Έρχεται με φόρα από τη Λεμεσό η Ομόνοια και θέλει να τουμπάρει και την ΑΕΚ

Μετά τη μεγάλη νίκη της επί της ΑΕΛ στο ντέρμπι κορυφής στο Τσίρειο στάδιο, η οποία την έφερε στους τέσσερις βαθμούς διαφορά από την δεύτερη θέση, η Ομόνοια τίθεται αντιμέτωπη με την ΑΕΚ, σε ακόμα ένα μεγάλο παιχνίδι, στο πρωτάθλημα.

Οι πράσινοι, υποδέχονται την ομάδα της Λάρνακας στο ΓΣΠ, σε ένα κομβικό παιχνίδι, αφού με νίκη, θα κάνουν άλλο ένα βήμα για να πλησιάσουν το στόχο του τίτλου. 

Ο Χένινγκ Μπεργκ, δεν θέλει με τίποτα να σκέφτεται ότι η ομάδα του θα έχει απώλειες στην έδρα της, αφού ξέρει ότι σε περίπτωση νίκης θα ταξιδέψει στη Λεμεσό, την επόμενη αγωνιστική για να παίξει με τον Απόλλωνα, έχοντας το πλεονέκτημα των τεσσάρων βαθμών. Σε αντίθετη περίπτωση και νοουμένου ότι οι γαλάζιοι θα κερδίσουν τον σκληροτράχηλο Ολυμπιακό, τότε θα πάνε με άλλη ψυχολογία στο ντέρμπι, αφού σε περίπτωση νίκης θα ξεπεράσουν την Ομόνοια στη βαθμολογία.

Πάντως, η Ομόνοια είναι αήττητη τη φετινή χρονιά, απέναντι στους κιτρινοπράσινους, αφού σε δύο παιχνίδια μετρούν ισάριθμες νίκες.

Αν και το πρώτο παιχνίδι, στο ΓΣΠ, είχε επεισοδιακό τέλος, αφού η Ομόνοια κέρδισε με γκολ στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, στο δεύτερο παιχνίδι στην Αρένα, το τριφύλλι έκανε υγιεινό περίπατο, σκορπώντας την ΑΕΚ με 0-3.

Στην άλλη πλευρά, οι κιτρινοπράσινοι πάνε στο ΓΣΠ με την πλάτη στον τοίχο, αφού παίζουν ένα από τα τελευταία τους χαρτιά για είσοδο στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.  Η ΑΕΚ, βρίσκεται εννέα βαθμούς μακριά από την Ανόρθωση και σε περίπτωση ήττας, θα χάσουν κι άλλο έδαφος, ενώ η διαφορά μπορεί να αυξηθεί εάν οι κυανόλευκοι κερδίσουν την ΑΕΛ την ερχόμενη Κυριακή.

Σε προσωπικό επίπεδο, ο Σωφρόνης Αυγουστή θέλει να κερδίσει για δεύτερη φορά τον Χένινγκ Μπεργκ, του οποίου είχε επικρατήσει στις 4 Ιανουαρίου του 2020, όταν ήταν προπονητής του Απόλλωνα, με σκορ 2-1 στο Τσίρειο στάδιο. Μία νίκη έχει και ο Μπεργκ απέναντι στον Σωφρόνη, στο 0-3 της Αρένα

Τα πλάνα των δύο προπονητών

Ελάχιστες αναμένεται να είναι οι αλλαγές που θα κάνει ο Νορβηγός προπονητής για το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ, αφού όπως έδειξε πολλές φορές, όταν η ομάδα του κερδίζει, συνεχίζει να εμπιστεύεται τους ποδοσφαιριστές που παίζουν βασικοί.

Ως εκ τούτου, ο Φαμπιάνοι θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, με τους Χούμποτσαν και Λούφτνερ στο κέντρο της άμυνας. Δεξιά θα είναι ο Σέχου και αριστερά ο Λέζιακς. Στο κέντρο θα παίξουν οι Κούσουλος και Ζόρντι Γκόμεθ, με τον Τιάγκο να είναί πιο προωθημένος. Στην επίθεση, η τριπλέτα Λοΐζου, Ασάντε και Τσέποβιτς, θεωρείται δεδομένη.

Από την άλλη, η ΑΕΚ θα αγωνιστεί με τερματοφύλακα τον Μολ και τους Θάντι, Αντωνιάδη, Λαφράνς και Φερνάντεζ στην άμυνα. Στο κέντρο, θα αγνωιστούν οι Χέιτλι, Σπιρόφσκι και Ακοράν, ενώ στην επίθεση θα είναι οι Νάντο Γκαρσία, Μακρής και Τρισκόφσκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια