Αποκαλύψεις Φοφανά για τη μέρα που... έσφαξε την Ομόνοια ο Tούντορ

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας, Γκαουσού Φοφανά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο OLB. Ο πρώην άσος των πρασίνων, δεν θα μπορούσε να μην μιλήσει και για το γνωστό παιχνίδι της Ομόνοιας με την Ντιναμό Μόσχας, με τα σφαγιαστικά σφυρίγματα του Ρουμάνου διαιτητή, Αλεξάντερ Τούντορ. 

«Εκείνο το παιχνίδι με την Ντιναμό, αν περνούσαμε στους ομίλους θα βοηθούσε γενικά την Ομόνοια. Οικονομικά και αγωνιστικά και θα διόρθωνε πολλά πράγματα. Δεν έχω λόγια να περιγράψω το συναίσθημα μου εκείνη τη μέρα. Ένιωθα άσχημα όμως προσπαθούσα να βάλω τον εαυτό μου στη θέση των οπαδών. Τα όνειρα που έκαναν για αυτό το παιχνίδι και το μέλλον. Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν ήταν φανταστική. Στο τέλος όμως ήταν καταστροφικό και δύσκολο αποτέλεσμα».

Για το γκολ που του ακυρώθηκε με Ντιναμό: «Κανείς δεν κατάλαβε γιατί ο διαιτητής έδωσε φάουλ σε εκείνη τη φάση. Απλά οι αμυντικοί της Ντιναμό συγκρούστηκαν και εγώ απλά πήρα τη μπάλα και σκόραρα. Όμως ο ρεφ αποφάσισε όπως εκείνος ήθελε. Μετά είχα ακόμη μια ευκαιρία για γκολ, και δεν υπήρχε οφ-σάιντ αλλά το έδωσαν. Δεν ήταν όμως και κάπως η Ντιναμό έμεινε μέσα στο ματς μέχρι το τέλος και μετά ξέρετε τι έγινε. Είναι δύσκολο. Μπορεί να δίνεις τα πάντα μέσα στο γήπεδο εάν όμως οι αποφάσεις του διαιτητή ή οποιουδήποτε άλλου εκτός γηπέδου είναι εναντίον σου τότε δεν μπορείς να κάνεις και πολλά».

Αν έμοιαζε ύποπτο το όλο σκηνικό ή στημένο: «Προφανώς δεν μπορείς να σκεφτείς κάποιο άλλο λόγο για να γίνει αυτό. Θυμάμαι χαρακτηριστικά εκείνη τη μέρα τον διαιτητή να μου λέει: ‘Θα έχεις μια μεγάλη μέρα σήμερα’. Εκείνη την ώρα στην πίεση του παιχνιδιού δεν έχεις ώρα να σκεφτείς τι σου είπε όμως μετά που πέρασαν λίγες μέρες, μήνες χρόνια το ξανασκέφτεσαι. Και με όλα αυτά που έγιναν μέσα στο παιχνίδι καταλαβαίνεις ότι αυτό το ματς δεν ήταν για εμάς. Ότι και εάν κάναμε θα το έκαναν δύσκολο για εμάς».

«Δεν σκεφτόμουν τον εαυτό μου, αλλά τον κόσμο μας. Το στάδιο ήταν γεμάτο, η ατμόσφαιρα ήταν τρελή. Ήταν επώδυνη εμπειρία για όλους. Εγώ δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη μέρα. Ήταν πανέμορφο που είδα το στάδιο γεμάτο κόσμο και μια τόσο τρελή ατμόσφαιρα αλλά από την άλλη ήταν η χειρότερη μέρα της καριέρας μου ως ποδοσφαιριστής».

 

Δειτε Επισης

Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies
Αποζημιώνεται ο Καραβίδας από τη FIFA για το... στήσιμο από τον Ουάρντα με 150.000 ευρώ
Στο μικροσκόπιο της Επ. Δεοντολογίας τρεις αγώνες που ενδέχεται να ήταν προσυνεννοημένοι
Κούρης και Σπάρτακος διεκδικούν το τρόπαιο του Κυπέλλου Μικρών Κατηγοριών
Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό