Το πλεονέκτημα για τα πλέι οφ και το βατό αλλά επικίνδυνο πρόγραμμα

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα της Ομόνοιας στα ντέρμπι με τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στον αγώνα απέναντι στον Απόλλωνα.
 
Οι πράσινοι παρότι δεν κατάφεραν να κερδίσουν τους γαλάζιους, για να ανέβουν στην κορυφή, ξεπέρασαν με απόλυτη επιτυχία ένα πάρα πολύ δύσκολο πρόγραμμα χωρίς να δεχθούν ήττα, κερδίζοντας τρία ντέρμπι και φέρνοντας ισοπαλία σε άλλα δύο.
 
Κι αν μια ομάδα είχε το δικαίωμα να κερδίσει στο ντέρμπι του Τσιρείου, αυτή ήταν η Ομόνοια, η οποία ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο έβαλε πίεση στον αντίπαλό της και έψαξε το γκολ της νίκης.
 
Οι ποδοσφαιριστές των πρασίνων, έδειξαν και πάλι την ποιότητά τους και απέδειξαν πως όποιοι κι αν κληθούν να αγωνιστούν, το πλάνο του προπονητή τηρείται κατά γράμμα και χωρίς παρεκκλίσεις από οποιονδήποτε.
 
Με βάση τα αποτελέσματά της στα ντέρμπι, η Ομόνοια θα μπει στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, έχοντας το πάνω χέρι απέναντι σε όλους τους αντιπάλους της, στις ισοβαθμίες.
 
Για παράδειγμα σε περίπτωση ισοβαθμίας με Ανόρθωση και ΑΕΛ, οι πράσινοι έχουν μία νίκη με σκορ 3-0 και μια ισοπαλία απέναντι στις συγκεκριμένες ομάδες. Για να καταφέρουν να ανατρέψουν την κατάσταση οι δύο αυτές ομάδες, θα πρέπει να κερδίσουν και τα δύο παιχνίδια απέναντι στους πράσινους, εκτός και αν πετύχουν νίκη με μεγαλύτερο σκορ από το 3-0 και φέρουν μία ισοπαλία.
 
Σε χειρότερη θέση, είναι η ΑΕΚ, η οποία δέχθηκε δύο ήττες, ενώ σε καλύτερη ο Απόλλωνας, ο οποίος δέχθηκε ήττα με 2-1 και έφερε ισοπαλία 0-0, κάτι που σημαίνει ότι με μια νίκη με καθαρό σκορ, μπορεί να υπερισχύσει της Ομόνοιας στις ισοβαθμίες.
 
Κι αν για κάποιους το ενδεχόμενο ισοβαθμίας είναι ψιλά γράμματα τη δεδομένη στιγμή, υπενθυμίζεται πως όπως εξελίχθηκε πέρυσι το πρωτάθλημα, ασχέτως της διακοπής, η πρώτη από τη δεύτερη θέση κρίθηκε για ένα γκολ.
 
Στην εξίσωση μπαίνει και το θέμα ψυχολογία, αφού οι παίκτες γνωρίζουν πως εάν παρουσιαστούν απέναντι στους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου, όπως στους αγώνες της πρώτης φάσης, θα έχουν αυξημένες πιθανότητες να κατακτήσουν το τρίποντο και συνάμα στο τέλος της σεζόν τον τίτλο.
 
Μέχρι τα πλέι οφ όμως, υπάρχει πολλής δρόμος, αφού διακυβεύονται άλλοι είκοσι ένας βαθμοί, στα επτά παιχνίδια που υπολείπονται.
 
Το βατό αλλά επικίνδυνο πρόγραμμα
Μετά από αυτή τη δύσκολη σειρά αγώνων με πέντε ντέρμπι, τα τέσσερα εκ των οποίων τα έδωσε σε έντεκα μέρες, η Ομόνοια μπαίνει σε ένα πιο βατό πρόγραμμα, την ίδια ώρα που οι συνδιεκδικητές της, θα παλέψουν μεταξύ τους και θα χαθούν πολλοί βαθμοί.
 
Παρόλα αυτά, οι πράσινοι έδειξαν πως τα παιχνίδια που αντιμετωπίζουν προβλήματα, είναι αυτά απέναντι στους φαινομενικά μικρούς αντιπάλους και όχι στα ντέρμπι, αφού εκεί καλούνται να διασπάσουν κλειστές άμυνες, που όπως αποδείχθηκε τους δυσκολεύουν.
 
Για παράδειγμα στον πρώτο γύρο η Ομόνοια έχασε βαθμούς από Ένωση Νέων Παραλιμνίου, Ολυμπιακό, Ερμή και Δόξα, κάτι το οποίο όλοι στο στρατόπεδο του τριφυλλιού απεύχονται να συμβεί στον δεύτερο γύρο.
 
Σε αυτό, θα παίξει καθοριστικό ρόλο και το νέο μεταγραφικό απόκτημα του τριφυλλιού Μάρκο Στσέποβιτς, ο οποίος ήρθε στην Ομόνοια, για να πετύχει το εύκολο γκολ, που τόσο έλειψε μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.
 
Το πρόγραμμα της Ομόνοιας
Ομόνοια-Εθνικός Άχνας
Παραλίμνι-Ομόνοια
Ομόνοια-Ολυμπιακός
Δόξα-Ομόνοια
Ομόνοια-Νεα Σαλαμίνα
Ερμής-Ομόνοια
 
Μετά από αυτά τα έξι παιχνίδια, οι πράσινοι θα δώσουν το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ και στη συνέχεια ακολουθούν τα πλέι οφ του πρωταθλήματος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ