Ο γαλαζοκίτρινος θίασος, η πορτοκαλί τραγωδία και η αυλαία που πέφτει

Η ΑΕΛ, επέστρεψε σε τροχιά κορυφής, μετά την νίκη επί του ΑΠΟΕΛ, που ήταν πιο εύκολη απ’ όσο δείχνει το τελικό 2-0.

Οι γαλαζοκίτρινοι, που ευνοήθηκαν από το γρήγορο γκολ που πέτυχαν, πήραν ψυχολογία και έβαλαν μεγάλη πίεση κατά διαστήματα στους αντιπάλους τους.

Η ΑΕΛ, έμοιαζε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, με εξαίρεση το τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού, με θεατρικό θίασο, που έπαιζε εξαιρετικά, σε μια δική της παράσταση. Οι ποδοσφαιριστές του Κέρκεζ, ήξεραν τι επιζητούσαν από τον αγώνα και από τη στιγμή που πέτυχαν το γρήγορο γκολ, το παιχνίδι κύλησε όπως το περίμεναν.

Οι αμυντικοί, είχαν ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο εύκολο έργο, το κέντρο αναχαίτιζε όλες τις επιθετικές προσπάθειες που προσπαθούσε να χτίσει ο ΑΠΟΕΛ, ενώ η επιθετικοί των γαλαζοκιτρίνων, ήταν έτοιμοι να πληγώσουν ξανά την  αντίπαλη ομάδα, όποτε τους δινόταν η ευκαιρία.

Μετά το δεύτερο γκολ της ΑΕΛ, που ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη, ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε, αλλά πότε ο Βοζίνια και πότε τα δοκάρια του, δεν επέτρεψαν στην ομάδα της Λευκωσίας να βάλει ένα γκολ και να επιστρέψει στο παιχνίδι.

Η διαχείριση του Ντούσαν Κέρκεζ από τον πάγκο ήταν μαεστρική, αφού γέμισε την άμυνα και το κέντρο του, με αποτέλεσμα να κλείσουν οι κενοί χώροι και να στηθεί ένα τείχος μπροστά από την εστία του Βοζίνια.

Από την άλλη, πορτοκαλί τραγωδία... Ο ΑΠΟΕΛ, ναι μεν μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έχασε μόλις στο πρώτο λεπτό την ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όμως μετά το γκολ που δέχθηκε, δεν μπόρεσε να επιστρέψει στο παιχνίδι.

Η εμφάνισή του, κινήθηκε όπως και στον αγώνα απέναντι στον Απόλλωνα σε επίπεδα κάτω του μετρίου, ενώ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, το μόνο διάστημα που οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα, ήταν από το 75’ και μετά, όταν η ΑΕΛ έδωσε χώρο στους ποδοσφαιριστές του Σάββα Πουρσαϊτίδη.

Ιδίαιτερη εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ελλαδίτη τεχνικού στη διάσκεψη Τύπου, ο οποίος δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό του και εμφανώς εκνευρισμένος, έστησε στον τοίχο κάποιους ποδοσφαιριστές της ομάδας του.

Όπως ανέφερε, «κάποια παιδιά δείχνουν ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Δεν φτάνει να παίρνουν την μπάλα λίγοι, να κάνουν κινήσεις λίγοι. Από εδώ και στο εξής, τα παιδιά που θέλουν να παίζουν, αυτά θα παίζουν. Συνεχίζουμε».

Κι αυτή, είναι η ωμή πραγματικότητα για τον φετινό ΑΠΟΕΛ, ο οποίος αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να κοντράρει ούτε τις μεγάλες ομάδες, αλλά και σε κάποια παιχνίδια, ούτε τις λεγόμενες μικρομεσαίες, φέρνοντας συνεχώς στο προσκήνιο τον κακό προγραμματισμό που έγινε το περασμένο καλοκαίρι.

Πλέον, τα περιθώρια έχουν στενέψει υπερβολικά για τον ΑΠΟΕΛ και η αυλαία της πρώτης εξάδας είναι έτοιμη να πέσει, εάν στα εναπομείναντα τέσσερα παιχνίδια δεν παρουσιαστεί όπως πρέπει, για να πάρει τους βαθμούς που χρειάζεται, ώστε να μπει στο πρώτο γκρουπ για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Αρχής γενομένης από το παιχνίδι του ερχόμενου Σαββατοκυρίακου απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά και στα παιχνίδια που ακολουθούν με Εθνικό, Νέα Σαλαμίνα και Ομόνοια, ο ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να πάρει τουλάχιστον τρεις νίκες για να έχει ελπίδες, αφού αυτή τη στιγμή η Δόξα, που βρίσκεται στην έκτη θέση, έχει πέντε βαθμούς περισσότερους από την ομάδα της Λευκωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό
«Δεν παρακάλεσε ποτέ κανέναν για χρήματα ο Κίρζης, θα καλύψει μόνος του τη ζημιά»
Οι ενδεκάδες Εθνικού και Απόλλωνα στο Δασάκι
Η ανακοίνωση της Πάφου για τον τελικό κυπέλλου
Άκυρο στο αίτημα της Πάφου για να διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο ο τελικός Κυπέλλου
Επιστολή της Πάφου στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού κυπέλλου
Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO
Δύο παιχνίδια για την 11η αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Στην Περιστερώνα ο τελικός Κυπέλλου Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών