Oι δύο που έφθασε ο Μακάρθι και το άπιαστο ρεκόρ του Μπέιν στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ

Στο κλειστό κλαμπ των προπονητών που δεν άντεξαν παραπάνω από τρεις μήνες στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, με πρόεδρο τον Πρόδρομο Πετρίδη, μπήκε ο Ιρλανδός Μικ Μακάρθι, ο οποίος αποχαιρέτησε τους γαλαζοκίτρινους, μετά από 65 μέρες.

Ο Ιρλανδός, ανακοινώθηκε στις 2 Νοεμβρίου του 2020 από τους γαλαζοκίτρινους και παρότι άρχισε την θητεία του στον ΑΠΟΕΛ με μία ισοπαλία (Εθνικός), μία ήττα (Ολυμπιακός) και δύο νίκες (Δόξα, Νέα Σαλαμίνα), εντούτοις στη συνέχεια δέχθηκε τέσσερις συνεχόμενες ήττες (Ομόνοια, Καρμιώτισσα, Παραλίμνι και Δόξα) και αποχαιρέτησε νωρίς τον Αρχάγγελο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έσκασε το διαζύγιο με Μακάρθι στον ΑΠΟΕΛ

Σίγουρα, μετά από λίγο καιρό ελάχιστοι θα είναι αυτοί που θα θυμούνται πως ο Μακάρθι υπήρξε προπονητής του ΑΠΟΕΛ, αφού σε αυτές τις 65 μέρες δεν έκανε οτιδήποτε αξιόλογο.

Σίγουρα, ελαφρυντικό για τον Ιρλανδό, αποτελεί το γεγονός πως τη στιγμή που η ομάδα του είχε πετύχει δύο συνεχόμενες νίκες, ήρθε το πρόβλημα με τον κορωνοϊό και όλη σχεδόν η ομάδα έμεινε εκτός για δύο περίπου εβδομάδες. Ως εκ τούτου προέκυψε πρόβλημα φυσικής κατάστασης, όπως είχε συμβεί και με άλλες ομάδες που χτυπήθηκαν από την πανδημία.

Οι υπόλοιποι τρεις που άντεξαν τόσο μικρό διάστημα στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ είναι ο Γερμανός Βέρνερ Λόραντ που ανέλαβε τον Μάρτιο του 2005 και αποχώρησε τον Μάιο του ίδιου έτους, ο Κόρε Ινγκεμπρίκσεν που ανέλαβε τον Δεκέμβριο του 2019 και έφυγε τον Φεβρουάριο του 2020, αλλά και ο Μάριο Μπέιν, ο οποίος κατέχει την πρωτιά στη συγκεκριμένη λίστα, αφού επιβίωσε για μόλις ένα μήνα στον γαλαζοκίτρινο πάγκο. Από τον Ιούνιο του 2017, μέχρι τον Ιούλιο του 2017.

Πάντως, η απομάκρυνση του Μακάρθι, δεν αναμένεται να αποτελέσει βάλσαμο στις πληγές των ΑΠΟΕΛιστών, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα είχαν στο στόχαστρό τους κυρίως τη διοίκηση της ομάδας.

Για το λόγο αυτό, ο Πρόδρομος Πετρίδης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη των μεγαλομετόχων της εταιρείας, ώστε να υπάρξει ενημέρωση για το οικονομικό και το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα στην ομάδα της Λευκωσίας.

Δειτε Επισης

Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies
Αποζημιώνεται ο Καραβίδας από τη FIFA για το... στήσιμο από τον Ουάρντα με 150.000 ευρώ
Στο μικροσκόπιο της Επ. Δεοντολογίας τρεις αγώνες που ενδέχεται να ήταν προσυνεννοημένοι
Κούρης και Σπάρτακος διεκδικούν το τρόπαιο του Κυπέλλου Μικρών Κατηγοριών
Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό