Οι πέντε πιο ακριβές πωλήσεις στο κυπριακό ποδοσφαίρου και ο... έκτος Σάλαϊ

Το ακριβότερο περιουσιακό στοιχείο του Απόλλωνα, αποτελεί ο Ούγγρος διεθνής αμυντικός, Αττίλα Σάλαϊ, με τη διοίκηση των γαλάζιων της Λεμεσού να επιδιώκει την πώληση του, η οποία θα είναι και η πιο ακριβή στην ιστορία του συλλόγου.

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του κεντρικού αμυντικού με τη φανέλα της λεμεσιανής ομάδας, μόνο απαρατήρητες δεν πέρασαν, καθώς αναμένεται να αποτελέσουν το διαβατήριο για τον 22χρονο άσο, ο οποίος πολύ πιθανόν, είτε την ερχόμενη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, είτε στο τέλος της σεζόν, αναμένεται να αποχωρήσει από το Κολόσσι και να κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του.
 
Κατά καιρούς ομάδες από Γερμανία, Αυστρία, Τουρκία και όχι μόνο, είχαν επιδείξει ζεστό ενδιαφέρον για να τον κάνουν δικό τους, ενώ επιπλέον κίνητρο για τον Σάλαϊ, θα αποτελέσει και η συμμετοχή του στο EURO 2020 με την Εθνική του ομάδα.

Με αφορμή τη ενδεχόμενη μετακίνηση του Ούγγρου άσου, η OMADA καταγράφει τις μεγαλύτερες πωλήσεις παικτών στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου. Μάλιστα, την πιο ακριβή μετεγγραφή κυπριακής ομάδας, αποτελεί η μετακίνηση του Ρόλαντ Σάλαϊ από τον ΑΠΟΕΛ, στη Φράιμπουργκ, το 2018.

Η μεταγραφή του Ούγγρου εξτρέμ στην ομάδα της Γερμανίας, ξεπέρασε τη μετεγγραφή του Πιέρου Σωτηρίου στην Κοπεγχάγη, αφού η ομάδα της Δανίας πλήρωσε 2,5 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει. Στη τρίτη θέση, βρίσκεται η πώληση του Άιλτον Αλμέιδα, από τον ΑΠΟΕΛ στη ρωσική Τέρεκ Γκρόνζι, καθώς οι γαλαζοκίτρινοι έβαλαν στα ταμεία τους από την πώληση του Βραζιλιάνου άσου, το ποσό των 2,2 εκατομμύριών.

Επόμενη πώληση ήταν επίσης για τον ΑΠΟΕΛ και συγκεκριμένα, το καλοκαίρι του 2016, ο Τόμας Ντε Βινσέντι. Οι γαλαζοκίτρινοι καρπώθηκαν το ποσό του 1,8 εκατομμυρίων, με τον Αργεντινό άσο να μετακομίζει στην Αλ Σαμπάμπ. Η Πέμπτη πώληση από κυπριακή ομάδα, αφορά την Ανόρθωση, καθώς το 2013 η ομάδα της Αμμοχώστου, έκανε δεκτή τη δελεαστική πρόταση των 1,6 εκατομμυρίων ευρώ, παραχωρώντας τον Ρικάρντο Λαβόρδε στη ρωσική ομάδα, Κρασνοντάρ.
 
2018-Ρόλαντ Σάλαΐ στη Φράιμπουργκ (4,5 εκατομμύρια)
2017-Πιέρος Σωτηρίου στην Κοπεγχάγη (2,5 εκατομμύρια)
2012-Αίλτον Αλμέιδα στην Τέρεκ Γκρόνζι (2,2 εκατομμύρια)
2016-Τομάς ντε Βινσέντι στην Αλ Σαμπάμπ (1,8 εκατομμύρια)
2013-Ρικάρντο Λαβόρδε στην Κρασνοντάρ (1,6 εκατοομύρια)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»