Η απόλυτη ισορροπία, οι σκακιέρες Τιμούρ-Κέρκεζ και τα πλάνα του ντέρμπι

Κάθε παιχνίδι, θα είναι από εδώ και πέρα τελικός για τις ομάδες που κυνηγούν τον τίτλο του πρωταθλητή. Ένα τέτοιο παιχνίδι, θα είναι και αυτό μεταξύ Ανόρθωσης και ΑΕΛ στο στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος, το οποίο θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του παγκυπρίου πρωταθλήματος.

Η ΑΕΛ, που βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, θα ταξιδέψει σε ένα γήπεδο που τις προηγούμενες δεκαετίες είχε μια σειρά από κακά αποτελέσματα, αλλά από το 2011 και μετά, κατάφερε να ισορροπήσει τα πράγματα και να πανηγυρίσει αρκετές νίκες.

Οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού, έφυγαν πέντε φορές νικητές από το γήπεδο της Ανόρθωσης, στα τελευταία δεκατέσσερα παιχνίδια, με την πρώτη τους νίκη να έχει επιτευχθεί το 2012, όταν οι γαλαζοκίτρινοι κατέκτησαν τον τίτλο. Από τότε, η ΑΕΛ κέρδισε ξανά το 2014, με σκορ 0-2 στον πρώτο γύρο και 0-3 στα πλέι οφ. Η τελευταία νίκη για τους Λέοντες καταγράφηκε το 2018, με σκορ 0-1.

Στην αντίπερα όχθη, η Ανόρθωση, που αντιμετωπίζει το παιχνίδι ως τελικό, αφού σε περίπτωση ήττας θα απομακρυνθεί πάρα πολύ από τον στόχο του τίτλου, έχει πετύχει επίσης πέντε νίκες την τελευταία δεκαετία, με την πρώτη να καταγράφεται στις 23 Νοεμβρίου του 2011, με 4-0 και την τελευταία στον αγώνα του περσινού πρωταθλήματος, με σκορ 2-0.

Σημειώνεται ότι τα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια, έληξαν ισόπαλα.

Σ' ότι αφορά τις μάχες των δύο προπονητών, έδωσαν συνολικά τρία παιχνίδια. Ο Κετσπάγια πήρε μία νίκη, ο Κέρκεζ επίσης μία και ένα παιχνίδι έληξε ισόπαλο. Οι δύο προπονητές έχουν αρκετά κοινά στοιχεία, αφού ο τρόπος παιχνιδιού που χρησιμοποιούν στις ομάδες που δουλεύουν, είναι πανομοιότυπος και δεν θα ήταν υπερβολή να χαρακτηριστεί ως μάχη της σκακιέρας. Τόσο ο Κετσπάγια όσο και ο Κέρκεζ, ξεκινούν το παιχνίδι τους από την άμυνα, ενώ λειτουργούν στη βάση του ρητού ότι, «οι επιθέσεις δίνουν νίκες και οι άμυνες πρωταθλήματα».

Είναι γι’ αυτό το λόγο που στα τρία παιχνίδια που έδωσαν μεταξύ τους, οι αγώνες είχαν πολύ κλειστά σκορ και η ομάδα που έβαζε γκολ πρώτη, έπαιρνε στη συνέχεια τη νίκη.

Εκτίμηση όλων, είναι πως και σε αυτό το παιχνίδι αναμένεται οι δύο ομάδες να πάνε σε μια μάχη στρατηγικής, όπου αυτός που θα στείλει την μπάλα στα δίκτυα πρώτος, θα πάρει και τη νίκη. Εξάλλου, ο Κετσπάγια το έχει πει πολλάκις στο φετινό πρωτάθλημα, πως ότι πάρει η κάθε ομάδα είναι κέρδος και σίγουρα, από το να χάσει είναι καλύτερη η ισοπαλία.

Σε ότι αφορά στα αγωνιστικά δεδομένα, οι δύο ομάδες πηγαίνουν πλήρης στο μεγάλο ντέρμπι, αφού δεν αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε προβλήματα, πέραν από αυτό του Ανδρέα Αβραάμ της ΑΕΛ, ο οποίος απουσιάζει εδώ και πολύ καιρό από την ενεργό δράση.

Ο Κετσπάγια αναμένεται να παρατάξει τον Λόρια κάτω από τα δοκάρια, τους Ρισβάνη Βργκοτς και Γκαλίτσιο στην άμυνα. Αριστερά θα αγωνιστεί ο Κορέια, ενώ δεξιά είναι πολύ πιθανόν να πάρει φανέλα βασιού ο Αμπαρτζουμιάν. Στο κέντρο θα είναι σίγουρα ο Νταουσβίλι με τον Αρτυματά και πιο μπροστά τους ο Μίχα. Στην επίθεση, θα αγωνιστούν οι Καλτσάς και Κβιλιτάια.

Από την άλλη, ο Κέρκεζ θα παρατάξει τον Βοζίνια στο τέρμα, τους Τεσέιρα και Μπουνόζα στο κέντρο της άμυνας, ενώ αριστερά θα είναι ο Έουλερ και δεξιά ο Σάντος. Στο κέντρο, αναμένεται να παίξουν οι Ζντραβκόφσκι, Αντάμοβιτς και Ριέρα, ενώ η επιθετική τριάδα θα αποτελείται από τους Αντωνίου, Τόρες και Μαέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Συμφωνεί με την FIFPRO ο Νεοφυτίδης-«Η FIFA βάζει πάνω από όλα το κέρδος»
Κατάλογος επικίνδυνων αντικειμένων στα γήπεδα-Ανάμεσα τους γυάλινα ποτήρια, εργαλεία και πανό με υβριστικά συνθήματα
Φουλάρουν για τις ρεβάνς οι κυπριακές ομάδες-Αναλυτικά το πρόγραμμα
Το μήνυμα Γκόμεθ μετά το τέλος της προετοιμασίας-«Να γίνουμε αδίστακτη ομάδα»
Ενώθηκαν ΑΕΛίστες και Απολλωνίστες για τους πυρόπληκτους-Βοήθησαν σε καθαρισμούς στο Βουνί
ΒΙΝΤΕΟ: Το φοβερό γκολ του Κατελάρη στο τελευταίο φιλικό της Ανόρθωσης
Το ιδιαίτερο αντίο του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στον κόσμο του Ηρακλή
Θλίψη στην ΑΕΛ και τον αθλητισμό, έφυγε από τη ζωή η Στέλλα Καλοπαίδη Γρηγορίου-«Αντίο ''θεά του Ανέμου''»
Τέταρτος μακροβιότερος προπονητής στο πρωτάθλημα Σαουδικής Αραβίας ο Δώνης
«Αποχωρεί από Φορταλέζα και συνεχίζει την καριέρα του στην Πάφο ο Νταβίντ Λουίζ»