Της έκανε ότι έπαθε και παρολίγον να πάθει ότι έκανε

Τα παιχνίδια μεταξύ Ανόρθωσης και Απόλλωνα τη φετινή χρονιά, είναι εντυπωσιακά. Σε 270 λεπτά, οι δύο ομάδες πέτυχαν δεκατρία γκολ, με τις επιθέσεις τους να βγάζουν φωτιές και τις αμυντικές τους γραμμές να μοιάζουν τρύπιες…

Το ντέρμπι του Αντώνης Παπαδόπουλος, χάρισε απίστευτες συγκινήσεις σε όσους το παρακολούθησαν χωρίς άγχος, ενώ δεν είναι υπερβολή να χαρακτηριστεί ακατάλληλο για καρδιακούς…

Ο Απόλλωνας, έκανε στην Ανόρθωση, ότι είχε πάθει στο Τσίρειο στάδιο, στον αγώνα για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, αφού σκόραρε νωρίς και ήλεγξε πλήρως το παιχνίδι, μέχρι το 25ο λεπτό του αγώνα.

Όταν ο Ντιγκινί στο 60’ έβαλε την ομάδα του με δύο γκολ μπροστά στο σκορ, πολλοί πίστεψαν ότι ο αγώνας τελείωσε, αλλά η Ανόρθωση, που έπαιζε για εβδομήντα λεπτά με παίκτη περισσότερο, λόγω της αποβολής του Γκεριέρ, ισοφάρισε σε 2-2 και παρολίγον να κάνει στον Απόλλωνα ότι έπαθε στο Τσίρειο, όταν οι γαλάζιοι γύρισαν το 0-2 σε 3-2 και πήραν τη νίκη.

Σίγουρα, ο βαθμός της ισοπαλίας, με τον τρόπο που εξελίχθηκε το παιχνίδι, αν μπορεί να ικανοποιήσει κάποιον, αυτός είναι ο Απόλλωνας, που έμεινε τέσσερις βαθμούς μακριά από την κορυφή, εν αντιθέσει με την Ανόρθωση, που έμεινε επτά βαθμούς πίσω και ψαλίδισε ακόμα περισσότερο τις ελπίδες της για τον τίτλο.

Πάντως, το παιχνίδι πέρασε σε δεύτερη μοίρα, αφού ο τρίτο ημίχρονο ήταν πλούσιο, με τον Απόλλωνα να εκφράζει έντονα παράπονα για τη διαιτησία του Τιμόθεου Χριστοφή και του VARίστα Γιώργου Νικολάου.

Ουσιαστικά, τα παράπονα των γαλάζιων εστιάζονται στη φάση της κόκκινης κάρτας, όπου ο Γκεριέρ σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Καλτσά, κτύπησε με τον αγκώνα τον ποδοσφαιριστή της Ανόρθωσης, με αποτέλεσμα να σκιστεί το κεφάλι του.

Η δεύτερη φάση, αφορά το πέναλτι που κέρδισε η Ανόρθωση, αφού ο Απόλλωνας δεν αμφισβητεί ότι υπήρξε χέρι από τον Ρομπέρζ, αλλά εκφράζει τις επιφυλάξεις του, για το κατά πόσον ήταν ή όχι εντός περιοχής.

Ο ισχυρός άνδρας του Απόλλωνα Νίκος Κίρζης, εξαπέλυσε πυρά, σε δηλώσεις του, στους διαιτητές, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η ανοχή τους τελείωσε και θα ζητήσουν την έλευση ξένων διαιτητών για τα εναπομείναντα εννέα παιχνίδια των πλέι οφ.

Όπως ανέφερε ο Νίκος Κίρζης, στην κάμερα της Cablenet, «θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου που στάθηκαν εξαιρετικά, απέναντι σε ένα σπουδαίο αντίπαλο όπως είναι η Ανόρθωση, αλλά ήταν άνιση μάχη. Όταν λέω άνιση μάχη, εννοώ ότι όλα τα κρίσιμα σημεία ήταν εναντίον μας. Δεν ξέρω που θα πάει αυτό το πράγμα».

Τόνισε πάντως χαρακτηριστικά, ότι, «θα μιλήσω ειδικά για τον κ. Γιώργο Νικολάου που ήταν στο VAR. Άρχισε να εμφανίζεται πάλι όποτε είναι στο VAR. Και ο διαιτητής και ο κ. Νικολάου καθόρισαν το αποτέλεσμα».

Επισήμανε επίσης πως, «η υπομονή μας ερμηνεύεται σαν ενοχή, αλλά αυτό θα σταματήσει εδώ. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχουμε τίποτα με την Ανόρθωση. Θα είναι απαίτησή μας, για ξένους διαιτητές. Λυπάμαι, αλλά οι Κύπριοι διαιτητές δεν μπορούν. Η ανοχή τέρμα. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Κανεί πλέον με τους Κύπριους διαιτητές, δεν μπορούν. Θα απαιτήσουμε από αύριο κιόλας ξένους διαιτητές».

Πάντως, από πλευράς Ανόρθωσης, δια στόματος του εκπροσώπου Τύπου Δημήτρη Χριστοφόρου, θεωρούν ότι το VAR λειτούργησε σωστά στις αμφισβητούμενες φάσεις, ενώ ως προς το κατά πόσον συμφωνούν με τον Απόλλωνα για έλευση ξένων διαιτητών, η άποψη της διοίκησης των κυανολεύκων, είναι πως πρέπει να στηριχθούν οι Κύπριοι διαιτητές.

Πλέον, μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση των υπολοίπων ομάδων στα αιτήματα του Απόλλωνα, αλλά και ποια της ομοσπονδίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πλήγμα με Μπεζούς στην Ομόνοια-Έξι μήνες εκτός δράσης
Σπουδαία κίνηση για την Πάφο-Συνεργασία με την ακαδημία της Γουότφορντ
Τούτιτς: Η Ομόνοια μπορεί να πάρει πρωτάθλημα και κύπελλο, το αξίζει
Χωρίς Βαλμπουενά στον επαναληπτικό με Πάφο ο Απόλλωνας
Πώς απαντά το ΓΣΠ για το ενδιαφέρον της Ομόνοιας 29Μ και για οφειλόμενα ΑΠΟΕΛ και Ομόνοιας
Ανακοινώθηκαν τα τελευταία ντέρμπι του πρωταθλήματος από την ΚΟΠ
Έκανε αποδεκτό το αίτημα της ΚΟΠ η UEFA και αλλάζει η ώρα έναρξης των αγώνων της Εθνικής
Το βιολί της η Ομόνοια, πέρασε και από το Παπαδόπουλος με Αλιούμ και Σεμέδο
Σε ματσάρα που έσπασαν καρδιές πήρε τη νίκη η ΑΕΚ στο 96' και κυνηγά τον ΑΠΟΕΛ
Προσγειωμένος ο Σα Πίντο-«Δεν τη χαρακτηρίζω νίκη τίτλου, όλοι πρέπει να μείνουμε ήρεμοι»