ΒΙΝΤΕΟ: Ένας καλλιτέχνης της μπάλας, που χόρεψε την Τούμπα στους ρυθμούς του

Φινάλε. Τέλος εποχής. Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ αποχωρεί από την Τούμπα, έστω και με τη μορφή δανεισμού αρχικά και ταυτόχρονα κλείνει ένα τεράστιο κεφάλαιο. Τόσο για τον ίδιο όσο και για τον ΠΑΟΚ.

Τι εστί Ντιέγκο Μπίσεσβαρ για τον Δικέφαλο; Τέσσερις τίτλοι! Ένα πρωτάθλημα, τρία κύπελλα. Το πρώτο νταμπλ της «ασπρόμαυρης» ιστορίας. Με τον Ολλανδό «μάγο» να κάνει σπουδαία πράγματα στην Τούμπα. Να… χαζεύει τους αντιπάλους του και να κάνει τη διαφορά. Για μία τριετία ήταν ο κορυφαίος μεσοεπιθετικός του ελληνικού πρωταθλήματος.

Φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε 166 αναμετρήσεις, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα 25 φορές και μοίρασε 32 ασίστ. Σε δεκάδες ματς ήταν ο MVP της ομάδας του και ανάγκασε τους πάντες να υποκλιθούν στο ποδοσφαιρικό του ταλέντο.

Λατρεύτηκε από τους φίλους του Δικεφάλου, όχι μόνο γιατί ήταν αποτελεσματικός αλλά κυρίως γιατί θύμιζε σε όλους πως είναι το ποδόσφαιρο. Μαγικό, απρόβλεπτο, συναρπαστικό.

«Χάιδευε» την μπάλα, της έδινε εντολές και εκείνη υπάκουγε. Είχε πάντα ένα μόνιμα αργό τέμπο χωρίς αυτήν, μα όταν την κολλούσε στα πόδια του, γινόταν… καπνός.

Τραβούσε τα βλέμματα τόσο λόγω παρουσιαστικού όσο και λόγω κατορθωμάτων.

Σκόραρε με κάθε πιθανό τρόπο. Μέχρι και με το κεφάλι. Τελειοποίησε το πλασέ με το εσωτερικό στην απέναντι γωνία. Έβρισκε την κάθετη πάσα ακόμα και με κλειστά τα μάτια.

Έκανε όσους τον παρακολουθούν να σηκωθούν από τις καρέκλες τους. Να θαυμάσουν τις εμπνεύσεις του και να κοιταχτούν μεταξύ τους, «λέγοντας» με το βλέμμα τους: ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΑΛΙ!

Όλοι συμφωνούσαν την τριετία, που ήταν στα ντουζένια του: Ο «αφάνας» είναι μοναδικός. Ένας τρομερός καλλιτέχνης της στρογγυλής θεάς.

Αποχωρεί πλέον από τον ΠΑΟΚ «γεμάτος». Γεμάτος σπουδαίες στιγμές. Στιγμές, που δεν έχουν ξαναυπάρξει στην «ασπρόμαυρη» ιστορία.

Το γκολ στον τελικό του Βόλου, ένα απίθανο τέρμα απέναντι στον Πανιώνιο με πέντε παίκτες πάνω του, το γκολ στη νίκη τίτλου απέναντι στον Ολυμπιακό τη σεζόν του νταμπλ, το πέναλτι αλά Πανένκα στη βραδιά της φιέστας. Όλες τους στιγμές, που χαράχθηκαν ανεξίτηλα στη μνήμη.

Μα ο Ολλανδός άφησε το καλύτερο για το τέλος.

Το δικό του τέλος στον ΠΑΟΚ γράφτηκε στο Άμστερνταμ. Μία ποδοσφαιρική ραψωδία. Η κορυφαία εμφάνιση της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Δύο γκολ κόντρα στον Άγιαξ, ο απόλυτος ποδοσφαιρικός επίλογος μπροστά στα μάτια εκατομμύρια συμπατριωτών του.

Μετά από εκείνη τη βραδιά σαν από θαύμα ο διακόπτης κατέβηκε. Ο Ντιέγκο δεν ήταν ποτέ πια ο ίδιος.

Σαν κάτι να έσπασε μέσα του και να μην ξανακόλλησε ποτέ. Δεν κατάφερε να επιστρέψει καμία στιγμή στα στάνταρ του αήττητου νταμπλούχου εαυτού του.

Μοιραία, ενάμιση χρόνο μετά αποχαιρετά τον αγαπημένο του Δικέφαλο και είναι δεδομένο πως στην Τούμπα θα τον θυμούνται πάντα σαν έναν από τους πιο πετυχημένους ποδοσφαιριστές, που φόρεσαν ποτέ την ασπρόμαυρη φανέλα.

Γιατί ποτέ δεν ξεχνάς κάποιον, που κάποτε σε έστειλε στους… επτά ουρανούς!

Πηγή: sportime.gr

Δειτε Επισης

Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου