Οι τέσσερις φορές της Ανόρθωσης, οι δύο του ΑΠΟΕΛ και οι πέντε κούπες

 Ως τελικό, που θα τους οδηγήσει στον... αληθινό τελικό αντιμετωπίζουν τον μεταξύ τους αγώνα, που διεξάγεται το βράδυ της Τετάρτης στο ΓΣΠ, ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση. 

Οι κυανόλευκοι, που έχουν το προβάδισμα του 1-0, στον πρώτο αγώνα, με γκολ του Καλτσά, ταξιδεύουν στην Λευκωσία κυνηγώντας είτε τη νίκη, είτε την ισοπαλία, ώστε να πάρουν την πρόκριση και να αφήσουν εκτός τον ΑΠΟΕΛ. Ακόμα και με ήττα, με ένα γκολ διαφορά, (εκτός από 1-0), η Ανόρθωση, επίσης προκρίνεται στον τελικό. 

Ο ΑΠΟΕΛ, θέλει μόνο νίκη, με δύο γκολ διαφορά για να είναι εκείνος που θα πάρει το μεγάλο εισιτήριο για τον τελικό, εκεί όπου θα τους περιμένει είτε ο Ολυμπιακός, είτε η ΑΕΛ, που αγωνίζονται στις 17:30 στο Τσίρειο, στον επαναληπτικό του 4-2 υπέρ των μαυροπράσινων. 

Η ομάδα της Αμμοχώστου και η ομάδα της Λευκωσίας τέθηκαν αντιμέτωπες σε ημιτελικό, άλλες έξι φορές στο παρελθόν, με την Ανόρθωση να προκρίνεται στις τέσσερις και τον ΑΠΟΕΛ τις άλλες δύο. 

Η πρώτη φορά που μονομάχησαν οι δύο ομάδες ήταν το μακρινό 1958-59, σε μονό αγώνα, με την Ανόρθωση να προκρίνεται με σκορ 3-1. Στον τελικό έπαιξε απέναντι στην ΑΕΛ, την οποία κέρδισε με 1-0 και σήκωσε το τρόπαιο. 

Επόμενη μάχη των δύο ομάδων, έγινε τη σεζόν 1970-71 και πάλι σε μονό αγώνα. Η Ανόρθωση επικράτησε με 4-1 και συναντήθηκε στον τελικό με την Ομόνοια, όπου ο πρώτος αγώνας έληξε ισόπαλος με σκορ 1-1. Στον επαναληπτικό, η Κυρία κέρδισε με 1-0 και σήκωσε ξανά το τρόπαιο. 

Μετά από δύο προκρίσεις της Ανόρθωσης, τη σεζόν 1978-79, ήταν σειρά του ΑΠΟΕΛ να προκριθεί, με σκορ 0-1, επίσης σε μονό αγώνα. Στον τελικό, οι γαλαζοκίτρινοι υποδέχθηκαν την ΑΕΛ, την οποία κέρδισαν με 1-0.

Χρειάστηκαν δεκαπέντε χρόνια για να παίξουν ξανά αντίπαλες σε ημιτελικό οι δύο ομάδες, με την Ανόρθωση να παίρνει την πρόκριση, το 1993-94 με δύο νίκες 3-1 και 1-2. Στον τελικό ωστόσο, οι κυανόλευκοι ηττήθηκαν από την Ομόνοια με 1-0.

Τρία χρόνια αργότερα, τη σεζόν 1996-97, ο ημιτελικός ήταν επεισοδιακός, αφού η Ανόρθωση επικράτησε στον πρώτο αγώνα με 2-1 και ο ΑΠΟΕΛ στον δεύτερο με το ίδιο σκορ. Κάπου εκεί χρειάστηκε η παράταση, με την ομάδα της Λευκωσίας να σκοράρει και να παίρνει την πρόκριση. Στον τελικό κέρδισε και την Ομόνοια με σκορ 2-0 και σήκωσε την κούπα.

Τελευταία αναμέτρηση μεταξύ των δύο, έγινε τη σεζόν 2002-03, με την Ανόρθωση να κερδίζει με 0-2 στο ΓΣΠ και να χάνει 1-0 στο Αντώνης Παπαδόπουλος. Ως εκ τούτου πήρε την πρόκριση στον τελικό, όπου έπαιξε με την ΑΕΛ και επικράτησε στα πέναλτι με 5-3. Η κανονική διάρκεια και η παράταση έληξαν με σκορ 0-0.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ