Η πρόβλεψη του Κοτσώνη για το ντέρμπι και η άποψή του για τον Κετσπάγια

Για τον ημιτελικό κυπέλλου μεταξύ Ανόρθωσης και ΑΠΟΕΛ μίλησε ο παλάιμαχος ποδοσφαιριστής Χρίστος Κοτσώνης.

Μιλώντας στον SuperSport Fm, o Κοτσώνης ανέφερε αρχικά ότι «τότε υπήρχαν εξαιρετικοί ξένοι, αλλά και εξαιρετικοί Κύπριοι τον καιρό που αγωνιζόμουν στην Ανόρθωση. Έσμιγαν προσωπικότητες, χωρίς να λέω ότι τώρα δεν έρχονται καλοί ξένοι. Αλλάζουν οι εποχές, οι Κύπριοι οφείλουν να επιβιώσουν. Τώρα είναι απίστευτα τα ποσά που δίνονται στους ποδοσφαιριστές, γι’ αυτό πολλοί θέλουν να γίνουν παίκτες. Τον δικό μας καιρό μπορούσες με τα χρήματα που έπαιρνες να κοντρολάρεις τη ζωή σου και να είσαι καλά. Μέχρι εκεί».

Σημείωσε επίσης πως είναι «πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, με τεράστιες ιδιαιτερότητες. Είναι η μοναδική διέξοδος τους στην Ευρώπη το Κύπελλο και προβλέπεται μεγάλοι αγώνες. Επίσης, οι ομάδες αυτές έμαθαν να τρέφονται με τίτλους και θεωρώ ότι το τρόπαιο είναι περισσότερο γι’ αυτές από την έξοδο στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Ένα τρόπαιο αλλάζει την ιστορία, ο κόσμος ξεχνάει εάν δεν έκανες καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Εγώ έτσι το νιώθω. Σίγουρα οι ομάδες βλέπουν και την Ευρώπη».

Όσον αφορά την Ανόρθωση, στην οποία αγωνίστηκε και κληθείς να σχολιάσει ότι η ομάδα έχει πολλά χρόνια να σηκώσει ένα τρόπαιο, επισήμανε πως «όταν μια μεγάλη ομάδα είναι συνηθισμένη στα τρόπαια και κάνει χρόνια να ξανακατακτήσει, δεν είναι θετικό. Ο κόσμος είναι απαιτητικός και θέλει τίτλους, όμως δεν είναι εύκολο να παίρνεις διαχρονικά τίτλους και εκεί που έρχονται τα δύσκολα χρειάζεται προσοχή, καλή διαχείριση και θα έρθουν και τα τρόπαια. Ίσως έφταιξε η αποτελεσματικότητα της Ανόρθωσης σε κάποια παιχνίδια και χάθηκε η μάχη του πρωταθλήματος. Παίζουν ρόλο και οι συγκυρίες. Φέτος ενώ κρατούσε το μηδέν στην άμυνα, δυσκολευόταν να σκοράρει. Είναι μια σφιχτή ομάδα, όμως ήταν κυνική. Οι ευθύνες σε τέτοιες περιπτώσεις και κυρίως στις αποτυχίες είναι από κοινού, παικτών και προπονητή. Ο Τιμούρ αυτός είναι, με τα καλά και τα κακά του. Ίσως κάποιοι παίκτες δεν μπορούσαν να εμπεδώσουν ότι αυτός είναι ο Τιμούρ».

Κάνοντας πρόβλεψη για τον αγώνα είπε ότι  «θα μιλήσω λίγο συναισθηματικά και θα πω ότι η Ανόρθωση θα κερδίσει 1-0».

Δειτε Επισης

Δάκρυσε ο επενδυτής για το νέο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-«Το όνειρο πρέπει να είναι πιο μεγάλο»
Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές