Θλίψη στο κυπριακό ποδόσφαιρο για το θάνατο του Χαραλάμπους-Τα αντίο των ομάδων

Θλίψη σκόρπισε σε ολόκληρο το κυπριακό ποδόσφαιρο, ο θάνατος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας, Νίκου Χαραλάμπους, σε ηλικία 71 ετών.

Σύσσωμο το κυπριακό ποδόσφαιρο, αποχαιρετά τον Νίκο Χαραλάμπους. Άπαντες, κάνουν λόγο για ένα εξαιρετικό ποδοσφαιριστή και άνθρωπο, που άφησε το στίγμα του στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έφυγε λίγους μήνες μετά τη σύζυγό του ο Νίκος Χαραλάμπους

Σε ανακοίνωσή της, η Ομόνοια αναφέρει ότι «μια μεγάλη μορφή για την ιστορία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ο Νίκος Χαραλάμπους, έφυγε σήμερα σε ηλικία 71 χρόνων. Αναμφίβολα είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα για το οικοδόμημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Πρόκειται για άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με την ομάδα μας, την οποία υπηρέτησε με όλες του τις δυνάμεις από διάφορα πόστα».

Σημειώνει ακόμα πως, «πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του Κυπριακού ποδοσφαίρου και αυτό δεν προκύπτει μόνο από τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες, αλλά και από την προσωπικότητα και τον δυναμισμό που έβγαζε στα γήπεδα».

Επισημαίνει ακόμα ότι «άφησε εποχή αγωνιζόμενος στην ΟΜΟΝΟΙΑ για 9 χρόνια, φορώντας τον αριθμό 10 στην πλάτη. Ήταν το “10 το καλό” στην δεκαετία του 1970, στην οποία το “τριφύλλι” σάρωνε τους τίτλους».

Αναφέρεται ακόμα ότι ο Νίκος Χαραλάμπους ήταν «γεννημένος τον Ιανουάριου του 1950, άρχισε να παίζει μπάλα στην Ομόνοια το 1969 και μέχρι το 1978 κατέγραψε 289 συμμετοχές. Πανηγύρισε 6 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα, ενώ πέτυχε 56 τέρματα. Φόρεσε 19 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος, ενώ διετέλεσε και αρχηγός της Κύπρου. Είχε σκοράρει, μάλιστα, σε αγώνα της χώρας μας απέναντι στη Σοβιετική Ένωση, το 1971, ένα από τα σημαντικότερα τέρματα της ποδοσφαιρικής του πορείας».

Υπήρξε, συνεχίζει πως ήταν «ηγετική φυσιογνωμία, διέθετε εξαιρετική φυσική κατάσταση και γι’ αυτό απουσίασε απο ελάχιστα παιχνίδια της ομάδας. Ξεχώριζε για την υψηλή τεχνική κατάρτιση, την ποδοσφαιρική ευφυΐα και το δυνατό του σουτ. Θεωρείτο ο “ιθύνων νους’’ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ».

Καταλήγοντας, η Ομόνοια επισημαίνει «Νίκο Χαραλάμπους, θα είσαι για πάντα στις καρδιές των χιλιάδων ΟΜΟΝΟΙΑΤΩΝ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ, η οικογένειά σου, το σπίτι σου, δεν θα σε ξεχάσει ποτέ. Αιωνία του η μνήμη».

Η KΟΠ, στη δική της ανακοίνωση, αναφέρει, «ως Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, είμαστε συγκλονισμένοι από την είδηση του θανάτου του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Νίκου Χαραλάμπους».

Ο αείμνηστος Χαραλάμπους, επισημαίνει η Ομοσπονδία, ήταν «το “Δέκα το Καλό” όπως τον αποκαλούσαν,  διετέλεσε επί σειρά ετών αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας μετρώντας 17 συμμετοχές και ένα γκολ, καθώς και επί σειρά ετών ποδοσφαιριστής και αρχηγός της Ομόνοιας Λευκωσίας, με την οποία πανηγύρισε έξι πρωταθλήματα και δύο κύπελλα τη δεκαετία του 1970.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ, ο Γενικός Διευθυντής και το προσωπικό της Ομοσπονδίας, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. Αιωνία του η μνήμη».

Από την πλευρά του ο ΑΠΟΕΛ, έγραψε, «η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια προς την οικογένεια της Ομόνοιας και τους οικείους, του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και πρώην μέλους του Δ.Σ. της ομάδας, Νίκου Χαραλάμπους που απεβίωσε σήμερα. Αιωνία του, η μνήμη...»

Σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο αλλά και τα μέλη του Σωματίου ΔΟΞΑ Θ.Ο.Ι. ΚΑΤΩΚΟΠΙΑΣ, «εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για το χαμό του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και πρώην μέλους του Δ.Σ., της Ομόνοιας Λευκωσίας, Νίκου Χαραλάμπους. Αιώνια του η μνήμη».

Ο Πρόεδρος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Γενικός Διευθυντής και το προσωπικό της Εταιρείας Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ, «εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Νίκου Χαραλάμπους, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης (31/3).

Ο εκλιπών διετέλεσε επί σειρά ετών ποδοσφαιριστής και αρχηγός της Ομόνοιας Λευκωσίας ενώ ήταν μέλος του Δ.Σ της Ομόνοιας.

Ο αείμνηστος ήταν επί σειρά ετών αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας μετρώντας 17 συμμετοχές και ένα γκολ.  Πρόκειται για έναν εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν στο νησί μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Όλη η οικογένεια της Αθλητικής Ένωσης Κίτιον ΑΕΚ Λάρνακας, «εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της και τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και πρώην μέλους του ΔΣ της Ομόνοιας, Nίκου Χαραλάμπους, για τον αδόκητο θάνατο του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Δειτε Επισης

Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ