Στην ΚΟΠ το μπαλάκι για ξένους διαιτητές-Τι ισχύει με την κατηγοριοποίηση χωρών

Καλά κρατεί το τρίτο ημίχρονο του ντέρμπι Ανόρθωση-Απόλλωνας, για το οποίο οι γαλάζιοι της Λεμεσού, πνέουν μένεα για τη διαιτησία του Τιμόθεου Χριστοφή και του VARίστα Γιώργου Νικολάου.

Μετά το αίτημα του Απόλλωνα για κάθοδο ξένων διαιτητών, η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, συγκάλεσε έκτακτη συνεδρία της εκτελεστικής της επιτροπής, για να εξετάσει το όλο ζήτημα, αλλά και για να εξετάσει όλα τα θέματα που αφορούν στα θέματα διαιτησίας.

Η εκτελεστική επιτροπή, αναμένεται να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις των ομάδων, για το κατά πόσον υπάρχει ισχυρή βούληση, ώστε να έρθουν στην Κύπρο ξένοι διαιτητές, οι οποίοι θα σφυρίξουν τα εναπομείναντα παιχνίδια πρωταθλήματος και κατά πάσα πιθανότητα και αυτά για το θεσμό του κυπέλλου.

Παράλληλα, αναμένεται να εξεταστεί και η φόρμουλα με την οποία μπορεί να υπάρξει κάθοδος ξένων διαιτητών, αφού είναι γνωστό, ότι βρίσκονται σε ισχύ μέτρα για αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού. 

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τις τελευταίες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, άτομα που έρχονται από χώρες με πράσινο χρώμα δεν θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα, ενώ στην περίπτωση που έρθουν από χώρα που βρίσκεται στην πορτοκαλί ζώνη, θα πρέπει να παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι την έκδοση του αποτελέσματος του τεστ, που θα υποβληθούν.

Εάν επιλεγούν διαιτητές από χώρες που κατατάσσονται στην κόκκινη ζώνη, θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα, μέχρι την έκδοση του αποτελέσματός του PCR τεστ τους.

Επίσης όσοι φθάνουν στην Κύπρο από χώρες γκρίζας ζώνης, τότε θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών ή σε καραντίνα δέκα ημερών και ακολούθως να υποβληθούν εκ νέου σε τεστ

Δείτε τις χώρες που εμπίπτουν σε κάθε ζώνη

Υπενθυμίζεται ότι ο Απόλλωνας, διαμαρτύρεται για τρεις φάσεις στο ντέρμπι με την Ανόρθωση. Η πρώτη, αφορά την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο αριστερός ακραίος αμυντικός των γαλάζιων, Γκεριέρ, σε μια διεκδίκηση με τον Καλτσά.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης αφού καταλόγισε φάουλ, σε βάρος του παίκτη του Απόλλωνα και του έδειξε κίτρινη κάρτα, στη συνέχεια κλήθηκε από το VAR να επανεξετάσει τη φάση και απέβαλε τον ποδοσφαιριστή, αφού έκρινε ότι έπαιξε επικίνδυνα.

Η δεύτερη φάση, είναι μια διεκδίκηση του αμυντικού της Ανόρθωσης Σπύρου Ρισβάνη, με τον Νικολά Ντιγκινί, στην οποία ο Απόλλωνας φωνάζει, ότι συνέβη το ίδιο όπως και στην φάση μεταξύ Γκεριέρ και Καλτσά, ωστόσο ο ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης, δεν τιμωρήθηκε με τον ίδιο τρόπο.

Μάλιστα, για τη συγκεκριμένη φάση, ο Απόλλωνας ανήρτησε βίντεο και έγραψε, «κύριοι Γ.Νικολάου και Τ.Χριστοφή αν έχετε χρόνο σας παρακαλούμε να μας δημοσιοποιήσετε το σκεπτικό της απόφασης σας να συνεχιστεί το παιχνίδι στην συγκεκριμένη φάση, η οποία ομολογουμένως είναι η ίδια ακριβώς με του Γκεριέρ!».

Τέλος, σφοδρά παράπονα εκφράζονται και για το πέναλτι που καταλογίστηκε υπέρ της Ανόρθωσης, για χέρι του Ρομπέρζ, μετά από σουτ του Οκριασβίλι. Οι γαλάζιοι δεν απορρίπτουν ότι υπήρξε χέρι, αλλά υποστηρίζουν πως αυτό έγινε εκτός και όχι εντός περιοχής, κάτι το οποίο δεν είναι ξεκάθαρο, αφού δεν υπήρχε κάμερα στην ευθεία, η οποία θα βοηθούσε τον διαιτητή στη λήψη της απόφασής του.

Πάντως, ο Τιμόθεος Χριστοφή, σε εκείνη τη φάση, καταλόγισε πέναλτι, από το οποίο η Ανόρθωση διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Δειτε Επισης

Δύο παιχνίδια για την 11η αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Στην Περιστερώνα ο τελικός Κυπέλλου Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών
Σύσκεψη την Πέμπτη για τον τελικό κυπέλλου-Καθορίζεται ο αριθμός εισιτηρίων και η ώρα
«Η ΑΕΚ μπορεί να έχει κάποιους παίκτες πιο ποιοτικούς, όμως ο ΑΠΟΕΛ είναι καλύτερος ως σύνολο»
To πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής στη δεύτερη κατηγορία
Στην Περιστερώνα τις 26 Απριλίου ο τελικός Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών
Μίλησε για το μέλλον του ο Πίττας και το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ΑΪΚ
Σε επαφές με τον Τάνκοβιτς για ανανέωση η Πάφος-Αναμένονται εξελίξεις
Δημητρίου: Είμαστε στα όρια της υπέρβασης, παίζουμε τα ρέστα μας για να γράψουμε ιστορία
«Οι παίκτες είχαν σαφής τρόπο εξουδετέρωσης του Άρη, παίκτης του αγώνα ο Σαρφό»