Το μπαλάκι στην ΚΟΠ για τις καταγγελίες Ομόνοιας κατά ΑΠΟΕΛ-Αναμονή για τα τεστ

Στα χέρια της ΚΟΠ βρίσκεται το μπαλάκι για διερεύνηση των καταγγελιών της Ομόνοιας, περί ενδεχόμενης παραβίασης του πρωτοκόλλου των μέτρων για τον κορωνοϊό, από τον ΑΠΟΕΛ.
 
Η ομοσπονδία έλαβε επιστολή από τους πράσινους, μετά τον εντοπισμό συρροής κρουσμάτων στον ΑΠΟΕΛ, στην οποία αφήνει αιχμές για ανεύθυνη και ανήθικη στάση από πλευρά των γαλαζοκιτρίνων στην διαχείριση των κρουσμάτων, την ίδια ώρα που ο ΑΠΟΕΛ κάνει λόγο για ψεύδη.
 
Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη, όταν μετά από το ντέρμπι αιωνίων, ο ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε ένα κρούσμα κορωνοϊού, με τις πληροφορίες να έκαναν λόγο για περισσότερα θετικά στον ιό άτομα, γεγονός που επιβεβαιώθηκε την επόμενη μέρα, όταν οι γαλαζοκίτρινοι ανακοίνωσαν, μετά από PCR τεστ στα οποία υποβλήθηκε η ομάδα, άλλα δέκα κρούσματα.
 
Την ίδια μέρα, η Ομόνοια είχε προχωρήσει σε διαγνωστική εξέταση, αφού θα αγωνιζόταν απέναντι στην Αϊντχόφεν για το Γιουρόπα Λιγκ, χωρίς να εντοπιστεί οποιοδήποτε μέλος της ομάδας, θετικό στον κορωνοϊό.
 
Το πρωί της Παρασκευής, ο ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε άλλο ένα κρούσμα κορωνοϊού, ενώ την ίδια μέρα, η Ομόνοια, η οποία στο μεταξύ επέστρεψε στην Κύπρο από το ταξίδι της στην Ολλανδία, προχώρησε σε καταγγελία στην ΚΟΠ κατά του ΑΠΟΕΛ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέος συναγερμός στον ΑΠΟΕΛ-Μεγαλώνει η αλυσίδα κρουσμάτων

«Ανεύθυνη και ανήθικη στάση»
Στην επιστολή που απέστειλαν οι πράσινοι, ανέφεραν μεταξύ άλλων πως ο ΑΠΟΕΛ τήρησε ανεύθυνη και ανήθικη στάση στη διαχείριση των κρουσμάτων του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ζητά έρευνα για παραβίαση πρωτοκόλλου από τον ΑΠΟΕΛ η Ομόνοια-Επιστολή σε ΚΟΠ

Όπως υποστηρίζει η Ομόνοια, παίκτες που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, συμμετείχαν στις προπονήσεις και αγωνίστηκαν στο ντέρμπι αιωνίων για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
 
Παράλληλα, η Ομόνοια αναφέρει ότι ο ΑΠΟΕΛ έθεσε σε κίνδυνο την υγεία των ποδοσφαιριστών και των μελών του ποδοσφαιρικού τμήματος της ομάδας τους, αλλά και του τριφυλλιού.
 
Για το λόγο αυτό, οι πράσινοι ζήτησαν από την ομοσπονδία τη διερεύνηση των καταγγελιών της και σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν, να γίνουν οι ανάλογες ενέργειες.
 
Άμεση αντίδραση από τον ΑΠΟΕΛ
Ο ΑΠΟΕΛ, απάντησε άμεσα στις καταγγελίες, μέσω ανάρτησής του στο twitter, κάνοντας λόγο για ψεύδη, ενώ επιφύλαξε τα νόμιμα δικαιώματά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απαντά στις καταγγελίες της Ομόνοιας ο ΑΠΟΕΛ, ελπίζει σε... φαντασία και μιλά για ψεύδη

Συγκεκριμένα, ο ΑΠΟΕΛ ανέφερε πως «ελπίζουμε όσα διαβάζουμε στα ΜΜΕ περί επιστολής της Ομόνοιας προς την ΚΟΠ να ανήκουν στην σφαίρα φαντασίας των ΜΜΕ».
 
Ειδάλλως, συνέχισαν οι γαλαζοκίτρινοι, «αν όντως ισχύει ότι από πλευράς Ομόνοιας έχουν αναγραφεί σε επιστολή τέτοια ψεύδη τότε πέραν του ότι είμαστε στην διάθεση της ΚΟΠ και της Πολιτείας για οποιαδήποτε έρευνα επιθυμούν, επιφυλάσσουμε ταυτόχρονα όλα τα νόμιμα μας δικαιώματα για τους αήθεις χαρακτηρισμούς».
 
Αποτελέσματα οι πράσινοι-Τεστ οι γαλαζοκίτρινοι
Την ίδια ώρα που η κόντρα των δύο αιωνίων δείχνει ότι θα έχει πολλά επεισόδια, στις τάξεις των δύο ομάδων κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα και για τα τεστ κορωνοϊού.
 
Η Ομόνοια, από τη μια, αναμένει με μεγάλη αγωνία τα αποτελέσματα των τεστ που υποβλήθηκαν τα μέλη της ομάδας, μετά την επιστροφή τους από την Ολλανδία και τα οποία κρίνονται καθοριστικά για το κατά πόσον υπήρξε διασπορά του ιού, στον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ.
 
Τα αποτελέσματα από τα συγκεκριμένα τεστ θα είναι ενδεικτικά, αφού ήδη έχουν παρέλθει έξι ημέρες από την Δευτέρα που έγινε ο αγώνας και σε περίπτωση που κάποιος από την ομάδα έχει προσβληθεί από κορωνοϊό, θα ξεκαθαρίσει από τις συγκεκριμένες διαγνωστικές εξετάσεις.
 
Από την άλλη, οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ, μετά το νέο κρούσμα που εντοπίστηκε την Παρασκευή, θα προβούν σε νέα διαγνωστική εξέταση, ώστε να διαφανεί κατά πόσον κι άλλα μέλη της ομάδας έχουν προσβληθεί από τον ιό, πέραν των δώδεκα που έχουν ήδη ανακοινωθεί.
 
Σημειώνεται ότι μετά την ανακοίνωση δέκα κρουσμάτων την περασμένη Τετάρτη από τον ΑΠΟΕΛ, η ΚΟΠ τηρώντας το πρωτόκολλο, ανέβαλε τους αγώνες της ομάδας της Λευκωσίας, με την Καρμιώτισσα, που ήταν ορισμένος για την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, αλλά και τον αγώνα Κυπέλλου με τον Απόλλωνα, που ήταν ορισμένος για την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου.
 
Στο μεταξύ, η ΚΟΠ όρισε τον αγώνα του ΑΠΟΕΛ με την Καρμιώτισσα στις 28 Δεκεμβρίου, ενώ ο αγώνας με τον Απόλλωνα μετατέθηκε για τις 20 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ορίστηκαν τα εξ' αναβολής παιχνίδια του ΑΠΟΕΛ με Καρμιώτισσα και Απόλλων

Δειτε Επισης

Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου
Ορίστηκαν οι διαιτητές των αγώνων της Παρασκευής