Ο ένας για κορυφή και η άλλη για ένεση ψυχολογίας-Τα πλάνα Πετράκη και Τιμούρ

Ένα παιχνίδι με μεγάλο ενδιαφέρον, που στις πλείστες των περιπτώσεων προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις στο φίλαθλο κοινό, διεξάγεται το απόγευμα του Σαββάτου στο Τσίρειο, ανάμεσα σε Απόλλωνα και Ανόρθωση.

Οι δύο ομάδες, στα τρία παιχνίδια που τέθηκαν αντιμέτωπες τη φετινή σεζόν, πρόσφεραν μεγάλες συγκινήσεις, με τον Απόλλωνα να φεύγει νικητής σε δύο παιχνίδια, (1-3 και 3-2), ενώ ένα παιχνίδι, αυτό για την πρεμιέρα των πλέι οφ, έληξε ισόπαλο με σκορ 2-2.

Εν αντιθέσει με τα προηγούμενα παιχνίδια, αυτή τη φορά το ενδιαφέρον θα είναι μονόπλευρο, αφού ο Απόλλωνας είναι αυτός που θέλει πάση θυσία τη νίκη, για να δώσει συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα και να ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Για να έχει αξία η νίκη που πέτυχαν οι γαλάζιοι την περασμένη εβδομάδα επί της πρωτοπόρου Ομόνοιας, με την οποία μείωσαν τη διαφορά στον ένα βαθμό από την κορυφή, πρέπει να υπερπηδήσουν και το εμπόδιο της Ανόρθωσης, η οποία θα πάει στη Λεμεσό χωρίς άγχος, φέροντας την ταμπέλα του αουτσάϊντερ.

Ο Απόλλωνας, έδειξε να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, μετά την επιστροφή στην ενεργό δράση και τη διακοπή λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων και σε αυτό το τέμπο θέλει να συνεχίσει, ώστε να επιτύχει τον στόχο της κατάκτησης του τίτλου.

Ο Γιάννης Πετράκης γνωρίζει ότι εάν οι ποδοσφαιριστές του μείνουν στα πανηγύρια για τη νίκη επί της Ομόνοιας, δεν θα ανταπεξέλθουν στις προσδοκίες του αγώνα και για το λόγο αυτό τους έκρουσε καμπανάκι κινδύνου, προειδοποιώντας τους, για την κρισιμότητα του συγκεκριμένου αγώνα.

Ο Ελλαδίτης τεχνικός, αναμένεται να παρατάξει τον Γιοβάνοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τους Ρομπέρζ και Γιούστε στην άμυνα, τον Γκεριέρ αριστερά και τον Ζοάο Πέδρο δεξιά.

Στο κέντρο θα είναι ο φορμαρισμένος Χάμπος Κυριάκου, ο Ντένιτς και ο Μπίσεσβαρ, ενώ στην επίθεση θα ξεκινήσουν οι Πίττας, Νταμπό και Ντιγκινί.

Από την άλλη, η Ανόρθωση θα κυνηγήσει τη νίκη, ωστόσο η προσοχή της στρέφεται στον αγώνα κυπέλλου με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ, που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη στο Αντώνης Παπαδόπουλος, για τα ημιτελικά του θεσμού.

Οι κυανόλευκοι, μετρούν τρεις συνεχόμενες ήττες στα πλέι οφ, από Ολυμπιακό, ΑΕΛ και ΑΕΚ, ενώ μέχρι στιγμής δεν πέτυχαν καμία νίκη στο δεύτερο γύρο, ένα αρνητικό σερί που θέλουν να σπάσουν, με αντίπαλο τον Απόλλωνα.

Σίγουρα, μόνο εύκολο δεν είναι το έργο τους, όμως αν παρουσιαστούν έτοιμοι, δεν αποκλείεται να τα καταφέρουν. Εξάλλου, από τη στιγμή που ηττήθηκαν από την ΑΕΚ την προηγούμενη αγωνιστική, πλέον η τέταρτη θέση στην οποία βρίσκονται είναι επισφαλής, αφού η ομάδα της Λάρνακας μείωσε την απόσταση στους έξι βαθμούς.

Υπενθυμίζεται ότι ενδεχομένως η συγκεκριμένη θέση μπορεί στο τέλος να αποδειχθεί προνομιούχα, για έξοδο στην Ευρώπη, εάν κατακτήσει το κύπελλο η ΑΕΛ, που είναι δεύτερη στη βαθμολογία και εξασφαλίζει έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέσω πρωταθλήματος.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια δεν αποκλείεται να εκπλήξει με τις επιλογές του, αφού πιθανόν να προχωρήσει σε αλλαγές, ώστε να έχει φρέσκους τους ποδοσφαιριστές του για τον αγώνα κυπέλλου.

Ο Τζουρ πιθανότατα να πάρει θέση κάτω από τα δοκάρια, με τους Ρισβάνη, Κορρέα, Αμπαρτζουμιάν και Κορέια να παίρνουν θέση στην άμυνα.

Στο κέντρο θα αγωνιστούν οι Αρτυματάς, Μαρκάσα και Μίχα, ενώ στην επίθεση τις τρεις θέσεις διεκδικούν οι Ελουντού, Οκριασβίλι, Μανιάς, Κβιλιτάια και Καλτσάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία