Θέλει να σπάσει την κατάρα και να βρεθεί μια ανάσα από τον τίτλο η Ομόνοια

Ύψιστης και ίσως καθοριστικής σημασίας είναι το ντέρμπι που θα διεξαχθεί στο Αντώνης Παπαδόπουλος, όπου η Ανόρθωση υποδέχεται την Ομόνοια για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος CYTA. Τέσσερις στροφές από την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου, οι πράσινοι φιγουράρουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με ένα βαθμό διαφορά από τη δεύτερη ΑΕΛ και τρεις από τον τρίτο Απόλλωνα. 

Είναι εύκολα αντιληπτό, πως οι πράσινοι σε ενδεχόμενη νίκη τους θα εκτοξεύσουν ακόμη περισσότερο τη διαφορά στην κορυφή, ενώ θα ανοίξουν και την ψαλίδα από τους συνδιεκδικητές τους, καθώς οι δυο ομάδες θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο Τσίρειο Στάδιο, σε ένα παιχνίδι... θάνατός σου η ζωή μου! 

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω και βλέποντας τους αγώνες της Ομόνοιας στο Αντώνης Παπαδόπουλος, χρειάστηκε να πάμε τρία χρόνια πίσω για να βρούμε την τελευταία νίκη του τριφυλλιού. Συγκεκριμένα, οι πράσινοι πανηγύρισαν τελευταία φορά κόντρα στην ομάδα της Αμμοχώστου στις 7 Φεβρουαρίου του 2018 με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή. Τα δυο γκολ είχε πετύχει ο Ματ Ντάρμπισαιρ.

Από τότε, οι πράσινοι ταξίδεψαν τέσσερις φορές στο Παπαδόπουλος, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να επιστρέψουν έχοντας στις αποσκευές τους, τους τρεις βαθμούς, καθώς μετρούν τρεις ισοπαλίες και μια ήττα.

Είναι ηλίου φαεινότερο λοιπόν, ότι στην πέμπτη της απόπειρα, η Ομόνοια θέλει να σπάσει την... κατάρα και να φύγει με ένα πολύτιμο τρίποντο που θα τη φέρει ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. 

Από την άλλη, η ομάδα της Αμμοχώστου, προέρχεται από ένα παιχνίδι κυπέλλου κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, όπου έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση και σε λίγες μέρες στη ρεβάνς του ΓΣΠ θέλει να εξασφαλίσει και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Ως εκ τούτου, ο Τιμούρ Κετσπάγια δεν είναι από τους προπονητές που θα ξεχωρίσουν παιχνίδια, καθώς κάθε αγώνας πλέον είναι και ένας τελικός για την ομάδα του που έχει ως απώτερο στόχο και την έξοδο στην Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι στο ντέρμπι ορίστηκε ο Pizarro Gomez Valentin που πριν λίγες μέρες σφύρηξε το παιχνίδι Βαλένθια-Σοσιεδάδ.

Διαιτητής: Pizarro Gomez Valentin (Ισπανία)

Α' Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος

4ος Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος

VAR: Estrada Fernandez Xavier (Ισπανία)

AVAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης

Παρατηρητής: Αργυρού Μιχάλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου
Ορίστηκαν οι διαιτητές των αγώνων της Παρασκευής