Τρία ντέρμπι που αν τα πάρει, παίρνει και την κούπα του πρωταθλητή στη Λεμεσό

Με ψυχή, καρδιά και σθένος, ο Απόλλωνας κέρδισε το λεμεσιανό ντέρμπι κόντρα στη συμπολίτισσα του ΑΕΛ και σκόρπισε χαρά και ελπίδες στις τάξεις των γαλάζιων, για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Τρεις στροφές από την ολοκλήρωση των πλει οφ, ο Απόλλωνας σκαρφάλωσε στους 69 βαθμούς και στη δεύτερη θέση, προσπερνώντας την ΑΕΛ, η οποία έπεσε στην τρίτη θέση με 68 βαθμούς. 

Πλέον η ομάδα του Γιάννη Πετράκη, βρίσκεται στους μείον τρεις από την κορυφή που φιγουράρει η Ομόνοια και εφόσον κερδίσει τα τρία εναπομείναντα παιχνίδια, με ΑΕΚ και Ανόρθωση στο Τσίρειο και με τους πράσινους στο ΓΣΠ, τότε θα στεφθεί και επίσημα πρωταθλητής ο Απόλλωνας. Φυσικά, εάν η Ομόνοια πετύχει παράλληλα δυο νίκες τις επόμενες αγωνιστικές απέναντι σε ΑΕΛ και ΑΕΚ, τότε η τελευταία αγωνιστική θα είναι ένας μεγάλος τελικός πρωταθλήματος, καθώς ο νικητής θα στεφθεί ουσιαστικά και πρωταθλητής. 

Μπορεί ο Απόλλωνας να ήταν αυτός που πήρε το ντέρμπι της Λεμεσού με το τελικό σφύριγμα στο Τσίρειο Στάδιο, αλλά οι αριθμοί καταδεικνύουν και τη δυσκολία που είχε να επιβληθεί στον αγωνιστικό χώρο η ομάδα του Γιάννη Πετράκη, καθώς την υπεροχή στο παιχνίδι είχε η ΑΕΛ με 62% κατοχή, έναντι 38% των τυπικά φιλοξενουμένων. 

Ως εκ τούτου, ο Απόλλωνας είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα αρχικά από το σημείο του πέναλτι, μετά από ανατροπή του Πέδρο από τον Χάρη Κυριάκου, με τον Ντιγκινί να εκτελεί εύστοχα από τα ένδεκα βήματα στο 30', ενώ το τραγικό λάθος του Βοζίνια στη συνέχεια που πήγε να κάνει τα... δικά του με την μπάλα, είχε ως αποτέλεσμα να τη χάσει και ο Μπίσεσβαρ χωρίς να λαθέψει να στείλει την μπάλα με ευκολία στα δίχτυα για το 2-0, σκοτώνοντας ουσιαστικά και το παιχνίδι. Η ΑΕΛ κατάφερε μονάχα να μειώσει προσωρινά σε 1-2 στο 88' με τον Ντανίλο. 

Πλέον ο Απόλλωνας στρέφει την προσοχή του στα εναπομείναντα παιχνίδια του πρωταθλήματος, οι οποίοι είναι τρεις τελικοί και αυτό που γνωρίζουν άπαντες στη Λεμεσό, είναι πως με τρεις νίκες, μπορούν να ανοίξουν και τις... σαμπάνιες του πρωταθλητή...

Οι αγωνιστικές που ακολουθούν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος:

8η αγωνιστική

  • Ανόρθωση-Ολυμπιακός
  • Ομόνοια-ΑΕΛ
  • Απόλλωνας-ΑΕΚ

9η αγωνιστική

  • ΑΕΚ-Ομόνοια
  • ΑΕΛ-Ανόρθωση
  • Απόλλωνας-Ολυμπιακός

10η αγωνιστική

  • Ομόνοια-Απόλλωνας
  • Ολυμπιακός-ΑΕΛ
  • Ανόρθωση-ΑΕΚ

 

Δειτε Επισης

O προγραμματισμός της αγωνιστικής περιόδου 2024-2025
Άρχισε την προετοιμασία της για τους αγώνες με Λετονία και Σερβία η Εθνική
Νίκησε την Ανόρθωση και πιέζει τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ
Επικράτησε της Νέας Σαλαμίνας και έφυγε νικητής από το Δασάκι ο Εθνικός
Η Ανόρθωση υποδέχεται την ΑΕΚ στο «Παπαδόπουλος»
ΒΙΝΤΕΟ: Δέχθηκε παφίτικο χαστούκι ο Άρης και πέταξε την τεράστια ευκαιρία για κορυφή
Έντονος ο Σα Πίντο-«Ρώτησα τον διαιτητή για ένα σπρώξιμο του Τομανέ και μου είπε ότι δεν τον κάλεσε το VAR»
Η πρώτη αντίδραση του Αναστασίου μετά τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ
Βασίλισσα στο αιώνιο η Ομόνοια μείωσε στο -5 από την κορυφή και έβαλε σε μπελάδες τον ΑΠΟΕΛ
Με αυτούς παρατάσσονται Πάφος και Άρης στο Στέλιος Κυριακίδης