Πήρε θέση δίπλα στον Απόλλωνα η ΑΕΛ-«Εμπλουτισμός καταλόγου με ξένους διαιτητές»

Συνεχίζεται το τρίτο ημίχρονο του ντέρμπι μεταξύ ΑΕΛ και Ομόνοιας, που βρήκε νικητές τους πράσινους με σκορ 1-2.

Σε ανάρτησή του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο εκπρόσωπος της ΑΕΛ στην ΚΟΠ, Φώτης Φωτίου, καλεί άμεσα στην κάθοδο ξένων διαιτητών στην Κύπρο, για ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

«Η ΚΟΠ έχει ξοδέψει αρκετά εκατομμύρια στο project διαιτησία και δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Ο κάθε υπεύθυνος που έχει οριστεί για να είναι ο επικεφαλής....δυστυχώς απέτυχε. Η ΑΕΛ κατά την διάρκεια της  συνεδρίας της ΕΕ την περασμένη βδομάδα είχε συγκεκριμένη θέση για την διαιτησία και ειδικά μετά την αποδοχή του επικεφαλής της διαιτησίας ότι ο κατάλογος των διαιτητών είναι πολύ poor».

Σημειώνει ότι «πρέπει άμεσα ο αρχιδιαιτητής να εμπλουτίσει τον κατάλογο με ξένους διαιτητές με συμβόλαιο συγκεκριμένης χρονικής διαρκείας  μέχρι να καταφέρει να εμπλουτίσει τον κατάλογο με ΙΚΑΝΟΥΣ διαιτητές ούτως ώστε να του δίνεται και η ευχέρεια να μπορεί να τιμωρήσει η να ξεκουράσει διαιτητές οι οποίοι  κατ’ επανάληψη έχουν poor performance.  Η αναγκαιότητα χρησιμοποίησης μεγάλου αριθμού διαιτητών κάθε ποδοσφαιρικού Σαββατοκύριακου τόσο για διαιτησίες όσο και VAR το καθιστά αναγκαίο». 

Η ΑΕΛ, σημειώνει ο κ. Φωτίου, «στήριξε στην συνέδρια το αίτημα για άμεση κάθοδο ξένων διαιτητών χωρίς να το διαφημίσει γιατί σκοπός μας δεν είναι  οι τυμπανοκρουσίες αλλά η ουσία ... ΑΜΕΣΑ ΞΕΝΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ φτάνει όμως το κόστος να το αναλάβει η ΚΟΠ και ο μοναδικός λόγος είναι ότι οι συγκεκριμένοι που ανέλαβαν να αναπτύξουν την διαιτησία απέτυχαν». 

Επισημαίνει εξάλλου πως «η ομοσπονδία επίσης σπατάλησε αρκετά εκατομμύρια στο project VAR.  Δυστυχώς και στο θέμα του VAR παρόλο που είναι ένα σωστό εργαλείο βοήθειας προς στους διαιτητές δεν χρησιμοποιείτε σωστά. Τολμώ να πω ότι το project VAR δυστυχώς και πάλι είναι ημιτελής.  Η κάλυψη από τις υφιστάμενες κάμερες που έχει τοποθετήσει η εταιρεία που έχει οριστεί από τον project manager της ΚΟΠ  δεν είναι αρκετές για να γίνεται σωστή προβολή των φάσεων ειδικά στα γερασμένα γήπεδα του κυπριακού ποδοσφαίρου. Αυτό ίσως να δίνει ένα άλλοθι στους διαιτητές να κρύβονται πίσω από οποιαδήποτε λανθασμένη απόφαση τους.  Το οικονομικό δεν πρέπει να δίνεται σαν δικαιολογία στην μη εφαρμογή σωστού και πλήρες VAR project. Αν είναι έτσι ας μην το αρχίζαμε καθόλου παρά να αρχίσουμε κάτι το οποίο στο τέλος δημιουργεί πιο πολλά προβλήματα παρά να δίνει λύσεις». 

Αναφέρει επίσης πως «οι ομάδες της Λεμεσου δεν είναι (ομαδες) δεύτερης επιλογής !!  Δεν είναι δυνατό το VAR monitor στο οποίο ο διαιτητής θα πάρει μια σημαντική απόφαση  (on field review) να βρίσκεται κοντά στους αντιπάλους φιλάθλους και όχι κοντά στους πάγκους των ομάδων και στον τέταρτο διαιτητή. Έτσι και αλλιώς σε όλα τα αλλά γήπεδα της Κύπρου είναι στην θέση κοντά στους πάγκους των ομάδων. Δεν υπάρχει δικαιολογία στο να μην γίνει αυτό. Πρέπει άμεσα να γίνει διόρθωση χωρίς καμία δικαιολογία εκ μέρους του συγκεκριμένου τμήματος της ομοσπονδίας.  Δυστυχώς ακόμα και σε αυτό το λεπτό σημείο υπάρχει λανθασμένος σχεδιασμός εκ μέρους του υπευθύνου και της εταιρείας,  και ακόμη λανθασμένη μέτρηση του αντίκτυπου που μια τέτοια επιλογή θα είχε». 

Καταλήγοντας, επισημαίνει πως «άκρως σοβαρό θέμα είναι ότι θα πρέπει οι οποιεσδήποτε σημαντικές δηλώσεις - καταγγελίες παραγόντων του κυπριακού ποδοσφαίρου να τυγχάνουν άμεσης παρέμβασης και διαλεύκανσης τόσο από το αρμόδιο τμήμα της ΚΟΠ όσο και από την επιτροπής δεοντολογίας του κράτους και όχι να αφήνονται να αιωρούνται στο απυρόβλητο.  Πρέπει επιτέλους οι οποιεσδήποτε σκιές που συνταράσσουν το κυπριακό ποδόσφαιρο να τύχουν άμεσης διαλεύκανσης. 

Και για να προλάβω κάποιους που θα πουν γιατί τώρα , θέλω να διευκρινίσω ότι οι πιο πάνω τοποθετήσεις μου έχουν μεταβιβαστεί τόσο μέσω επιστολών μου αλλά και με προσωπικές παρεμβάσεις και τοποθετήσεις στον πρόεδρο της ΚΟΠ , την ΕΕ και στα αρμόδια  τμήματα της Ομοσπονδίας προ καιρού».

Δειτε Επισης

Ο αυτοκράτορας της Ρώμης δεν πέθανε, είναι ο Φραντσέσκο Τότι
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου