Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Την… είπε στην ΚΟΠ ο Σαββίδης-«Γκρίζα ζώνη ο χώρος της διαιτησίας»

  21/01/2021 11:38
Την… είπε στην ΚΟΠ ο Σαββίδης-«Γκρίζα ζώνη ο χώρος της διαιτησίας»

Την… είπε στην ΚΟΠ ο Σαββίδης-«Γκρίζα ζώνη ο χώρος της διαιτησίας»

  21/01/2021 11:38

Για την μικρή συνεργασία μεταξύ ΚΟΠ και Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, μίλησε το μέλος της επιτροπής Χάρης Σαββίδης, ενώ παράλληλα εξαπέλυσε τα πυρά του και στην διαιτησία.

Μιλώντας στον Σπορ FM, ο κ. Σαββίδης αναφέρθηκε αρχικά σε επιστολή που έστειλε που έστειλε ο Ολυμπιακός στην ομοσπονδία, σε σχέση με κάποια παράπονα των μαυροπρασίνων, για τη μη συμμετοχή δύο ποδοσφαιριστών του, στον αγώνα με αντίπαλο την Ένωση.

«Είχε αποσταλεί σχετική επιστολή απ’ τον Ολυμπιακό προς την ομοσπονδία η οποία κοινοποιήθηκε και στην επιτροπή. Πρακτικά ήταν ένσταση απ’ τον Ολυμπιακό για τη μη συμμετοχή δυο ποδοσφαιριστών. Η παρέμβαση μας ήταν για αποφυγή αμφιβολιών και ζητήσαμε απ’ την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου να τοποθετηθεί πριν την έναρξη του αγώνα, καθώς μόνο τότε θα είχε νόημα. Αυτό που μας αφορά είναι τρόπος που χειρίζεται η ομοσπονδία και να μην υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά. Η επιστολή του Ολυμπιακού άφηνε να νοηθεί πως δεν γίνεται να εφαρμόζονται οι διατάξεις διαφορετικά σε ένα σωματείο και διαφορετικά σε άλλο. Δεν απάντησε κάτι η ομοσπονδία. Δεν υποχρεώσαμε την ομοσπονδία να κάνει κάποια ενέργεια αλλά θεωρήσαμε σημαντικό την προσοχή της ομοσπονδία, ώστε να μην δημιουργηθούν αμφιβολίες μετέπειτα. Είναι ελάχιστη η συνεργασία που επιδεικνύει η ομοσπονδία στις διάφορες κλήσεις της επιτροπής. Μας λυπεί αφάνταστα αυτό και διερωτόμαστε ποιος είναι ο λόγος που δεν σέβεται τον θεσμό η ομοσπονδία».

Για την επιτροπή διαιτησίας, ανέφερε ότι «έχει ξεφύγει η κατάσταση και δεν αναφέρομαι σε φάσεις, στο VAR. Η επιτροπή δεοντολογίας δεν είναι εκεί για να κάνει τον καθηγητή διαιτησίας και δεν θα το λύσουμε αυτό. Εμείς εκείνο που διερευνούμε, είναι το κατά πόσον η επιτροπή διαιτησίας ως μέρος του συστήματος της ομοσπονδίας, λειτουργεί με κριτήρια και κανονισμούς ώστε κανένα αθλητικό γεγονός δεν δίνατε να γίνει αντικείμενο χειραγώγησης. Εκείνο που ζητήσαμε επανειλημμένα και οι απαντήσεις που πήραμε σποραδικά από καταθέσεις είναι τραγελαφικές, δείχνει πως είτε δεν λειτουργούν με βάση ξεκάθαρους κανονισμούς και διαφάνεια για να προστατέψουν το άθλημα, είτε αν υπάρχουν κανονισμοί δεν μας κοινοποιούνται και έτσι δεν ξέρουμε με ποιο τρόπο ορίζονται οι διαιτητές, οι παρατηρητές, πως βαθμολογούνται οι διαιτητές και ποιες οι ποινές. Οδηγηθήκαμε στο συμπέρασμα και με βάση καταθέσεων και με βάση απαντήσεων που έχω πάρει. Είναι ένα γκρίζο πεδίο ο χώρος της διαιτησίας. Δεν υπάρχει συνεργασία με την Ομοσπονδία για το θέμα αυτό».

Όσον αφορά την κατάθεση του Τορναρίτη, είπε ότι «όντως έδωσε κατάθεση σε εμένα και δόθηκε και συνέχεια και είμαστε σε επαφή με πρόσθετα στοιχεία. Δεν περιορίζεται σε θέματα διαιτησίας. Είναι μεταξύ των αθλητικών παραγόντων που δείχνουν διάθεση και θέληση να βοηθήσουν στο έργο μας. Συντάσσονται εκθέσεις αλλά χωρίς απαρτία της επιτροπής αυτές μένουν στα χέρια μου, μέχρι να συσταθεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πίσω στην αρχή της σελίδας