Η σημαία που κατεβαίνει από τον ιστό και το... ηλεκτροσόκ του Τιμούρ

Οργιάζουν οι πληροφορίες που φέρουν τον Γκόρντον Σίλντενφελντ να αποχωρεί από την Ανόρθωση, μετά την ήττα από τον Απόλλωνα στο ντέρμπι του Τσιρείου σταδίου, που έγινε την περασμένη Κυριακή, για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος, σε ένα παιχνίδι όπου η Ανόρθωση είχε προηγηθεί με 0-2 και τελικά κατάφερε στο τέλος να χάσει με 3-2.
 
Ο Κροάτης αμυντικός, παρότι δεν κατονομάστηκε ως ένας από τους κύριους υπαίτιους της ήττας της ομάδας της Αμμοχώστου, εντούτοις φωτογραφήθηκε μέσα από τις δηλώσεις του Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος είχε αναφέρει ότι κάποιοι που δεν μαρκάρουν θα φύγουν, για να έρθουν κάποιοι άλλοι που θα κάνουν αυτή τη δουλειά.
 
Αμέσως, τα βλέμματα έπεσαν στον Σίλντενφελντ, ο οποίος φέρει ευθύνη σε δύο από τα τρία γκολ που δέχθηκε η Ανόρθωση, στον συγκεκριμένο αγώνα. Η αποχώρηση του Σίλντενφελντ, από το «Αντώνης Παπαδόπουλος», είναι πιο κοντά από ποτέ, αφού χθες δεν προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα, κάτι που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.
 
Με την κίνησή του αυτή, ο Κετσπάγια θέλει να κάνει ένα... ηλεκτροσόκ στους ποδοσφαιριστές του, για να συνέλθουν από την παρατεταμένη κάμψη που παρουσιάζουν στην αγωνιστική τους εικόνα, επιλέγοντας να θέσει εκτός πλάνων τον αρχηγό της ομάδας.
 
Ο Γεωργιανός τεχνικός, είναι άνθρωπος που λαμβάνει ακαριαίες αποφάσεις και το απέδειξε περίτρανα σε όλη του την καριέρα ως προπονητής. Όταν διαπιστώνει ότι κάτι δεν δουλεύει όπως θέλει, τότε δεν διστάζει να αφήσει στο περιθώριο ακόμα και πρωτοκλασάτα ονόματα της εκάστοτε ομάδας που προπονεί.
 
Τρανό παράδειγμα, η απόφασή του, στον περσινό αγώνα της Ανόρθωσης απέναντι στην ΑΕΚ Λάρνακας, για την ενδέκατη αγωνιστική του πρωταθλήματος, όταν αποφάσισε να αφήσει εκτός αποστολής δύο από τα βασικά γρανάζια της ομάδας, τον Γκιόργκι Λόρια και τον Νίκα Κατσαράβα, οι οποίοι είχαν αργήσει για δέκα λεπτά να πάνε στο γεύμα της ομάδας.
 
Ως εκ τούτου, ο Κετσπάγια όταν διαπιστώνει πως είναι κοντά στο να χάσει τον έλεγχο των αποδυτηρίων, προχωρά λαμβάνοντας τέτοιες αποφάσεις, θέλοντας να δείξει σε όλους ποιος κάνει κουμάντο στην ομάδα του.
 
Πέραν από τον Σίλντενφελντ όμως, επισφαλής είναι και οι θέσεις άλλων ποδοσφαιριστών, όπως είναι ο Γεβγέν Σελίν, ο οποίος έχασε φέτος την θέση του στην ενδεκάδα από τον Κορέια, ενώ σε όσα παιχνίδια αγωνίστηκε ήταν απογοητευτικός.
 
Ο Ουκρανός, δεν αποκλείεται να είναι ο δεύτερος που θα αποχωρήσει, εάν ληφθεί απόφαση για την απόκτηση ακόμη ενός κεντρικού αμυντικού. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, τότε ο Κετσπάγια θα πρέπει να ψάξει για ένα ποδοσφαιριστή που θα αγωνίζεται και στο αριστερό άκρο της άμυνας, αφού η μοναδική επιλογή για τη συγκεκριμένη θέση θα είναι ο Βραζιλιάνος. 
 
Άγνωστο παραμένει το τι θα πράξει ο Γεωργιανός τεχνικός με τον Τζόζεφ Χουσμπάουερ, ο οποίος σε όσα παιχνίδια αγωνίστηκε, με εξαίρεση αυτό απέναντι στον Απόλλωνα, δεν ήταν καθόλου καλός. Πάντως, η περίπτωση αποχώρησης του Τσέχου είναι αρκετά δύσκολη, αφού το συμβόλαιο του είναι αρκετά ψηλό και δύσκολα θα εξευρεθεί φόρμουλα για να λύσει το συμβόλαιό του με την ομάδα της Ανόρθωσης.
 
Αντίθετα, πιο πιθανό είναι να δει την πόρτα εξόδου ο Τσαρλς Ελουντού, ο οποίος δεν έπεισε με τις εμφανίσεις του τη φετινή χρονιά. Ο ταχύτατος εξτρέμ, δεν θυμίζει καθόλου τον ποδοσφαιριστή που πέρυσι είχε κάνει τη διαφορά στη Νέα Σαλαμίνα και αποκτήθηκε από την Ανόρθωση για να βοηθήσει την επίθεση της Κυρίας.
 
Απο κει και πέρα σε ότι αφορά στα μεταγραφικά, στο προσκήνιο ήρθαν μόνο τα ονόματα του κεντρικού αμυντικού του Ατρομήτου Σπύρου Ρισβάνη, ο οποίος αποτελεί διακαή πόθο του Κετσπάγια, αλλά και του 21χρονου παίκτη του ΠΑΟΚ Νίκα Νινούα, με τις περιπτώσεις τους μέχρι στιγμής να παραμένουν στάσιμες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου