Ο τελικός για τον ΑΠΟΕΛ που θα τον κρατήσει ζωντανό με φόντο την... Ευρώπη

Σαν τελικός μπορεί να χαρακτηριστεί για τον ΑΠΟΕΛ, το σημερινό νοκ άουτ παιχνίδι κυπέλλου με αντίπαλο τον Απόλλωνα. Τελικός που αν ο σύλλογος της Λευκωσίας, καταφέρει να κερδίσει, θα τον κρατήσει ζωντανό, τόσο στη διεκδίκηση του τροπαίου, όσο και στη διεκδίκηση εισιτηρίου για έξοδο στην Ευρώπη.

Είναι γεγονός, πως ο ΑΠΟΕΛ παρουσιάζει μια εντελώς διαφορετική εικόνα με τον Σάββα Πουρσαϊτίδη στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας. Σε τρεις αγώνες που μετρά ο Ελλαδίτης κόουτς στον γαλαζοκίτρινο πάγκο, ο ΑΠΟΕΛ έχει πάρει δύο νίκες και μια ισοπαλία. Απολογισμός, που σαφώς δίνει περαιτέρω ψυχολογία και στους ποδοσφαιριστές της ομάδας της Λευωκσίας.

Επιπρόσθετα, η βελτίωση φαίνεται και από τη συμπεριφορά των ίδιων των παικτών μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πλέον παρουσιάζονται πιο σοβαροί και δείχνουν να πιστεύουν και οι ίδιοι στις δυνατότητές τους, ώστε να βοηθήσουν την ομάδα τους να μπει στην πρώτη εξάδα.

Τη δεδομένη στιγμή, θεωρείται δύσκολο να καταφέρει ο ΑΠΟΕΛ να πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο, μέσω του πρωταθλήματος, αφού η διαφορά από την 3η θέση που οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είναι στους 15 βαθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο άρχοντας της αναμέτρησης στο ΑΠΟΕΛ-Απόλλων

Από εκεί και πέρα, το κύπελλο για τον σύλλογο της Λευκωσίας, αποτελεί αδιαμφησβήτητο στόχο, καθώς άπαντες στο στρατόπεδο των γαλαζοκιτρίνων, θέλουν να ξεπεράσουν το εμπόδιο του Απόλλωνα και ακολούθως να προχωρήσουν μέχρι τέλους, ώστε να κατακτήσουν το τρόπαιο.

Επιπρόσθετα, μόνο εύκολο δεν θα είναι για τον ΑΠΟΕΛ, καθώς η λεμεσιανή ομάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και πέραν από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, θα επιδιώξει να διεκδικήσει και το κύπελλο, στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. 

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Σάββας Πουρσαϊτίδης καλείται να παρατάξει την ομάδα με ότι καλύτερο διαθέτει, ώστε να φθάσει στην πολυπόθητη πρόκριση.

Στη διάθεση του 44χρονου προπονητή θα βρίσκεται ο Ντε Βινσέντι, ο οποίος εξέτισε την ποινή του, ενώ θα απουσιάσει από το ντέρμπι ο Κλωναρίδης, ο οποίος αποκόμισε πρόβλημα τραυματισμού από τον αγώνα με την Πάφο, και άπαντες στον ΑΠΟΕΛ αναμένουν να είναι απόλυτα έτοιμος, στο ντέρμπι με την Ανόρθωση που ακολουθεί.

Ο επικρατέστερος για την αντικατάσταση του Κλωναρίδη, είναι ο Εντονγκαλά, ο οποίος εκτός απρόοπτου θα πάρει φανέλα βασικού στο σημερινό ντέρμπι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies
Αποζημιώνεται ο Καραβίδας από τη FIFA για το... στήσιμο από τον Ουάρντα με 150.000 ευρώ
Στο μικροσκόπιο της Επ. Δεοντολογίας τρεις αγώνες που ενδέχεται να ήταν προσυνεννοημένοι
Κούρης και Σπάρτακος διεκδικούν το τρόπαιο του Κυπέλλου Μικρών Κατηγοριών
Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό