Τέσσερις αγώνες τελικοί για να βρεθεί αγκαλιά με τον τίτλο η... άτυχη Ομόνοια

Πολύτιμο τρίποντο που την οδηγεί ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, καρπώθηκε η Ομόνοια, μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού με 2-0, για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος CYTA. Οι πράσινοι, χάρη στα τέρματα τον Μάρκο Τσέποβιτς στο 23' μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ αλλά και το γκολ του Μαρίνου Τζιωνή στο 93', πανηγύρισαν ακόμη μια σημαντική νίκη. 

Οι τριφυλλοφόροι, τέσσερις στροφές πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος επέστρεψαν στη κορυφή της βαθμολογίας, σκαρφαλώνοντας στους 69 βαθμούς, αφήνοντας στον μείον ένα βαθμό την ΑΕΛ που βρίσκεται στη δεύτερη θέση και στο μείον τρία τον Απόλλωνα που βρίσκεται στην τρίτη θέση, μετά και το στραβοπάτημα από την Ανόρθωση που εξήλθαν ισόπαλοι 1-1. 

Στο αγωνιστικό κομμάτι της Ομόνοιας, οι γηπεδούχοι ασφαλώς και ήταν ανώτεροι από τον Ολυμπιακό, καθώς είχαν με το μέρος τους τον πλήρη έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, ενώ θα μπορούσαν μάλιστα να σκοράρουν και περισσότερα γκολ. 

Παρά τη νίκη τους, οι πράσινοι τα έχουν με την τύχη τους και όχι άδικα, καθώς ο Χένινγκ Μπεργκ, είχε να αντιμετωπίσει τρεις τραυματισμούς στο παιχνίδι στο ΓΣΠ και τρεις αναγκαστικές αλλαγές. Αρχικά ο Ασάντε έγινε αναγκαστική αλλαγή, καθώς τραυματίστηκε στο γόνατο και έφυγε με το φορείο στο 33΄. Έπειτα δεύτερη αναγκαστική αλλαγή υπήρξε για τον Λοΐζου στο 45+, του οποίου γύρισε το πόδι και δεν μπορούσε να συνεχίσει. Το κακό τρίτωσε με τον Τσέποβιτς, ο οποίος ένιωσε ένα μϋικό πρόβλημα και δεν μπορούσε να συνεχίσει στο 70'. 

Σύμφωνα με τον Νορβηγό κόουτς, τα νέα για τον Ασάντε δεν είναι καθόλου καλά, καθώς θα πρέπει να αναμένουν τις ιατρικές εξετάσεις που θα καταδείξει και το μέγεθος της ζημιάς που υπέστη ο ποδοσφαιριστής και το χρονικό διάστημα απουσίας του. Ταυτόχρονα, το πρόβλημα των Τσέποβιτς και Λοΐζου, δεν φαίνεται να είναι σοβαρό. 

Τέσσερις στροφές από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, άπαντες στην Ομόνοια γνωρίζουν ότι είναι τέσσερις τελικοί, καθώς εάν καταφέρουν να πάρουν τη νίκη και στα τέσσερα εναπομείναντα παιχνίδια θα χριστούν πρωταθλητές. Όπως είπε άλλωστε και ο Χένινγκ Μπεργκ, «είναι μια κλειστή κούρσα. Επικεντρωνόμαστε στους εαυτούς μας, το έδειξαν αυτό οι παίκτες μετά το προηγούμενο αποτέλεσμα. Κάνουμε τα πάντα, μόνο αυτό μπορούμε να κάνουμε. Δεν σκεφτόμαστε τι κάνουν οι άλλοι, επικεντρωνόμαστε στους εαυτούς μας. Αυτό κάναμε από την αρχή».

Τα επόμενα παιχνίδια της Ομόνοιας:

7η αγωνιστική Ανόρθωση-Ομόνοια

8η αγωνιστική Ομόνοια-ΑΕΛ

9η αγωνιστική ΑΕΚ-Ομόνοια

10η αγωνιστική Ομόνοια-Απόλλωνα

Δείτε πως κέρδισε η Ομόνοια τον Ολυμπιακό:

 

Δειτε Επισης

Πίστη Καρσέδο για την πρόκριση-«Εχουμε ωραίες αναμνήσεις  σε αυτό το γήπεδο»
Δεν είναι εφικτές τροποποιήσεις στον τρόπο έκδοσης Κάρτας Φιλάθλου-Η ανακοίνωση του ΚΟΑ
Δέχτηκε επίθεση από Παλαιστίνιο στην Αθήνα ο Μπεν Σιμόν, σύμφωνα με ισραηλινό Μέσο
Αναχωρεί για Σερβία η Πάφος, σφραγίζει την πρόκριση και εξασφαλίζει ομίλους
Συμφωνεί με την FIFPRO ο Νεοφυτίδης-«Η FIFA βάζει πάνω από όλα το κέρδος»
Κατάλογος επικίνδυνων αντικειμένων στα γήπεδα-Ανάμεσα τους γυάλινα ποτήρια, εργαλεία και πανό με υβριστικά συνθήματα
Φουλάρουν για τις ρεβάνς οι κυπριακές ομάδες-Αναλυτικά το πρόγραμμα
Το μήνυμα Γκόμεθ μετά το τέλος της προετοιμασίας-«Να γίνουμε αδίστακτη ομάδα»
Ενώθηκαν ΑΕΛίστες και Απολλωνίστες για τους πυρόπληκτους-Βοήθησαν σε καθαρισμούς στο Βουνί
ΒΙΝΤΕΟ: Το φοβερό γκολ του Κατελάρη στο τελευταίο φιλικό της Ανόρθωσης