είναι και σπουδαία πρόβλεψη, αλλά πιστεύω. Θα αποκτήσει σημαντικό πλεονέκτημα γιατί και οι δύο ομάδες είναι προβληματικές. Ο ΑΠΟΕΛ έκανε δύο νίκες συνεχόμενες, αλλά έχει οκτώ ομάδες από πάνω του. Η Ομόνοια άρχισε να ταρακουνιέται και αν αμφισβητείται και ο Μπεργκ, αν είναι δυνατό, όμως ήρθε η νίκη επί του ΠΑΟΚ που βοήθησε την Ομόνοια και την Κύπρο. Είναι εκπληκτικό το ότι θα πάνε δύο ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ σε δύο χρόνια. Οι ομάδες που δούλεψαν αυτά τα πέντε χρόνια για να δώσουν τους βαθμούς πρέπει να τιμηθούν».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Πώς βλέπουν τον τελικό κυπέλλου Αναστασίου και Καρσέδο
Έτσι προσεγγίζουν οι αρχηγοί Ομόνοιας και Πάφου τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου
Παραμένει στον Απόλλωνα ο Πέδρο Μάρκες
Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό κυπέλλου-Οι τοποθετήσεις Παπασταύρου και Ντουμπόφ
«Λέγονται και γράφονται πολλά για Κβιλιτάια, αλίμονο να δίναμε για έναν παίκτη 750,000 το χρόνο»
Απαντά στις αντιδράσεις για τα βραβεία ο ΠΑΣΠ-«Δεν είναι ο Σπύρος Νεοφυτίδης που επιλέγει τους κορυφαίους»
Αξιολογεί Ράφα Λόπες για την επιθετική του γραμμή ο ΑΠΟΕΛ
Ανακοίνωσε τον νέο της προπονητή η ΑΕΚ
«Είδα τον Μιλίτσεβιτς να κλαίει και σαν άνθρωπος του έδωσα το χέρι μου, θα το ξανά έκανα 100 φορές»
Διαφωνεί με την κορυφαία ενδεκάδα ο Μπεν-«Πώς γίνεται να μην επελέγησαν Μαρκίνιος, Μπέλετς και Εντονγκαλά;»