Στην άμυνα λιοντάρια, επίθεση κανόνια-Πρωταθλήτρια Κύπρου η Ομόνοια

Mετά από έντεκα ολόκληρα χρόνια η Ομόνοια στέφθηκε πρωταθλήτρια Κύπρου, πανηγυρίζοντας το 21o πρωτάθλημα στην ιστορία τους, μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ και την αδυναμία του Απόλλωνα να κερδίσει τον Ολυμπιακό στο Τσίρειο στάδιο.

Οι πράσινοι, που την προηγούμενη δεκαετία πέρασαν δύσκολα, φθάνοντας σε σημείο να τερματίσουν ακόμα και στην έκτη θέση, που ήταν η χειρότερη στην ιστορία τους, κατάφεραν με πρωτεργάτες τον πρόεδρο Σταύρο Παπασταύρου, τον τεχνικό διευθυντή Νεόφυτο Λάρκου και τον προπονητή Χένινγκ Μπεργκ, να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τίτλου.

Παρότι οι πράσινοι διεκδικούσαν και πέρυσι το πρωτάθλημα, εντούτοις δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν τον τίτλο, αφού το πρωτάθλημα διακόπηκε, την ώρα που ήταν στην πρώτη θέση, ισόβαθμοι με την Ανόρθωση.

Με βάση τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η Ομόνοια κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ και πέτυχε για πρώτη φορά στην ιστορία της είσοδο σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αποκλείοντας τον Ερυθρό Αστέρα.

Παρότι στη συνέχεια ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό και δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, εντούτοις πέρασε απευθείας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Κάπου εκεί, άνοιξε και η όρεξη των οπαδών της ομάδας, οι οποίοι πίστεψαν ότι οι πράσινοι μπορούν μετά από αυτή την επιτυχία, να κατακτήσουν και τον τίτλο. Οκτώ μήνες μετά, δικαιώθηκαν…

Για να φθάσει η Ομόνοια μέχρι τον τίτλο, πέρασε από χίλια μύρια κύματα, αφού περί τα μέσα Νοεμβρίου, μετά από συνεχή ανεπιτυχή αποτελέσματα βρέθηκε ακόμα και δώδεκα βαθμούς πίσω από την κορυφή. Παρόλα αυτά, με ντεμαράζ διαρκείας που ξεκίνησε από το ντέρμπι απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, στις 7 Δεκεμβρίου 2020 και σταμάτησε μετά από πέντε μήνες, στις 5 Απριλίου 2021 και την ήττα από τον Απόλλωνα, το τριφύλλι σκαρφάλωσε στην κορυφή, θέση την οποία κράτησε μέχρι τέλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ