Παιχνίδι ζωής και θανάτου με γαλαζοκίτρινη υπεροχή

Παιχνίδι ζωής και θανάτου, χαρακτηρίζεται το ντέρμπι ΑΕΛ-Απόλλων, που διεξάγεται το απόγευμα της Κυριακής στο Τσίρειο στάδιο, για την έβδομη αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Οι δύο ομάδες, θέλουν αμφότερες να πάρουν τη νίκη, για να πλησιάσουν εκ νέου τους πράσινους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αντέστρεψε τους Ισπανούς διαιτητές για το λεμεσιανό ντέρμπι η ΚΟΠ

Ενδεχομένως, ο χαμένος του ντέρμπι, αν υπάρξει να πει οριστικά αντίο στην μάχη του τίτλου, αφού θα χάσει πολύτιμο έδαφος, με τρεις μόλις αγωνιστικές να υπολείπονται στον φετινό μαραθώνιο.

Η ΑΕΛ, μάζεψε μέχρι στιγμής 68 βαθμούς, ενώ ο Απόλλωνας 66, με τους γαλαζοκίτρινους σε περίπτωση ισοβαθμίας, να έχουν την υπεροχή απέναντι στους γαλάζιους, τους οποίους κέρδισαν σε δύο από τα τρία παιχνίδια που έδωσαν οι δύο ομάδες στον φετινό μαραθώνιο.

Συγκεκριμένα, οι γαλαζοκίτρινοι κέρδισαν με 1-2 στον πρώτο γύρο, όσο και στον δεύτερο, ενώ στον πρώτο γύρο των πλέι οφ, οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0. Ο Ντούσαν Κέρκεζ, δείχνει ότι έχει βρει τις λύσεις απέναντι στα συστήματα του Γιάννη Πετράκη, αφού πέραν των τριών αποτελεσμάτων ανάμεσα στις δύο ομάδες, είχε κερδίσει τον Ελλαδίτη προπονητή όταν εκείνος ήταν στον Ολυμπιακό, με σκορ 1-2, στο Μακάρειο.

Εν αντιθέσει με τα προηγούμενα παιχνίδια πάντως, ο Κέρκεζ αυτή τη φορά έχει να διαχειριστεί την κακή ψυχολογία των παικτών του, οι οποίοι έχασαν μεσοβδόμαδα από τον Ολυμπιακό, στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου, αλλά και την κόπωση, από τα συνεχόμενα παιχνίδια.

Ως εκ τούτου, στις δύο προπονήσεις που είχε στη διάθεσή του, ακολούθησε πρόγραμμα συντήρησης και έδωσε βάρος στον τομέα ψυχολογία, ώστε να ταρακουνήσει τους παίκτες του και να τους δώσει ώθηση ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Ο Βόσνιος τεχνικός, αναμένεται να ρίξει στο γήπεδο τους Βοζίνια, Τεϊσέιρα, Κέρκεζ, Σάντος και Αντωνίου.

Στο κέντρο θα παίξουν οι Μεντόγιεβιτς, Ζντραφκόφσκι και Ριέρα, ενώ στην επίθεση θα είναι οι Άντονι Γεωργίου, Ντανίλο και Μαέ.

Από την άλλη, ο Γιάννης Πετράκης δεν θέλει να έχει απώλειες για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, μετά την ισοπαλία με την Ανόρθωση και προετοίμασε κατάλληλα την ομάδα του για τον μεγάλο αγώνα.

Ο Ελλαδίτης, ξέρει ότι μια νίκη πάνω στην ΑΕΛ, που θα είναι και η πρώτη στο φετινό μαραθώνιο, πέραν του γεγονότος ότι θα φέρει τον Απόλλωνα πάνω από τους γαλαζοκίτρινους, θα δώσει επιπρόσθετους πόντους ψυχολογίας στην ομάδα, για τα τρία παιχνίδια που υπολείπονται.

Ο Γιοβάνοβιτς θα είναι κάτω από τα δοκάρια με τους Ρομπέρζ και Γιούστε στην άμυνα.

Αριστερά θα παίξει ο Γκεριέ και δεξιά ο Ζοάο Πέδρο, ενώ στο κέντρο θα είναι οι Χάμπος, Ντένιτς και Μπίσεσβαρ. Στην επίθεση, η τριπλέτα θα απαρτίζεται από τυος Ντιγκινί, Νταμπό και Γιάννη Πίττα.

Δειτε Επισης

Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies
Αποζημιώνεται ο Καραβίδας από τη FIFA για το... στήσιμο από τον Ουάρντα με 150.000 ευρώ
Στο μικροσκόπιο της Επ. Δεοντολογίας τρεις αγώνες που ενδέχεται να ήταν προσυνεννοημένοι
Κούρης και Σπάρτακος διεκδικούν το τρόπαιο του Κυπέλλου Μικρών Κατηγοριών
Ξέσπασμα Αταμάν-«Αν δεν πάμε F4 δε θα 'μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»
Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό
«Δεν παρακάλεσε ποτέ κανέναν για χρήματα ο Κίρζης, θα καλύψει μόνος του τη ζημιά»