Οι λίγες πιθανότητες του ΑΠΟΕΛ για την εξάδα με το βλέμμα στο Δόξα-Πάφος

Μέχρι και τα τελευταία παιχνίδια θα κριθεί το πολυπόθητο εισιτήριο για την πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος, το οποίο διεκδικείται από τέσσερις ομάδες, ανάμεσα τους και ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος εξακολουθεί να έχει τις δικές του ελπίδες, ωστόσο πλέον δεν εξαρτάται μόνο από τα δικά του πόδια.

Την είσοδο τους στην πρώτη εξάδα μαζί με τους γαλαζοκίτρινους διεκδικούν και οι Ολυμπιακός, Δόξα και Πάφος FC, με τις δύο τελευταίες να τίθενται αντιμέτωπες σήμερα και να έχουν την ευκαιρία με δύο τρίποντα, το ένα στο μεταξύ τους παιχνίδι, να κλειδώσουν την 6η θέση.

Η βαθμολογία:

6) Ολυμπιακός 31

7) ΑΠΟΕΛ 30

8) Δόξα 29

9) Πάφος 28

Συγκεκριμένα, η Δόξα υποδέχεται την Πάφο και σε περίπτωση ισοπαλίας θα πάει στους 30 βαθμούς, όσους και ο ΑΠΟΕΛ, ενώ η Πάφος θα παραμείνει στην 9η θέση, ανεβαίνοντας στους 29. Με νίκη η ομάδα της Κατωκοπιάς, σκαρφαλώνει στο έκτο σκαλοπάτι της βαθμολογία και αφήνει πίσω της, Ολυμπιακό και ΑΠΟΕΛ, ενώ το ίδιο θα συμβεί στην περίπτωση που το τρίποντο πάει στην ομάδα της Πάφου, αφού θα φθάσει τους 31 βαθμούς και θα πιάσει τον Ολυμπιακό στην 6η θέση.

Επιπλέον, στην 26η αγωνιστική και τελευταία της κανονικής διάρκειας, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ, ενώ ο ΑΠΟΕΛ θα φιλοξενηθεί από την Ομόνοια, στο ντέρμπι αιωνίων. Η Δόξα θα αγωνιστεί εκτός έδρας με την Ανόρθωση, ενώ η Πάφος FC θα υποδεχθεί τον Ερμή.

25η αγωνιστική

Δόξα-Πάφος FC

26η αγωνιστική

Ολυμπιακός-ΑΕΚ

Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ

Ανόρθωση-Δόξα

Πάφος FC-Ερμής

Για να τερματίσει στην 6η θέση ο ΑΠΟΕΛ, υπάρχουν δύο σενάρια και το πρώτο μπορούμε να πούμε ότι είναι το πιο ξεκάθαρο. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να πάρει τη νίκη στο αιώνιο και την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός να ηττηθεί από την ΑΕΚ. Επιπλέον, το πιο βολικό για τους γαλαζοκιτρίνους, θα ήταν οι Δόξα και η Πάφος FC στο μεταξύ τους παιχνίδι να πάρουν από ένα βαθμό και στη συνέχεια η ομάδα της Κατωκοπιάς να ηττηθεί από την Ανόρθωση.  

Το δεύτερο και ακραίο σενάριο είναι εάν και εφόσον οι γαλαζοκίτρινοι πάρουν ένα βαθμό από το ντέρμπι αιωνίων, ο Ολυμπιακός να ηττηθεί από την ΑΕΚ και η Δόξα να πάρει δύο ισοπαλίες με Πάφο και Ανόρθωση, τότε και οι τρεις ομάδες θα έχουν από 31 βαθμούς, ωστόσο οι γαλαζοκίτρινοι θα έχουν το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας, αφού θα υπερτερούν στη βαθμολογία.

Οι πιθανότητες για τον ΑΠΟΕΛ είναι λίγες, καθώς είναι γεγονός πως η εντός έδρας ήττα από τον Εθνικό, στοίχισε στην τελική για την ομάδα του Σάββα Πουρσαϊτίδη και πλέον πάει με ψυχολογία για τη νίκη στο αιώνιο, ωστόσο θα περιμένει και τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων.

Σίγουρα δεν είναι εύκολο, αλλά ούτε και ανέφικτο. Πλέον τα βλέμματα των γαλαζοκιτρίνων βρίσκονται στο σημερινό παιχνίδι της Δόξας με τον Ολυμπιακό, το οποίο αναμένεται να καθορίσει αρκετά για το τρένο της εξάδας.

Δειτε Επισης

ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος