«Τον χαρακτήρισα ʼλεξ Φέργκιουσον, βλέπουμε ότι κατάφερε να αλλάξει την ιστορία»

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει ο πρώην πρόεδρος του σωματείου της Ομόνοιας, Λώρης Κυριάκου, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Σε δηλώσεις του στον Super Sport Fm, ο κ. Κυριάκου ανέφερε αρχικά πως «τα συγχαρητήρια πηγαίνουν σε όλους του συντελεστές αλλά και στον κόσμο που έσπρωξε και ντόπαρε τους ποδοσφαιριστές για το 21 ο πρωτάθλημα στην ιστορία της Ομόνοιας. Η αγωνία ήταν μεγάλη χθες βράδυ. Υπήρχε πολύ άγχος όταν ειδικά περιμέναμε το αποτέλεσμα από το Τσίρειο. Με το άκουσμα  η χαρά ήταν μεγάλη και το ξέσπασμα μεγάλο για την μεγάλη επιτυχία. Δεν είναι εύκολο για τον Ομονοιάτη και ειδικά για τις νέες  γενιές που άκουγε για το παρελθόν και τις μεγάλες επιτυχίες αλλά δεν τις έζησε όπως η δική μου».

Σημείωσε επίσης πως, «έχουμε δει τα τελευταία 2 χρόνια τα επιτεύγματα της  ομάδα. Είχαμε την ευκαιρία να αγωνιστούμε στην Ευρώπη και σε ομίλους και να μην ξεχνάμε ότι κάναμε και μια  «κοιλιά» αλλά με μπροστάρη τον προπονητή το ξεπεράσαμε και πανηγυρίσαμε»

Για τον Χένιγκ Μπεργκ, είπε ότι, «τον έχω χαρακτηρίσει ως Άλεξ Φέργκιουσον. Βλέπουμε ότι αυτός ο άνθρωπος έχει καταφέρει να αλλάξει την ιστορία. Τόλμησε να δώσει την ευκαιρία σε νεαρούς ποδοσφαιριστές. Έχει μεγάλο ποδοσφαιρικό θράσος και έχει δώσει μαθήματα με τις ενέργειες του χρησιμοποιώντας νεαρούς σε σημαντικά παιχνίδια της Ευρώπης. Έχει αλλάξει πολλά στην Ομόνοια. Βέβαια να μην ξεχνάμε ότι μεγάλο ρόλο στην διάκριση έπαιξε και ο πρόεδρος  Σταύρος Παπασταύρου.

Όταν πριν από  3 χρόνια όταν περάσαμε το ποδοσφαιρικό τμήμα στον κ. Παπασταύρου είχαμε ως στόχο να σώσουμε οικονομικά την ομάδα. Καταφέραμε να μειώσουμε το χρέος και να κτίσουμε προοπτική και φέτος δώσαμε μια μεγάλη χαρά και κυρίως στον κόσμο και νιώθω ότι ξεπληρώσαμε τον κόσμο που ξευτιλίστηκε τα προηγούμενά χρόνια».

Υπέδειξε εξάλλου πως, «θέλουμε να καθιερωθεί η ομάδα όπως στο παρελθόν ως η Βασίλισσά του Κυπριακού ποδοσφαίρου όπως την ζήσαμε εμείς στο παρελθόν. Όταν καταφέρνεις να βρεθείς σε αυτό το επίπεδο αισθάνεσαι ότι μπορείς να πετύχεις περισσότερα και να καθιερώσεις την Ομόνοια στον θρόνο της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ολοκληρώνεται με δύο αγώνες, η 10η αγωνιστική για τον Β΄ όμιλο του Πρωταθλήματος
Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο