Το ξεσκαρτάρισμα Πουρσαϊτίδη, ο... άφαντος Μοράις και οι κινήσεις στη σκακιέρα

Σε γνώριμα λημέρια βρίσκεται ο Σάββας Πουρσαϊτίδης, αφού πλέον ανέλαβε την καυτή σκυτάλη από τον Μικ Μακάρθι και στρώθηκε άμεσα στη δουλειά, με σκοπό την άμεση αντίδραση των ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΕΛ, αλλά και την βελτίωση της τραγικής εικόνας που παρουσιάζουν στον αγωνιστικό χώρο. Οι ικανότητες του Ελλαδίτη κόουτς γνωστές και αδιαμφισβήτητες από το πέρασμα του στη Νέα Σαλαμίνα, αφού δεν είναι υπερβολή να αναφερθεί πως ο ίδιος έβαλε το λιθαράκι του, δημιουργώντας μια ανταγωνιστική ομάδα, η οποία έκανε περήφανο κάθε οπαδό των ερυθρολεύκων.

Από εκεί και πέρα, οι συγκύριες τη δεδομένη χρονική στιγμή στον Αρχάγγελο, μπορεί να μην είναι οι καλύτερες, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να πτοήσει τον Πουρσαϊτίδη, καθώς αρχικά θα πρέπει να βρει τον τρόπο να ανεβάσει τη ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του και ακολούθως να τους βοηθήσει να πιστέψουν στις ικανότητες τους. Είναι γεγονός, πως ο 44χρονος τεχνικός αναμένεται να προχωρήσει σε ένα μίνι ξεσκαρτάρισμα ποδοσφαιριστών, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα για τον ΑΠΟΕΛ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Αν η εταιρεία καταρρεύσει τα χρέη πάνε στο σωματείο, κακώς αναβλήθηκε η συνάντηση»

Συγκεκριμένα, επανέρχονται στο προσκήνιο οι περιπτώσεις των Βουγιαντίν Σάβιτς, Ντράγκαν Μιχαΐλοβιτς και Κέβιν Λαφράνς και κατά πόσο ο 44χρονος κόουτς, θα κρίνει πως μπορεί κάποιος εξ αυτών, να βοηθήσει την ομάδα και να ενταχθεί στο υφιστάμενο ρόστερ. Οι τρεις παίκτες δεσμεύονται με συμβόλαιο με τον σύλλογο της Λευκωσίας, ωστόσο τέθηκαν από το καλοκαίρι εκτός πλάνων και δεν συμμετέχουν στις προπονήσεις. Έχουν να αγωνιστούν, από την περσινή σεζόν, γεγονός το οποίο ενδεχομένως να προβληματίζει τον προπονητή των γαλαζοκιτρίνων.

Οι γαλαζοκίτρινοι έκαναν ήδη τις δύο μεταγραφές, από τις τέσσερις που δικαιούνται στη χειμερινή περίοδο, αφού αποκτήθηκε ο μέσος, Τζακ Μπερν και ο επιθετικός, Τζο Γκάρνερ. Επιλογές του πρώην τεχνικού του ΑΠΟΕΛ, Μικ Μακάρθι, ο οποίος είχε προχωρήσει και στη διαδικασία για την απόκτηση του Καλ Νέσμιθ, ο οποίος ωστόσο δεν αναμένεται να αποκτηθεί, καθώς μετά το διαζύγιο με τον Μακάρθι, τα δεδομένα έχουν αλλάξει.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Για την αποτυχία, κάποιος θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες…»
 
Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για απόκτηση ενός αριστερού μπακ, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει και τέταρτη προθήκη, η οποία θα αφορά ποδοσφαιριστή που θα αγωνίζεται στα άκρα της επίθεσης, ώστε να αντικατασταθεί το κενό που άφησε ο Ομέρ Ατζίλι.

Όσον αφορά τις αποχωρήσεις από τον ΑΠΟΕΛ, όλα είναι ανοικτά, καθώς ο 44χρονος τεχνικός θα αξιολογήσει όλους τους παίκτες που διαθέτει στο δυναμικό του και ακολούθως θα πάρει τις ανάλογες αποφάσεις. Δεν θα αποτελέσει έκπληξη, εάν αποχωρήσουν και ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μέχρι στιγμής ήταν στο βασικό σχήμα, στην εποχή Μικ Μακάρθι.
 
Επιπλέον, είναι αρκετοί οι παίκτες οι οποίοι δεν έχουν προσφέρει στον ΑΠΟΕΛ, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα περάσουν από τον νέο προπονητή.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Έφτασε στο σημείο μηδέν η κατάσταση στον ΑΠΟΕΛ, μόνο ένας άνθρωπος θα βοηθήσει»

Παράλληλα, ρίχνοντας μια ματιά στο τεχνικό επιτελείο των γαλαζοκιτρίνων, στο πλευρό του Πουρσαϊτίδη βρίσκονται και δύο από τους στενούς του συνεργάτες στη θητεία του στη Νέα Σαλαμίνα. Πρόκειται για τον γυμναστή Αλέξη Περικλέους, ο οποίος ήταν στο πλευρό του στο προπονητικό επιτελείο της ομάδας της Αμμοχώστου, ενώ επίσης βρίσκεται και ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου, ο οποίος θα είναι στο πόστο του βοηθού προπονητή.

Το ερώτημα που εγείρεται , όμως, είναι πιο πόστο αναμένεται να αναλάβει ο Νούνο Μοράις, ο οποίος βρίσκεται στο τεχνικό επιτελείο των γαλαζοκιτρίνων από τη περσινή χρονιά. Ο Πορτογάλος γνωρίζει τι μπορεί να προσφέρει κάθε ποδοσφαιριστής, ενώ μπορεί να αποτελέσει και καθοριστικό ρόλο στο ψυχολογικό ντοπάρισμα των παικτών στα αποδυτήρια. Από εκεί και πέρα, αναμένεται να δούμε εάν θα μετακινηθεί σε άλλο πόστο ή αν θα πάρει μια θέση δίπλα στον νέο προπονητή.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε καραντίνα το κυπριακό ποδόσφαιρο-Εξαιρείται η Α' Κατηγορία
 
Επιπρόσθετα, παιχνίδι ζωής και θανάτου, μπορεί να χαρακτηριστεί για τον ΑΠΟΕΛ ο επερχόμενος αγώνας με τον Ερμή, ο οποίος θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Η νίκη για τον σύλλογο της Λευκωσίας, αποτελεί κάτι παραπάνω από μονόδρομος, αφού οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, αναμφίβολα, θα φέρει νέες φουρτούνες στους γαλαζοκίτρινους.
 
Οι συχνές αλλαγές προπονητών στον Αρχάγγελο, τα τελευταία χρόνια, είναι γεγονός πως είναι κάτι το συνηθισμένο. Αξίζει να σημειωθεί, πως τις πλείστες φορές που γίνεται κάτι τέτοιο... βγαίνει στον πρόεδρο του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομο Πετρίδη, καθώς στο τέλος της ημέρας ο σύλλογος της Λευκωσίας, κατάφερνε να υλοποιεί τους στόχους του. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, αφού οι γαλαζοκίτρινοι ακροβατούν σε τεντωμένο σχοινί, ώστε να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Δειτε Επισης

Το μήνυμα του Μπεν Σιμόν για το ντέρμπι με την Ομόνοια-«Είμαστε συγκεντρωμένοι στα μικρά πράγματα»
Ολοκληρώνεται με δύο αγώνες, η 10η αγωνιστική για τον Β΄ όμιλο του Πρωταθλήματος
Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»