Το κίνητρο κορυφής για τους διψασμένους Λέοντες και η δυναμική στα ντέρμπι

Ακόμη ένα κίνητρο έχει η ΑΕΛ, ενόψει του ντέρμπι με τον Απόλλωνα, αφού με ενδεχόμενη της νίκη ανεβαίνει ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η ισοπαλία στο ντέρμπι της Ομόνοιας με την Ανόρθωση, ήταν ότι καλύτερο για την ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ, ενώ έδωσε και ένα επιπλέον κίνητρο στη λεμεσιανή ομάδα και θέλει να το εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Επιπλέον, μια νίκη απέναντι στον Απόλλωνα, πάντα δίνει τόσο δυναμική, όσο και ψυχολογία, πόσο μάλλον τώρα που αυτή τη στιγμή που και οι δύο ομάδες βρίσκονται στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού, μετράνε ήδη δύο νίκες απέναντι στον Απόλλωνα και θέλουν πέραν από το κίνητρο της κορυφής, να κερδίσουν εκ νέου τον συμπολίτη τους για τρίτη φορά μέσα σε μια σεζόν.

Αναμφίβολα, κάθε ντέρμπι είναι διαφορετικό με τη φετινή ΑΕΛ να δείχνει σοβαρή και συγκεντρωμένη σε όλα τις τα παιχνίδια. Αξίζει να σημειωθεί, πως στα εντός έδρας ντέρμπι που έδωσαν οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού δεν ηττήθηκαν, ενώ γνώρισαν μόλις τρεις ήττες σε εκτός έδρας ντέρμπι απέναντι σε ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια και ΑΕΚ.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός της AEΛ, 18 νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και πέντε ήττες αλλά και η δυναμική στα ντέρμπι, δείχνουν μια ομάδα που διψά και θέλει να πραγματοποιήσει τους στόχους της, που δεν είναι άλλοι από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Είναι γεγονός, πως στην κούρσα του πρωταθλήματος βρίσκονται Ομόνοια, ΑΕΛ, Απόλλωνας και Ανόρθωση, ωστόσο οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού, τη δεδομένη στιγμή δείχνουν πιο ικανοί και έτοιμοι να κοντράρουν την πρωτοπόρο Ομόνοια.

Αυτό είναι κάτι που φάνηκε, κατά πολύ, στη φετινή σεζόν, αφού η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ, είναι εμφανώς ανώτερη στον αγωνιστικό χώρο, από τις υπόλοιπες ομάδες που διεκδικούν το τρόπαιο.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια