Οι δεκατρείς Κύπριοι που ξεχώρισαν στο ποδόσφαιρο το 2020

Το κυπριακό στοιχείο είναι για ακόμη μια φορά έντονο και στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, και μάλιστα σε μια χρονιά που το κυπριακό ποδόσφαιρο, ταλαιπωρήθηκε και συνεχίζεται να ταλαιπωρείται από τον κορωνοϊό.

Αρκετοί ποδοσφαιριστές, ξεχώρισαν κατά πολύ στη φετινή χρονιά, ενώ κάποιοι άλλοι σίγουρα αναμένεται να αποτελέσουν μεταγραφικό στόχο τόσο για τις μεγάλες ομάδες του νησιού μας, όσο και για ξένους συλλόγους της Ευρώπης.

Ορισμένοι παίκτες από αυτούς αποτελούν βασικά στελέχη στης ομάδες τους, ενώ κάποιοι άλλοι άρπαξαν τις ευκαιρίες από τα μαλλιά και πλέον, εβδομάδα με εβδομάδα, αποτελούν ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στην ομάδα που αγωνίζονται.

Αξίζει να σημειωθεί πως, με την όλη κατάσταση της πανδημίας, σαφώς, το κυπριακό ποδόσφαιρο επηρεάστηκε, όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι, κάτι το οποίο οδήγησε και τις ομάδες να δείξουν περισσότερη εμπιστοσύνη στους νεαρούς Κύπριους και έτσι μπορούμε να πούμε πως οι ευκαιρίες που δόθηκαν σε νεαρά ταλέντα ήταν παραπάνω.

Χαράλαμπος Κυριακίδης
Οι πολύ καλές εμφανίσεις του Κύπριο κήπερ με τη φανέλα της Ομόνοιας, άνοιξαν και τον δρόμο προς την Εθνική Κύπρου, καθώς ο νεαρός στη φετινή σεζόν πραγματοποίησε ντεμπούτο με το εθνόσημο στο στήθος. Σίγουρα, τόσο η Ομόνοια, όσο και η Εθνικής έχουν κερδίσει ένα τερματοφύλακα για το μέλλον, αφού ο διεθνής κήπερ έχει δείξει πάρα πολύ καλά στοιχεία.

 
Νεόφυτος Μιχαήλ
Επιστρέφοντας στο νησί μας, ο διεθνής τερματοφύλακας ήρθε για λογαριασμό του Ολυμπιακού, εκεί που άρχισε την καριέρα του, καθώς έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ομάδα της Λευκωσίας. Με τη μορφή δανεισμού αγωνίζεται στους μαυροπράσινους, σε μια σεζόν τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον Ολυμπιακό εξαιρετική. Δεν ήτα λίγες οι φορές που ο Μιχαήλ ξεχώρισε στα παιχνίδια που έδωσε η ομάδα του.

 
Δημήτρης Δημητρίου
Ένα πρόβλημα τραυματισμού που αποκόμισε ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα, Ζοέλ Μολ, άνοιξαν το δρόμο για τον Κύπριο κήπερ, ώστε να καθιερωθεί στην ενδεκάδα της λεμεσιανής ομάδας. Πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις με τον Απόλλωνα, κέρδισε με το σπαθί του και την πρώτη του κλήση στην Εθνική Κύπρου.

Πάρης Ψάλτης
Από τους Κύπριους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν στον Ολυμπιακό Λευκωσίας, δεν μπορεί να απουσιάσει και το όνομα του Κύπριου δεξιού οπισθοφύλακα, ο οποίος διανύει και αυτός την καλύτερη του χρονιά στην ομάδα της Λευκωσίας, ενώ περιμένει και αυτός με ανυπομονησία την πρώτη του κλήση με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημά.

 
Χρίστος Σιέλης
Ο νεαρός αμυντικός σε μια… κακή σεζόν για τον ΑΠΟΕΛ έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του τεχνικού των γαλαζοκιτρίνων, Μικ Μακάρθι, ο οποίος φαίνεται να τον υπολογίζει και να τον εμπιστεύεται. Στα αξιοσημείωτα για τον άσο του ΑΠΟΕΛ, τη φετινή χρονιά, είναι και το ντεμπούτο του με το εθνόσημο στο στήθος.

Ιωάννης Κούσουλος
Από τους παίκτες της Ομόνοιας που ξεχωρίζουν, εβδομάδα με εβδομάδα αλλά και παιχνίδι με παιχνίδι. Ο Κύπριος διεθνής έχει πλέον καθιερωθείς στην αρχική ενδεκάδα των πρασίνων και όπως όλα δείχνουν θα είναι αρκετά δύσκολο να χάσει αυτή τη θέση. Στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, ο εκ των αρχηγών της Ομόνοιας, δεν είναι μόνο αρκετά καλός στα αμυντικά του καθήκοντα, αφού πλέον στα τελευταία ματς της ομάδας του αναλαμβάνει και ρόλο… επιθετικού και πετυχαίνει τέρματα.

Θωμάς Ιωάννου
Οι πολύ καλές παρουσίες του στην ΑΕΚ, τόσο τη φετινή χρονιά, όσο και τα προηγούμενα χρόνια, αποτέλεσαν την αφορμή ο νεαρός αριστερός μπακ να κληθεί στην Εθνική Κύπρου και να καταγράψει και την πρώτη του συμμετοχή με το εθνόσημο στο στήθος.

Μαρίνος Τζιωνής
Στα 19 του χρόνια ο Κύπριος διεθνής διανύει μια πολύ καλή σεζόν με την Ομόνοια, καθώς κατέγραψε ένδεκα συμμετοχές μέχρι στιγμής και σκόραρε τρία γκολ. Ο νεαρός άσος, θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των ακαδημιών των πρασίνων και φαίνεται πως πλέον έχει κερδίσει μια θέση στην βασική ενδεκάδα του τριφυλλιού. Στη φετινή χρονιά, πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις τόσο σε Ευρώπη, όσο και σε εγχώριες διοργανώσεις.


Παναγιώτης Ζαχαρίου
Εκ των διακριθέντων στην εξαιρετική χρονιά που διανύει ο Ολυμπιακός. Κατά καιρούς, υπήρξαν οι φήμες, πως ενδιαφέρονταν μεγάλες ομάδες του νησιού μας, ωστόσο αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό και τη νέα χρονιά, όλα δείχνουν πως δύσκολα θα παραμείνει για πολύ στην ομάδα της Λευκωσίας.
 
Λοΐζος Λοΐζου
Ο νεαρός ακραίος επιθετικός έχει κερδίσει τόσο την εμπιστοσύνη του Χένινγκ Μεπργκ, όσο και του κόσμου της Ομόνοιας. Οι πράσινοι φρόντισαν έγκαιρα και ανανέωσαν το συμβόλαιο του Λοΐζου μέχρι και το 2024, ενώ ο άσος της Ομόνοιας στη φετινή χρονιά πήρε και την πρώτη του κλήση στην Εθνική. Σίγουρα, ο νεαρός εξτρέμ έχει πολλά να προσφέρει τα επόμενα χρόνια στην ομάδα της Λευκωσίας.

Ιωάννης Πίττας
Ο Κύπριος άσος, βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, την τρέχουσα περίοδο και μπορούμε να πούμε πως οι εξαιρετικές εμφανίσεις του με τη φανέλα του Απόλλωνα, καθιστούν πιο πιθανό το σενάριο, να ηχήσουν στο προσεχές διάστημα, σειρήνες από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα για τον διεθνή επιθετικό.

Μάριος Ηλία
Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Μάριου Ηλία με την Εθνική μας ομάδα, αλλά και με τον Εθνικό συνεχίζονται, με την τιμή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο να ανεβαίνει. Το περασμένο καλοκαίρι ο Κύπριος φορ βρέθηκε στο στόχαστρο της Ανόρθωσης, ενώ φήμες ήθελαν και την Ομόνοια να ενδιαφέρεται για να τον αποκτήσει.


 
Βασίλης Παπαφώτης
Πίστεψαν στην αξία του στην ΑΕΛ και το περασμένο καλοκαίρι τον άρπαξαν, ενώ ο ίδιο δεν άργησε να δικαιώσει την ομάδα της Λεμεσού για την επιλογή της. Ο τεχνικός της ΑΕΛ, Ντούσαν Κέρκεζ πίστεψε εξ αρχής στις ικανότητες του Κύπριου άσου, ο οποίος είναι από τους διακριθέντες στους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού, τη φετινή χρονιά.

Δειτε Επισης

Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ