Ο τιμωρός του ΑΠΟΕΛ, οι αλλαγές του Πουρσαϊτίδη και οι φωνές για το VAR

Τιμωρός του ΑΠΟΕΛ, για άλλο ένα παιχνίδι, αποδείχθηκε ο Τόμας Ντε Βινσέντι, ο οποίος με μια αψυχολόγητη ενέργεια κρέμασε την ομάδα του και της στέρησε το δικαίωμα να διεκδικήσει επί ίσοις όροις τη νίκη, απέναντι στην ΑΕΚ, στο ΓΣΠ.
 
Ο Αργεντινός, δέχθηκε, δίκαια, κόκκινη κάρτα στο 30ο λεπτό του αγώνα, για αψυχολόγητη κλωτσιά στον Τόμι Χέιτλι και με την βοήθεια του VAR, είδε την άγουσα για τα αποδυτήρια.
 
Μετά από εκείνη τη στιγμή, ο ΑΠΟΕΛ έπρεπε να προσέξει περισσότερο τα νώτα του, για να μην χάσει τον αγώνα, με αποτέλεσμα να περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και να δεχθεί ασφυκτική πίεση από την ομάδα της Λάρνακας.
 
Το λάθος του Ντε Βινσέντι, δεν συνέβη για πρώτη φορά φέτος, αφού πριν τρεις αγωνιστικές ήταν και πάλι ο μοιραίος ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, όταν έχασε πέναλτι στο παιχνίδι με την Ένωση, ενέργεια που στο τέλος στοίχισε στους γαλαζοκίτρινους, οι οποίοι έχασαν και το παιχνίδι με 0-2.  Κι αν για το πέναλτι μπορεί να δικαιολογηθεί οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής, αφού το να χαθεί ένα πέναλτι, συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, η αντίδρασή του στον αγώνα με την ΑΕΚ, είναι αδικαιολόγητη.
 
Παρόλα αυτά, η ομάδα του Σάββα Πουρσαϊτίδη, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, κατάφερε να σκοράρει και να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, ο οποίος ωστόσο δεν άφησε ικανοποιημένο τον τον προπονητή των γαλαζοκιτρίνων.
 
Αυτό που ικανοποίησε τον Ελλαδίτη τεχνικό, είναι πως οι ποδοσφαιριστές του έδειξαν πάθος και αστείρευτες αντοχές να μην χάσουν. Κάτι το οποίο, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του Σάββα Πουρσαϊτίδη, είναι κάτι προσπαθεί να περάσει στους παίκτες του. Ουσιαστικά ο Σάββας Πουρσαϊτίδης, θέλει να περάσει στο μυαλό τους ότι αγωνίζονται στον ΑΠΟΕΛ και δεν πρέπει να συμβιβάζονται με την ήττα.
 
Οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ, έδειξαν για άλλο ένα παιχνίδι ότι με την έλευση του Σάββα Πουρσαϊτίδη απέκτησαν κίνητρα στο γήπεδο και θέλουν να αποδείξουν σε όσους τους άσκησαν κριτική ότι αξίζουν να φορούν την γαλαζοκίτρινη φανέλα. Αυτό που δεν φάνηκε όμως, πέραν από το πάθος, είναι τα στοιχεία που θέλει να βάλει στο παιχνίδι της ομάδας του ο Ελλαδίτης, αφού η αποβολή άλλαξε άρδην τα πλάνα του για τον αγώνα.
 
Οι φωνές του ΑΠΟΕΛ για το VAR
Πέραν του αγωνιστικού, το ντέρμπι του ΓΣΠ είχε και τρίτο ημίχρονο, με τον ΑΠΟΕΛ να εκφράζει σφοδρά παράπονα από την διαιτησία του Νικόλα Νεοκλέους, αλλά και τον χειρισμό από πλευράς του VAR, σε μια φάση που οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ ζήτησαν πέναλτι, στο 45ο λεπτό του αγώνα.
 
Σε μια διεκδίκηση μεταξύ Μπεν Σαχάρ και Φερνάντεθ, οι του ΑΠΟΕΛ φωνάζουν ότι υπήρξε χέρι από τον αμυντικό της ΑΕΚ και θα έπρεπε να καταλογιστεί η εσχάτη των ποινών, όμως ο διαιτητής του αγώνα, αλλά και το VAR δεν εξέτασαν τη φάση.
 
Σε έντονους τόνους μετά το τέλος του αγώνα, ο Νεκτάριος Πετεβίνος, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για την συγκεκριμένη ενέργεια και ζήτησε διευκρινήσεις από την ομοσπονδία για τον τρόπο που λειτουργούν κάποιοι διαιτητές το VAR.
 
Για τη συγκεκριμένη φάση, τοποθετήθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ στην ΚΟΠ Χάρης Λοϊζίδης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 
Ο κ. Λοΐζίδης, εξαπέλυσε δριμεία κριτική στον Νικόλα Νεοκλέους, λέγοντας πως ο συγκεκριμένος διαιτητής έχει πιάσει πάτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ