Σκληρά φάουλ, κάρτες και ισοπαλία με νικήτρια την… Ομόνοια στο λεμεσιανό ντέρμπι

Με το σκορ στο ισόπαλο 0-0, έληξε το σπουδαίο ντέρμπι μεταξύ Απόλλωνα και ΑΕΛ, στο Τσίρειο στάδιο, ένα αποτέλεσμα, που δεν βολεύει καμία από τις δύο ομάδες, στην προσπάθεια που κάνουν για την κατάκτηση του τίτλου. 

Το παιχνίδι ήταν σκληρό, με αρκετά φάουλ και ελάχιστες ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες. Με την ισοπαλία η ΑΕΛ ανέβηκε στους 59 βαθμούς και παρέμεινε δεύτερη, ενώ ο Απόλλωνας πήγε στους 56 και παρέμεινε τρίτος.

Το προφίλ του αγώνα:

Με στόχο να διαφυλάξουν αρχικά τα νώτα τους και στη συνέχεια να επιτεθούν, μπήκαν στο γήπεδο οι δύο ομάδες, οι οποίες επιδόθηκαν σε ένα αγώνα κέντρου, με σκληρά φάουλ. 

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, η ΑΕΛ ανέλαβε τα ηνία του αγώνα, όμως παρά την υπεροχή της, δεν βρήκε το δρόμο προς τα δίκτυα. 

Από την πλευρά του ο Απόλλωνας προσπάθησε να σκοράρει στην αντεπίθεση και έχασε μεγάλη ευκαιρία σε σουτ του Πίττα στο 27', το οποίο εξουδετέρωσε ο Βοζίνια.

Στο 45', ο Απόλλωνας βρέθηκε μια ανάσα από το να μπει μπροστά στο σκορ, αλλά ο βοηθός έδειξε οφσάιντ, ακυρώνοντας το γκολ των γαλάζιων, μια απόφαση, που επιβεβαιώθηκε και από το VAR.

Συγκεκριμένα, μετά από κόρνερ της ΑΕΛ, οι παίκτες του Απόλλωνα έφυγαν ταχύτατα στην αντεπίθεση και ο Πίττας έδωσε μπαλιά στον Νταμπό, ο οποίος γύρισε στον Μάρκοβιτς, που έγραψε το 0-1.

Μετά το γκολ, ο βοηθός διαιτητής σήκωσε τη σημαία, για οφσάιντ του Νταμπό, στην πρώτη πάσα, κάτι που επιβεβαιώθηκε από το VAR, με αποτέλεσμα το γκολ να ακυρωθεί.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι δύο ομάδες συνέχισαν να επιδίδονται σε ένα αγώνα κέντρου, με σκληρά μαρκαρίσματα, τα οποία δεν έμειναν ατιμώρητα από τον διαιτητή της αναμέτρησης, ο οποίος έδωσε αρκετές κίτρινες κάρτες. 

Μάλιστα, μετά από ένα φάουλ του Σακέτι στον Άντονι Γεωργίου, υπήρξε σύρραξη μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάφων.

Στο 81ο λεπτό, η ΑΕΛ έχασε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει και να ανοίξει το σκορ, αφού αφύλαχτος, από το ύψος του πέναλτι, έστειλε την μπάλα ψηλά έξω.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Απόλλων: Γιοβάνοβιτς, Πέδρο, Ρομπέρζ, Γιούστε, Μαλεκκίδης, Μάρκοβιτς (70′ Σατσέτι), Χ. Κυριάκου (70′ Ντένιτς), Πίττας, Μπίσεσβαρ (80′ Μπίσεσβαρ), Ντιγκινί (80′ Μπένσοπ), Νταμπό (80′ Παπουνασβίλι).

ΑΕΛ: Βοζίνια, Αντωνίου, Τεϊσέιρα, Πάντιτς, Έουλερ (85' Κυριάκου), Μεντόγεβιτς, Ζντραφκόφσκι (56′ Ντανίλο), Ριέρα (74′ Αντάμοβιτς), Γεωργίου (85' Αβντιγιάι), Τόρες, Μαέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό
«Δεν παρακάλεσε ποτέ κανέναν για χρήματα ο Κίρζης, θα καλύψει μόνος του τη ζημιά»
Οι ενδεκάδες Εθνικού και Απόλλωνα στο Δασάκι
Η ανακοίνωση της Πάφου για τον τελικό κυπέλλου
Άκυρο στο αίτημα της Πάφου για να διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο ο τελικός Κυπέλλου
Επιστολή της Πάφου στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού κυπέλλου
Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO
Δύο παιχνίδια για την 11η αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Στην Περιστερώνα ο τελικός Κυπέλλου Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών