Η αστοχία της Ομόνοιας, τα αμυντικά κενά και ο κακός της δαίμονας

Η Ομόνοια, δεν θύμισε σε τίποτα την ομάδα που στα τελευταία παιχνίδια έμπαινε στο γήπεδο και… έπνιγε με το παιχνίδι της τον αντίπαλο και μοιραία, δεν κατάφερε να επικρατήσει του Ολυμπιακού.

Οι πράσινοι, έδειξαν ότι είχαν την ποιότητα να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Νεόφυτου Μιχαήλ, όμως υστέρησαν στην τελική προσπάθεια και έτσι δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, απέναντι σε μια ομάδα που θύμισε τον Ολυμπιακό του πρώτου γύρου, με ταχύτατες αντεπιθέσεις και επινοήσεις στο παιχνίδι του.

Οι μαυροπράσινοι, θα μπορούσαν και αυτοί με τη σειρά τους να πάρουν το παιχνίδι, αν ήταν πιο εύστοχοι στις ευκαιρίες που δημιούργησαν, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο.

Φάσεις, οι οποίες οφείλονται στα αμυντικά κενά, που έδειξε μετά από πολύ καιρό η Ομόνοια, η οποία μέχρι τώρα, όποια ομάδα κι αν αντιμετωπίζει, δείχνει εξαιρετική στα ανασταλτικά της καθήκοντα.

Το δίδυμο Λούφτνερ Λανγκ, δεν παρουσιάστηκε αρκετά δεμένο και υπήρξαν πολλές ασυνεννοησίες, ενώ οι δύο ακραίοι αμυντικοί των πρασίνων, Σεχού και Λέζιακς, που είναι ίσως οι καλύτεροι στο πρωτάθλημα, δεν κατάφεραν να ελέγξουν τον Κα, οποίος προκάλεσε και τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους στην άμυνα του τριφυλλιού.

Απ’ εκεί και πέρα, ενδεχομένως η επιστροφή του Κούσουλου στην ενδεκάδα, αντί του Βίτορ Γκόμεζ, να ήταν η καλύτερη επιλογή, όμως ο Πορτογάλος, στα τελευταία παιχνίδια έδειξε πως ήταν σε καλή φόρμα. Κάτι, που δεν επιβεβαίωσε στον αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό.

Από την Ομόνοια ξεχώρισαν, τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο οι Παπουλής και Λοΐζου, οι οποίοι συνέχισαν τις ψηλές πτήσεις, ενώ ο Τσέποβιτς, δεν σκόραρε στη φάση του δεύτερου λεπτού, όταν βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού και αυτό φάνηκε ότι τον επηρέασε στη συνέχεια του παιχνιδιού.

Όπως είπε και ο Χένινγκ Μπεργκ στη διάσκεψη Τύπου, η ομάδα του δεν παρουσιάστηκε όπως την περίμενε και γι’ αυτό δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη. Όπως και να έχει όμως, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η Ομόνοια κατάφερε να ανέβει στην κορυφή έπειτα από αρκετό καιρό και δεν αποκλείεται να μείνει στην πρώτη θέση, εάν ο Απόλλωνας χάσει από τον ΑΠΟΕΛ, στο ντέρμπι που διεξάγεται το απόγευμα του Σαββάτου στο Τσίρειο στάδιο.

Το κακό που τρίτωσε

Σημειώνεται πάντως ότι ο Ολυμπιακός άρχισε να χτίζει μια μικρή παράδοση στο στάδιο ΓΣΠ με αντίπαλο την Ομόνοια, από την οποία δεν έχασε στις τρεις τελευταίες επισκέψεις του.

Μάλιστα και στα τρία παιχνίδια, το τελικό σκορ ήταν 1-1. Στις 30 Σεπτεμβρίου 2017, ο Λεάντρο Γκονζάλεζ είχε βάλει μπροστά στο σκορ την Ομόνοια, η οποία δέχθηκε την ισοφάριση στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Χρυσοβαλάντη Καπαρτή.

Στο περσινό παιχνίδι, που διεξήχθη στις 25 Οκτωβρίου, οι πράσινοι προηγήθηκαν με τον Τιάγκο και οι μαυροπράσινοι ισοφάρισαν με τον Παναγιώτη Ζαχαρίου, ενώ στον αγώνα της 29ης Ιανουαρίου 2021, ο Ολυμπιακός μπήκε μπροστά στο σκορ με τον Κα και η Ομόνοια ισοφάρισε με τον Παπουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Φιλική ήττα της Εθνικής Παίδων Κ-15 στην Αρμενία
Το μεγαλύτερο έλλειμμα για το 2023 οι αιώνιοι-Στα 37 εκ. οι οφειλές του ΑΠΟΕΛ, στα 26 εκ.της Ομόνοιας
Επίσημα στην ΑΕΛ ο Παναγιώτης Γιάννου
Η μεγαλύτερη εισφορά για τo Aντώνης Παπαδόπουλος από τον Αντρέα Πουλλαΐδη
Οι οικονομικές καταστάσεις των ομάδων-Οι δύο... κερδισμένες και οι ζημιές σε Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ
Tα λεφτά που δόθηκαν σε ατζέντηδες από τις κυπριακές ομάδες-Η πρωτιά και τα μηδενικά
Ενημερώνει τον κόσμο του που θα βρεθεί στο ΓΣΠ στον αγώνα με την ΑΕΚ ο ΑΠΟΕΛ
Παράνοια για τα εισιτήρια του τελικού κυπέλλου-Οπαδοί κοιμήθηκαν στο γήπεδο περιμένοντας για ένα μαγικό χαρτάκι
«Ενδιαφέρον από ομάδες του Μεξικού για τον Σα Πίντο»
Συνεχίζει στον Άρη ο Κακόριν