Τα ντέρμπι φωτιά μέχρι το τέλος της Α' φάσης-Η ομάδα που δεν... αγχώνεται

Πέντε αγωνιστικές απομένουν για την ολοκλήρωση της Α' φάσης, με τις ομάδες να θέλουν να εισέλθουν στη Β' φάση, με όσο το δυνατό περισσότερους βαθμούς, ώστε να βρίσκονται κοντά στην υλοποίηση των στόχων τους. Άμεση ανάγκη για βαθμούς έχει στην παρούσα φάση ο ΑΠΟΕΛ, καθώς φιγουράρει στη 10η θέση, και θέλει να σκαρφαλώσει στην έκτη, ώστε στη Β' φάση να βρίσκεται στο πρώτο γκρουπ, και να διεκδικήσει όσες ελπίδες του απέμειναν, τουλάχιστον για μια θέση που θα οδηγεί στην Ευρώπη. 

Πώς έχει το πρόγραμμα των ομάδων για τη συνέχεια ωστόσο και ποια είναι τα ντέρμπι που απέμειναν;

Συνοψίζοντας το πρόγραμμα των επόμενων πέντε αγωνιστικών των έξι μεγάλων του κυπριακού πρωταθλήματος, ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ και Απόλλωνας, έχουν ακόμη μπροστά τους τρία ντέρμπι, ΑΕΚ και Ανόρθωση από δυο ντέρμπι και η μοναδική ομάδα που έχει βατό πρόγραμμα με μόνο ένα ντέρμπι, είναι η Ομόνοια. 

Οι πράσινοι λοιπόν, το μοναδικό ντέρμπι που έχουν στον δρόμο τους στις εναπομείναντες πέντε αγωνιστικές, είναι το αιώνιο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Τουναντίον, ο ΑΠΟΕΛ, έχει μπροστά του ντέρμπι όπως με τον Απόλλωνα εκτός έδρας (22η αγωνιστική), το εξ αναβολής παιχνίδι με την ΑΕΛ εκτός έδρας (16η αγωνιστική) και το αιώνιο με την Ομόνοια για την 26η αγωνιστική. 

Παρόμοιο δύσκολο πρόγραμμα έχει και ο Απόλλωνας, ο οποίος έχει τρία ντέρμπι, και συγκεκριμένα με ΑΠΟΕΛ (22η αγωνιστική), ΑΕΚ (24η αγωνιστική) και ΑΕΛ (25η αγωνιστική). Όπως επίσης και η συμπολίτισσα ΑΕΛ, θα βρει αρκετά δύσκολα εμπόδια μέχρι να πέσει αυλαία της Α' φάσης, καθώς έχει τον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ (16η αγωνιστική - εξ αναβολής), Ανόρθωση (24η αγωνιστική) και Απόλλωνα (25η αγωνιστική).

Η ομάδα της Αμμοχώστου, τα δυο ντέρμπι που έχει να δώσει είναι απέναντι στην ΑΕΚ εκτός έδρας (23η αγωνιστική) και εντός έδρας με την ΑΕΛ (24η αγωνιστική). Επίσης, τα δυο ντέρμπι που απομένουν της ΑΕΚ, είναι με την Ανόρθωση (23η αγωνιστική) και Απόλλωνα εκτός έδρας (24η αγωνιστική).

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Αποκαλύψεις Τάνκοβιτς για τη φοβερή γκολάρα που έστειλε την Πάφο στον τελικό
Σόκαρε τον Απόλλωνα σε νεκρό χρόνο η Πάφος και πέταξε για τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της
BINTEO: Το πέναλτι που κέρδισε μέσω VAR ο Απόλλωνας και το γκολ που έφερε την έκρηξη στις κερκίδες
Το respect του Σπιλέφσκι στους Ομονοιάτες-«Όποτε φώναζε ο κόσμος της Ομόνοιας σηκωνόταν η τρίχα μου»
BINTEO: Με σβηστές μηχανές πήρε την πρόκριση στο τελικό η Ομόνοια και πάει να γράψει ιστορία
BINTEO: Το εντυπωσιακό κορεό που έφτιαξαν οι οπαδοί του Απόλλωνα στο ασφυκτικά γεμάτο Άλφαμεγα
BINTEO: Η τεράστια χαμένη ευκαιρία του Κακουλλή που τους πέρασε όλους στο ΓΣΠ
Οι ενδεκάδες Απόλλωνα και Πάφου στο κατάμεστο Άλφαμεγα
Αλυσιδωτές εξελίξεις στην Ανόρθωση-Παραιτήθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο
Οι ενδεκάδες Ομόνοιας και Άρη στον επαναληπτικό Κυπέλλου στο ΓΣΠ