Το κυνήγι της κορυφής, το κομβικό ντέρμπι και η αήττητη για τρία χρόνια Ομόνοια

Με ένα σούπερ ντέρμπι μεταξύ Ομόνοιας και ΑΕΛ, πέφτει η αυλαία της όγδοης αγωνιστικής των πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Μετά τη νίκη του Απόλλωνα, οι πράσινοι έπεσαν στη δεύτερη θέση, αφού οι γαλάζιοι στην ισοβαθμία βρίσκονται πάνω από την Ομόνοια και έτσι άπαντες στο τριφύλλι στοχεύουν στο τρίποντο που θα τους επαναφέρει στην κορυφή και θα διατηρήσει την απόσταση από την ομάδα του Γιάννη Πετράκη, στους τρεις βαθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: H πρόβλεψη του Μπεργκ για το ντέρμπι με ΑΕΛ που παίζει το τελευταίο της χαρτί

Ο Χένινγκ Μπεργκ, γνωρίζει ότι η ΑΕΛ είναι μια εξαιρετική ομάδα, η οποία παίζει το τελευταίο της χαρτί για τον τίτλο, κάτι που τόνισε στους ποδοσφαιριστές του, θέλοντας να τους θέσει σε εγρήγορση ενόψει του αγώνα.

Ο Νορβηγός προπονητής, ξέρει επίσης πως σε περίπτωση νίκης θα κάνει άλλο ένα καθοριστικό βήμα ώστε να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλήματος, μετά από έντεκα χρόνια. Όπως τόνισε εξάλλου σε δηλώσεις του για το παιχνίδι ο Μπεργκ, «εμείς συγκεντρωνόμαστε μόνο στην ομάδα μας. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, το καλύτερο μας παιχνίδι. Περιμένουμε τον αγώνα, θέλουμε να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε και αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμάς».

Η Ομόνοια, που θα στερηθεί σίγουρα των υπηρεσιών του Ασάντε, αναμένεται να παίξει με τους Φαμπιάνο, Λανγκ, Λούφτνερ, Σεχού και Λέζιακς στην άμυνα. Στο κέντρο θα είναι οι Κούσουλος και Ζόρντι Γκόμεθ, με τη θέση του επιτελικού μέσου να διεκδικούν οι Τιάγκο και Παπουλής.

Στην επίθεση θα παίξουν κατά πάσα πιθανότητα οι Μποτεάκ, Τζιωνής και Τσέποβιτς.

Στην πλευρά της ΑΕΛ, το κίνητρο για νίκη είναι δεδομένο, ώστε να αναπτερωθούν οι ελπίδες της ομάδας για την κατάκτηση του τίτλου. Ο Βόσνιος τεχνικός γνωρίζει ότι η ομάδα του θα συνεχίσει να έχει ελπίδες για κατάκτηση του πρωταθλήματος, εάν και εφόσον περάσει με νίκη από το ΓΣΠ.

Τελευταία φορά που πέτυχε κάτι τέτοιο η ομάδα της Λεμεσού, ήταν τη σεζόν 2017-18, με σκορ 1-2 και πάλι για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Σε εκείνο το παιχνίδι η Ομόνοια προηγήθηκε με τον Νταρμπισάιαρ στο 18ο λεπτό, ενώ η ΑΕΛ απάντησε στο 86ο με τον Ρομάν. Το διπλό ήρθε με γκολ του Λαφράνς στο 96ο λεπτό της αναμέτρησης. Έκτοτε, οι πράσινοι δεν έχασαν σε κανένα παιχνίδι από την ΑΕΛ, αφού μετρούν πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Σε ότι αφορά το σημερινό παιχνίδι, ο Κέρκεζ αναμένεται να παρατάξει τον Βοζίνια κάτω από τα δοκάρια και τους Τεισέιρα, Πάντιτς, Έουλερ και Κυριάκου στην άμυνα.

Στο κέντρο θα παίξουν οι Μεντόγιεβιτς, Ζντραφκόφσκι και Ριέρα, ενώ στην επίθεση οι Μαέ, Γεωργίου και Ντανίλο.

Δειτε Επισης

Στο μικροσκόπιο της Επ. Δεοντολογίας τρεις αγώνες που ενδέχεται να ήταν προσυνεννοημένοι
Κούρης και Σπάρτακος διεκδικούν το τρόπαιο του Κυπέλλου Μικρών Κατηγοριών
Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό
«Δεν παρακάλεσε ποτέ κανέναν για χρήματα ο Κίρζης, θα καλύψει μόνος του τη ζημιά»
Οι ενδεκάδες Εθνικού και Απόλλωνα στο Δασάκι
Η ανακοίνωση της Πάφου για τον τελικό κυπέλλου
Άκυρο στο αίτημα της Πάφου για να διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο ο τελικός Κυπέλλου
Επιστολή της Πάφου στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού κυπέλλου
Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO