Αιχμηρές καταγγελίες ΑΠΟΕΛ για Σωτηρίου-«Εσκεμμένα ενεργεί εναντίον της ομάδας μας»

Τη διαιτησία του Λούκα Σωτηρίου κατήγγειλε μέσω επιστολής ο ΑΠΟΕΛ, για το παιχνίδι με τον Ερμή. Οι γαλαζοκίτρινοι, εστιάζουν στην επιστολή τους, τους τρεις λόγους της καταγγελίας τους, ενώ ταυτόχρονα αναφέρουν ότι, «είναι δεδομένο ότι ο κ. Σωτηρίου δεν γίνεται πλέον αποδεκτός σε κανένα παιχνίδι, της ομάδας μας».

Αναλυτικά η επιστολή του ΑΠΟΕΛ:

«Ως εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ προχωρούμε σε επίσημη καταγγελία του διαιτητή του αγώνα Ερμής- ΑΠΟΕΛ (17/04/2021) Λουκά Σωτηρίου. Η καταγγελία μας εστιάζεται σε τρεις λόγους.

  1. Στην αδυναμία να εφαρμόσει βασικούς κανονισμούς ποδοσφαίρου.
  2. Στην καταστρατήγηση βασικών κανονισμών ποδοσφαίρου.
  3. Στην ειρωνική και απρεπή συμπεριφορά του, την οποίος μάλιστα προσπάθησε να δικαιολογήσει με ψευδείς αναφορές του στο φύλλο αγώνος, σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσει και να επιρρίψει άλλου τις δικές του ευθύνες και τραγικά διαιτητικά λάθη.

Η συγκεκριμένη διαιτητική παρουσία θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγή και δυστυχώς αποτελεί και το καλύτερο παράδειγμα αιτιολογίας της καθόδου ξένων διαιτητών, στο κυπριακό πρωτάθλημα.

Πιο συγκεκριμένα τα σημεία καταγγελίας αιτιολογούνται ως εξής:

– Ο διαιτητής χωρίς καμία αντίληψη του τι σημαίνει καθαρός χρόνος ποδοσφαίρου, επέτρεψε στον φυσιοθεραπευτή της γηπεδούχου ομάδας, να έχει περισσότερα λεπτά συμμετοχής από παίκτες που μπήκαν ως αλλαγή. Επέτρεπε την είσοδο του οχήματος μεταφοράς τραυματία και ταυτόχρονα ενώ διαπίστωνε ότι αυτό γινόταν καθαρά για καθυστερήσεις, συνέχισε να το επιτρέπει. Υπέδειξε μόλις 5 λεπτά καθυστερήσεων ενώ ο συνολικός χρόνος διακοπής του αγώνα, στις περιπτώσεις που επιτράπηκε, η είσοδος ιατρικού επιτελείου στον αγωνιστικό χώρο καθώς και η διακοπή για το πέναλτι, διήρκεσαν συνολικά 9 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα. Πιο συγκεκριμένα σε φάσεις στο 49’ λεπτό, στο 65’ λεπτό, στο 81’ λεπτό, στο 85’ λεπτό, στο 87’ λεπτό και στο 89’ λεπτό. Σε αυτό τον χρόνο δεν υπολογίζονται άλλες διακοπές για τραυματισμούς ή ο χρόνος αλλαγών. Σημειώνουμε ότι όταν ο 4ος διαιτητής ρωτήθηκε από τον προπονητή μας πριν το 90’ για τους χρόνους καθυστέρησης, απάντησε πως η εισήγηση του θα ήταν τουλάχιστον 6 λεπτά.

– Στο 5’ λεπτό ο ποδοσφαιριστής του Ερμή (Νο. 47) κάνει επικίνδυνο φάουλ από πίσω στον ποδοσφαιριστή της Ομάδας μας Στέλιο Βρόντη (Νο. 76). Ο διαιτητής καταλογίζει το φάουλ αλλά δεν υποδεικνύει κίτρινη κάρτα παρατήρησης.

– Ο κ. Σωτηρίου αδυνατούσε να αντιληφθεί ή εσκεμμένα δεν υπέδειξε δυο περιπτώσεις πέναλτι υπέρ του ΑΠΟΕΛ στο 22’ και στο 81’ ενώ κορύφωσε το «διαιτητικό του ρεσιτάλ» με μια υπόδειξη που έχει ήδη γράψει ιστορία.

– Ο κ. Σωτηρίου δεν υπέδειξε φάουλ και τουλάχιστον κίτρινη κάρτα προς ποδοσφαιριστή της γηπεδούχου ομάδας, στο 50’ σε επικίνδυνο μαρκάρισμα προς τον ποδοσφαιριστή μας, Σταύρο Γαβριήλ (Νο 25). Ο ποδοσφαιριστής από το κτύπημα υπέστη ρήξη χιαστού και έσω πλάγιου συνδέσμου. Θα μείνει εκτός γηπέδων για 6-8 μήνες.

– Υπέδειξε πέναλτι εναντίον του ΑΠΟΕΛ και έδειξε κίτρινη σε ποδοσφαιριστή της ομάδας μας (Artur Zorze No 6), ο οποίος ήταν δέκτης επιθετικού φάουλ. Στην συνέχεια αναίρεσε την κίτρινη κάρτα και υπέδειξε κίτρινη κάρτα σε άλλον ποδοσφαιριστή (Χρίστος Σιέλης Νo 55), αναφέροντας του ότι αυτός υπέπεσε σε παράβαση πέναλτι. Σημειώνουμε ότι οποιαδήποτε άλλη αγωνιστική ενέργεια έγινε σε νεκρό χρόνο αφού ο διαιτητής είχε ήδη σφυρίξει και σταματήσει το παιχνίδι. Για αυτό και αν υπήρχε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση παράβασης, η οποία να υποδείχθηκε από το VAR, θα έπρεπε ο διαιτητής να προχωρήσει σε OFR (On FieldReview). Ο κ. Σωτηρίου αναιρώντας οποιοδήποτε κανονισμό και πρωτόκολλο προχώρησε σε υπόδειξη πέναλτι. Υπέδειξε δηλαδή παράβαση, της οποίας δεν είχε καμία αντίληψη. Είναι όντως μια παγκόσμια πρωτοτυπία.

– Η συνέχεια της συμπεριφοράς του κ. Σωτηρίου ήταν ανάλογη. Αλαζονική στάση και χωρίς καμία απάντηση στο ερώτημα, για ποια φάση σφύριξε το πέναλτι, ακόμα και όταν ρωτήθηκε από τους ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο. Είναι πράγματι πρωτοφανές ότι ακόμα και δύο μέρες μετά κανένας δεν έχει αντιληφθεί για ποια παράβαση, έχει υποδείξει πέναλτι εις βάρος του ΑΠΟΕΛ.

– Το ίδιο έπραξε και όταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο του ΑΠΟΕΛ μετά το τέλος του αγώνα.

– Από τις αναφορές του στο φύλλο αγώνα, διαπιστώνουμε ότι έχει προχωρήσει σε ψευδείς αναφορές εναντίον του προέδρου και του εκπροσώπου τύπου του ΑΠΟΕΛ.

Σε σχέση με τις αναφορές του για το περιστατικό με τον πρόεδρο της ομάδας μας, έχουμε να αναφέρουμε τα εξής. Ο κ. Πετρίδης άνοιξε την πόρτα των αποδυτηρίων των διαιτητών ζητώντας να μάθει τον λόγο της κάκιστης διαιτητικής συμπεριφοράς του κ. Σωτηρίου. Σε καμία περίπτωση δεν μπήκε στα αποδυτήρια των διαιτητών ούτε κινήθηκε απειλητικά απέναντι σε οποιονδήποτε. Αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε και από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας.

– Ο κ. Σωτηρίου σηκώθηκε από την θέση του και κινήθηκε ο ίδιος προς τον διάδρομο των αποδυτηρίων για να ζητήσει τον λόγο από τον πρόεδρο του ΑΠΟΕΛ. Η αναφορά του στο φύλλο αγώνος ότι ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ «κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του» είναι εντελώς αναληθής.

– Ψευδής είναι και η αναφορά του προς τον εκπρόσωπο τύπου της ομάδας μας «άνοιξαν επιθετικά την πόρτα των αποδυτηρίων, με έβρισαν, κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος μου» αφού ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΠΟΕΛ κατέφθασε στο σημείο αργότερα, δεν ύβρισε και δεν κινήθηκε απειλητικά απέναντι σε οποιονδήποτε. Αυτό επίσης μπορεί να διαπιστωθεί από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας.

– Είναι φανερό ότι ο κ. Σωτηρίου τελούσε υπό πλήρη σύγχυση για το οτιδήποτε συνέβαινε γύρω του και στην ανάγκη του να αποποιηθεί των ευθυνών του, κατέγραψε στο φύλλο αγώνος, ανυπόστατες κατηγορίες και «γεγονότα» που ποτέ δεν συνέβησαν. Ευτυχώς υπήρχαν αρκετά άτομα εκεί για να πιστοποιήσουν την πραγματικότητα.

Βεβαίως όσα συνέβησαν με τον συγκεκριμένο διαιτητή στο χθεσινό παιχνίδι είναι απλά ένα δείγμα μιας συνεχούς εσκεμμένης συμπεριφοράς εις βάρος της ομάδας μας. Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα που μπορούμε να επικαλεστούμε τα τελευταία χρόνια, όμως θα σταθούμε στα πιο πρόσφατα και ξεκάθαρα παραδείγματα που ο κ. Σωτηρίου ήταν «πρωταγωνιστής» καθορίζοντας με τις αποφάσεις του, αποτελέσματα, σε αγώνες του ΑΠΟΕΛ. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Σωτηρίου ήταν διαιτητής από τον περασμένο Οκτώβριο σε 6 αγώνες της ομάδας μας. Σε όλα αυτά τα παιχνίδια, ο ΑΠΟΕΛ γνώρισε την ήττα. Πέραν όμως από την έντεχνη διαχείριση ενός αγώνα (υποδείξεις φάουλ, κίτρινων καρτών, «ξεκαθαρίσματος» φάσεων στην αντίπαλη περιοχή, ο κ. Σωτηρίου ήταν ο διαιτητής που δεν υπέδειξε:

  1. Πέναλτι σε χέρι του Λέζιακς στην αναμέτρηση Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ (1-0) στις 20/02/21.
  2. Πέναλτι σε σπρώξιμο του Γκάρνερ, στο Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ (1-0) στις 20/02/21. Ο κ.Σωτηρίου «τελείωσε» την φάση σφυρίζοντας παράβαση για χέρι ενώ ο ποδοσφαιριστής μαςήταν κάτω με γυρισμένη την πλάτη.
  3. Ακυρώνεται γκολ του Κατσαντώνη στο Πάφος-ΑΠΟΕΛ (1-1). Η απάντηση από τον κ. Λουκά Σωτηρίου που ήταν στο VAR ήταν ότι δεν μπορούσε να διακρίνει από τις κάμερες για το αν υπήρχε ή όχι, παράβαση. Για αυτό και υπέδειξε στον διαιτητή να το…ακυρώσει.

Ο κ. Σωτηρίου αποδεικνύει μέσα από παρά πολλά γεγονότα ότι εσκεμμένα ενεργεί εναντίον του ΑΠΟΕΛ.

Πέραν της καταγγελίας της διαιτησίας, ως ΑΠΟΕΛ ζητούμε διευθέτηση συνάντησης με τον πρόεδρο της επιτροπής διαιτησίας όπου θα του μεταφέρουμε, περισσότερες λεπτομέρειες της συμπεριφοράς του εν λόγω διαιτητή καθώς και τι αναφέρει για τους άλλους διαιτητές, μόλις νιώσει ότι πρέπει να προστατεύσει τον εαυτό του και με ποιον τρόπο, ρίχνει τις ευθύνες στους υπόλοιπους.

Είναι δεδομένο ότι ο κ. Σωτηρίου δεν γίνεται πλέον αποδεκτός σε κανένα παιχνίδι, της ομάδας μας.

*Το παράβολο €202,30 έχει κατατεθεί στον λογαριασμό της ΚΟΠ. Επισυνάπτεται το αποδεικτικό.

Δειτε Επισης

Νίκησε την Ανόρθωση και πιέζει τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ
Επικράτησε της Νέας Σαλαμίνας και έφυγε νικητής από το Δασάκι ο Εθνικός
Η Ανόρθωση υποδέχεται την ΑΕΚ στο «Παπαδόπουλος»
ΒΙΝΤΕΟ: Δέχθηκε παφίτικο χαστούκι ο Άρης και πέταξε την τεράστια ευκαιρία για κορυφή
Έντονος ο Σα Πίντο-«Ρώτησα τον διαιτητή για ένα σπρώξιμο του Τομανέ και μου είπε ότι δεν τον κάλεσε το VAR»
Η πρώτη αντίδραση του Αναστασίου μετά τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ
Βασίλισσα στο αιώνιο η Ομόνοια μείωσε στο -5 από την κορυφή και έβαλε σε μπελάδες τον ΑΠΟΕΛ
Με αυτούς παρατάσσονται Πάφος και Άρης στο Στέλιος Κυριακίδης
BINTEO: Το πέναλτι που κέρδισε η Ομόνοια μέσω VAR και το γκολ του Στεπίνσκι που σίγησε το ΓΣΠ
Οι ενδεκάδες στο αιώνιο ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια