Με τέτοιους «κέρβερους» δεν μπορούσε να χάσει κανείς...

Στη λευκή ισοπαλία παρέμειναν Ομόνοια και Ανόρθωση για τη 2η αγωνιστική των πλέι-οφ του πρωταθλήματος CYTA. Ένα αποτέλεσμα που σαφώς και δεν αφήνει καμία από τις δυο ομάδες ικανοποιημένη, αφού η Ομόνοια βρίσκεται στην κορυφή με 60 βαθμούς, αλλά σε ενδεχόμενη νίκη της ΑΕΛ στο ντέρμπι της Λεμεσού με τον Απόλλωνα, τότε οι πράσινοι θα πέσουν στην δεύτερη θέση. Παράλληλα, η ομάδα της Αμμοχώστου, απώλεσε τη μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει τη διαφορά από τις προπορευόμενες ομάδες, παραμένοντας στην 4η θέση με 53 βαθμούς. 

Ένα παιχνίδι για γερά νευρά ήταν αυτό που πραγματοποιήθηκε στο στάδιο της πρωτεύουσας, καθώς οι δυο ομάδες ήταν αρκετά καλά διαβασμένες και έκλειναν η μια της άλλης τους διαδρόμους, με σκληρά μαρκαρίσματα και αρκετές προσωπικές μονομαχίες. 

Ως εκ τούτου, μεγάλοι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης, ήταν οι δυο τερματοφύλακες που βρίσκονταν μπροστά από τις δυο εστίες, αφού κατέβασαν τα ρολά τους. Χαρακτηριστικές, οι δυο ευκαιρίες στο τέλος εκατέρωθεν για τις δυο ομάδες. Αρχικά, ο Φαμπιάνο έκανε τη μεγάλη απόκρουση στο σουτ του Οκριασβίλι στο 92', ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Λόρια είπε το μεγάλο «όχι» στο σουτ που έκανε ο Φώτης Παπουλής. 

Η εμφάνιση των δυο πορτιέρε, ήταν καθοριστική και για το αποτέλεσμα του αγώνα, αφού μια εκ των δυο ομάδων αν σκόραρε, θα έφευγε και με τους τρεις βαθμούς. 

Όπως διαφαίνεται και από τα στατιστικά στοιχεία του αγώνα, μπορεί η Ομόνοια να ήταν αυτή που είχε τις περισσότερες επιθετικές προσπάθειες, 12 έναντι 7 της Ανόρθωσης, και την υπεροχή της μπάλας, αλλά και οι δυο ομάδες όμως είχαν από τέσσερις τελικές ευκαιρίες στον στόχο και με τους δυο τερματοφύλακές τους να έχουν αντίστοιχα, από τέσσερις αποκρούσεις. 

Ως εκ τούτου, βάση εμφάνισης και των δυο ομάδων, οποιοσδήποτε θα έλεγε πως η ισοπαλία ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα και ας μην βόλευε ακόμη καμία ομάδα. 

Άλλωστε όπως παραδέχθηκαν και οι δυο προπονητές με το τέλος του ντέρμπι, ήταν δίκαιη η ισοπαλία. Όπως ανέφερε ο προπονητής της Ανόρθωσης, Τιμούρ Κετσπάγια, «πιστεύω ότι έγινε ένα καλό παιχνίδι. Προσπαθήσαμε και οι δύο ομάδες για την νίκη. Μπορεί και η ισοπαλία να είναι δίκαιο αποτέλεσμα», για να έρθει στη συνέχεια ο τεχνικός της Ομόνοιας, Χένινγκ Μπεργκ, και να κινηθεί στο ίδιο μήκος κύματος. «Αν δούμε τις ευκαιρίες στο παιχνίδι, νομίζω ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα». 

Θυμηθείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:

 

Δειτε Επισης

Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies
Αποζημιώνεται ο Καραβίδας από τη FIFA για το... στήσιμο από τον Ουάρντα με 150.000 ευρώ
Στο μικροσκόπιο της Επ. Δεοντολογίας τρεις αγώνες που ενδέχεται να ήταν προσυνεννοημένοι
Κούρης και Σπάρτακος διεκδικούν το τρόπαιο του Κυπέλλου Μικρών Κατηγοριών
Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό