Πέμπτη, 15 Απριλίου, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Τα καρφιά Βάλεμ για την αποχώρησή του και η περιπέτεια-«Ένιωσα νεκρός»

  28/02/2021 11:29
Τα καρφιά Βάλεμ για την αποχώρησή του και η περιπέτεια-«Ένιωσα νεκρός»

Τα καρφιά Βάλεμ για την αποχώρησή του και η περιπέτεια-«Ένιωσα νεκρός»

  28/02/2021 11:29

Ανακουφισμένος για την αποχώρησή του από τον πάγκο της Εθνικής Κύπρου, δήλωσε ο Γιόχαν Βάλεμ.

Μιλώντας σε βελγικό μέσω ενημέρωσης, ο κ. Βάλεμ ανέφερε αρχικά πως «είμαι ανακουφισμένος, νομίζω πήρα την πιο σωστή απόφαση. Ήταν το όνειρό μου να προπονήσω και να επιτύχω με μια Εθνική. Μόνο που στο ποδόσφαιρο δεν είναι απλώς οι παίκτες, είναι το προσωπικό και η διοίκηση. Και υπήρχε και ο κορωνοϊός».

Σημείωσε εξάλλου ότι «δούλεψα για δυο χρόνια. Όλα ήταν προγραμματισμένα, είχαμε πρόγραμμα με μια νέα γενιά. Αλλά δεν έγιναν τα πράγματα όπως έπρεπε. Όταν εργάζεσαι με μη πτυχιούχους που θέλουν να σας διδάξουν ποδόσφαιρο, μπορεί μερικές φορές να είναι λίγο ενοχλητικό».

Όσον αφορά την αποχώρησή του, υπέδειξε πως «έφυγα για να ζήσω άλλες εμπειρίες. Έφερα δώδεκα νέους διεθνείς στην πρώτη ομάδα. Δεν είχα τους τρεις καλύτερους παίκτες στη διάθεσή μου στην Κύπρο. Είμαι πεπεισμένος πως σε 2-3-4 χρόνια αυτή η ομάδα θα έχει εξαιρετικά αποτελέσματα γιατί υπάρχουν νέοι παίκτες με σωστή νοοτροπία».

Κλήθηκε εξάλλου να εξηγήσει τους λόγους που αποφάσισε να έρθει στην Κύπρο και να αναλάβει τις τύχες της Εθνικής, λέγοντας πως «ήθελαν έναν Βέλγο προπονητή. Ήρθαν σε επαφή μαζί μου. Τους ρώτησα, “ξέρετε πως η δημιουργία μιας ομάδας απαιτεί χρόνο; Χρειάζεται υπομονή.” Θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που θα φέρει η εξέλιξη των παικτών. Περίμενα πως θα υπήρχε περισσότερη υπομονή. Υπήρχε πλάνο να έρθει ακόμη ένας Βέλγος βοηθός, το οποίο δεν έγινε λόγω του κορωνοϊού και της έλλειψης πόρων. Ήμουν μόνος στο σπίτι μου. Ήταν αδύνατο. Μίλησα και με τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ (προπονητής Εθνικής Βελγίου). Μου τηλεφώνησε για να διοργανώσουμε ένα φιλικό Βέλγιο-Κύπρος στις 3 Ιουνίου. Ήθελα να προσφέρω, αλλά δεν μπορούσα».

Για την δύσκολη δουλειά του προπονητή, είπε ότι «οι προπονητές απολύονται δυο-τρεις φορές μέσα στη σεζόν και βρίσκουν δουλειά. Θέλω να πω πως δεν με απέλυσαν, αλλά ότι σταμάτησα. Είχα διαλέξει την Κύπρο για να ζήσω αυτή την εμπειρία. Οι παίκτες της Εθνικής είχαν εκπλαγεί όταν έφυγα. Είχα καλή σχέση με τους παίκτες μου».

Όσον αφορά το οικογενειακό πρόβλημα με τον γιό του, σημείωσε πως «υπήρχε ένα σχέδιο για τον γιο μου. Έπρεπε να πάει σε μια γαλλοκυπριακή σχολή και στη συνέχεια να ενταχθεί σε σχολείο στο Βέλγιο. Στο ποδόσφαιρο είχε πάει στην Ακαδημία της Ομόνοιας. Είχα συμφωνήσει με τη μητέρα του και τον δικηγόρο. Όταν ήρθε η στιγμή να υπογράψει για να μείνει μαζί μου, δεν εμφανίστηκε. Θα μπορούσα να κατηγορηθώ για απαγωγή παιδιού. Είναι τρελό. (Στο σημείο αυτό ο Βάλεμ είχε συγκινηθεί) Σκόπευα να αποκτήσω παιδί με τη σύντροφο μου. Όλα κατέρρευσαν. Εκεί ένιωσα…νεκρός.

Άρχισα να χάνω βάρος, δεν κοιμόμουν πολύ. Ήρθε και με βρήκε η αδερφή μου. Με βοήθησε να το ξεπεράσω. Ήταν δύσκολο να επιστρέψω στην Κύπρο. Βρέθηκα μόνος μου σε έναν ποδοσφαιρικό κόσμο που δεν μου άρεσε και μια νοοτροπία που ήταν δύσκολο να αλλάξει. Θα μπορούσα να μείνω, να πηγαίνω στην παραλία 3-4 φορές την εβδομάδα, να δουλεύω το πρωί, έχοντας μια καλή ζωή. Είπα όχι. Δεν ήμουν ο εαυτός μου. Έπρεπε να επιστρέψω, αυτό είναι όλο. Ήταν προσωπική απόφαση. Έμειναν έκπληκτοι που ζήτησα να φύγω».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας