Η πράσινη ραψωδία, η γαλαζοκίτρινη παρωδία και η έκρηξη των ΑΠΟΕΛιστών

H Oμόνοια επικράτησε μετά από επτά χρόνια του ΑΠΟΕΛ με το εμφατικό 0-3 και πρόσφερε μεγάλη χαρά στον κόσμο της, ο οποίος περίμενε για πάρα πολλά χρόνια αυτή τη νίκη σε αιώνιο ντέρμπι, ώστε να σταματήσει το αήττητο σερί των γαλαζοκιτρίνων, που έτρεχε για 27 διαδοχικά παιχνίδια.
 
Με μια μεστή και πολύ συγκεντρωμένη εμφάνιση, οι πράσινοι δεν κέρδισαν απλά στα σημεία τον ΑΠΟΕΛ, αλλά επικράτησαν πανηγυρικά του αντιπάλου τους και τον ξεπέρασαν στη βαθμολογία.
 
Στα θετικά για τους πράσινους, το γεγονός ότι σκόραραν τρία γκολ, για πρώτη φορά μετά από τις 4 Οκτωβρίου και το ντέρμπι με την ΑΕΛ, κάτι που θα σταματήσει τη μουρμούρα γύρω από τη δυστοκία στο σκοράρισμα, αλλά και προς το πρόσωπο του αναμορφωτή της ομάδας Χένινγκ Μπεργκ, ο οποίος δέχθηκε σκληρή κριτική το τελευταίο διάστημα από μερίδα του κόσμου.
 
Από την άλλη, ο ΑΠΟΕΛ που πήγαινε στο ντέρμπι με φόρα από τα δύο συνεχόμενα επιτυχή αποτελέσματα, απέναντι σε Δόξα και Νέα Σαλαμίνα, προσγειώθηκε ανώμαλα και ηττήθηκε δίκαια.
 
Οι ποδοσφαιριστές των γαλαζοκιτρίνων έμοιαζαν εγκλωβισμένοι στην τακτική της Ομόνοιας και πέραν της μεγάλης ευκαιρίας με τον Ενσούε στο 0-1, δεν δημιούργησαν οτιδήποτε αξιόλογο μπροστά στην εστία του Φαμπιάνο. Μοιραία, έχασαν τον αγώνα και βυθίστηκαν ξανά στα προβλήματα τους.
 
Ευθύνη για την εμφάνιση του ΑΠΟΕΛ έχει βεβαίως και ο προπονητής της ομάδας Μικ Μακάρθι, ο οποίος έδειξε ότι δεν διάβασε σωστά τον αντίπαλο και άφησε εκτός τον Ενσούε, ο οποίος θα μπορούσε να γίνει πολύ επικίνδυνος για την αντίπαλη εστία, κάτι που επιβεβαίωσε, όταν πέρασε στο παιχνίδι ως αλλαγή.
 
Η ήττα από την Ομόνοια, έφερε μεγάλο εκνευρισμό στις τάξεις των οπαδών του ΑΠΟΕΛ, οι οποίοι βλέπουν την ομάδα τους τη φετινή χρονιά να μην μπορεί να πιάσει ψηλά στάνταρ απόδοσης.
 
Από τα πυρά των φίλων της ομάδας δεν γλύτωσαν ούτε οι παίκτες, αλλά ούτε και ο πρόεδρος Πρόδρομος Πετρίδης, με τον κόσμο να τον κατηγορεί για τον κακό μεταγραφικό σχεδιασμό του καλοκαιριού.
 
Ο ΑΠΟΕΛ δεν θυμίζει πλέον σε τίποτα την ομάδα φόβητρο των προηγούμενων χρόνων, που έμπαινε στο γήπεδο και ήταν φαβορί για τη νίκη. Αντίθετα δείχνει μεγάλες αδυναμίες, οι οποίες μπορούν να διορθωθούν μέσα από σκληρή δουλειά, αλλά και από την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Μέχρι τότε όμως, η ομάδα έχει να δώσει άλλα τέσσερα παιχνίδια, με τα περιθώρια να έχουν στενέψει πάρα πολύ και κάθε απώλεια μπορεί να αποβεί πλέον μοιραία στην προσπάθεια που κάνει για να πετύχει τους στόχους της.
 
Η βαθμολογία και η συνέχεια για τους αιώνιους
Με τη νίκη της η Ομόνοια ανέβηκε στους 20 βαθμούς και την έκτη θέση της βαθμολογίας, αφήνοντας τον αιώνιο της αντίπαλο στους 16 και την ένατη θέση του πρωταθλήματος.
 
Στην επόμενη αγωνιστική, οι πράσινοι θα παίξουν κόντρα στην Πάφο στο ΓΣΠ, την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ ακολουθεί ο αγώνας με την Καρμιώτισσα. Πριν την διακοπή των Χριστουγέννων οι πράσινοι θα παίξουν και με την Ανόρθωση σε άλλο ένα μεγάλο ντέρμπι.
Από την άλλη, ο ΑΠΟΕΛ, ταξιδεύει την ερχόμενη Παρασκευή στο Στέλιος Κυριακίδης για να παίξει με την Καρμιώτισσα, ενώ στη συνέχεια έχει δύο ντέρμπι απέναντι σε ΑΕΚ και ΑΕΛ.
 
Η άλλη κατάρα που έσπασε η Ομόνοια
Η Ομόνοια έσπασε την κατάρα των επτά χρόνων χωρίς νίκη απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, αλλά και ακόμα μια μεγαλύτερη που κρατούσε για 22 χρόνια ή καλύτερα από τότε που οι δύο ομάδες είχαν ως έδρα το Μακάρειο στάδιο.
 
Συγκεκριμένα, οι πράσινοι είχαν να κερδίσουν των ΑΠΟΕΛ στον πρώτο γύρο από τη χρονιά 1998-99 κι από εκείνο το 1-2 με γκολ των Μαλέκου και Ράουφμαν. Σε εκείνο το παιχνίδι, ο ΑΠΟΕΛ είχε προηγηθεί με τον Κώστα.
 
Μετά από εκείνη τη χρονιά, οι δύο ομάδες μετακινήθηκαν στο νέο στάδιο ΓΣΠ και έκτοτε η Ομόνοια δεν είχε κερδίσει ποτέ τον ΑΠΟΕΛ σε πρώτο γύρο πρωταθλήματος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Δέκα χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Γκουγκούρης, στο δρόμο για το γήπεδο»
Η επεξήγηση της ΚΟΠ για το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο αιώνιο
Ξεπέρασε το 65% του στόχου η οικονομική βοήθεια στην Ανόρθωση-Απήχηση σε φιλάθλους άλλων ομάδων
Βγαίνει μπροστά ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης-«Ας σταματήσουμε να κρίνουμε ποιος έφταιξε παραπάνω»
Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ
Άκυρο Αστυνομίας στα αιτήματα ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ για παραχώρηση της Βόρειας