Η σύσταση επιτροπής στον ΑΠΟΕΛ, τα οικονομικά και άφιξη Πουρσαϊτίδη
10:19 - 02 Φεβρουαρίου 2021

Για την κατάσταση που επικρατεί στον ΑΠΟΕΛ μίλησε ο πρώην αντιπρόεδρος της ομάδας Θεόδωρος Κυριακίδης.
Μιλώντας στον SuperSport Fm, o κ. Κυριακίδης ανέφερε αρχικά, «η σύσταση της επιτροπής ήταν μία πρωτοβουλία του Γιάννη Δημητρίου, που μέλος του Συμβουλίου πριν πέντε χρόνια. Ο λόγος ήταν να συσταθεί μία Επιτροπή εντελώς ανεξάρτητη, με τις ευλογίες εταιρείας και σωματείου. Δεν θα μπορούσε να είναι μονόπλευρο, γιατί θα ήταν παράδοξο να ορίσει μία επιτροπή η εταιρεία και να μην είχε την συγκατάθεση του σωματείου. Έτσι έγιναν συναντήσεις και με τις δύο πλευρές, προκειμένου να γίνει η σύσταση της επιτροπής. Θα ήταν ανεξάρτητα άτομα, εκτός του Συμβουλίου. Θα είναι πολύ σημαντικό να γίνει κάποιος έλεγχος για να δούμε που στέκεται η εταιρεία, γιατί είναι δύσκολοι οι καιροί, χορηγοί δεν βρίσκονται εύκολα, έτσι πρέπει να γίνει ένας προγραμματισμός, ούτως ώστε να γίνει βιώσιμη η εταιρεία. Η επιτροπή δεν έχει πρόθεση να αλλάξει κάποια διοίκηση ή να της επιβληθεί. Έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα κι εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε την κατάσταση, που αυτή τη στιγμή είναι δύσκολη».
Για την σημερινή οικονομική κατάσταση της εταιρείας, είπε πως «δεν είναι άσχημη η οικονομική κατάσταση της εταιρείας, όμως δεν είναι ξεκάθαρη. Εκεί χρειάζεται η επιτροπή, για να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα».
Σε ότι αφορά τη θέση του σωματείου υπέδειξε πως «έχει θεσμικό ρόλο και θα έπρεπε να ζητήσει να γίνει αυτή η επιτροπή, για να γίνει ο έλεγχος των οικονομικών της εταιρείας».
Ως προς το αν προχωρά η σύσταση της Επιτροπής, τόνισε πως «δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε, γιατί δεν υπάρχει εντολή από κανέναν και δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε αυτεπάγγελτα. Το ιδανικό θα είναι να μας δώσουν και το σωματείο και η εταιρεία την εντολή για να προχωρήσουμε».
Τέλος κληθείς να σχολιάσει το αγωνιστικό κομμάτι, είπε πως, «νομίζω πως είναι η πιο δύσκολη χρονιά για τον ΑΠΟΕΛ, από όσες θυμάμαι εγώ τουλάχιστον. Δεν βλέπουμε αυτό που θέλουμε στο γήπεδο και η βαθμολογική κατάσταση μας στενοχωρεί. Ο ερχομός του Σάββα Πουρσαϊτίδη βελτίωσε την εικόνα, γιατί βλέπουμε μία προσπάθεια να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και είμαι σίγουρος ότι θα προσπαθήσουν όλοι να σώσουν ότι σώζεται τη φετινή χρονιά. Δυστυχώς άργησε να γίνει αυτό, αφού ο Σάββας είναι από τους πιο ικανούς προπονητές στην Κύπρο και μπορεί να προσφέρει πολλά».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Σηκώνουν μανίκια οι Αρχές για τις καταγγελίες για στημένα-Ανοίγει κύκλος ερευνών
- Η... μεταγραφή από το Καμερούν και αυτή που περιμένει από τη Γεωργία ο Κετσπάγια