Σε ρυθμούς… Black Friday ψωνίζουν οι Big-6 από τους μικρούς

Το πρωτάθλημα τελειώνει και ο μεταγραφικός πυρετός θα αρχίσει να ανεβάζει στροφές για όλες τις ομάδες. Ιδιαίτερα όσες ομάδες έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους στις εγχώριες διοργανώσεις, έχουν αρχίσει να εξετάζουν τα κενά στο ρόστερ τους και αναζητούν ποδοσφαιριστές που θα καλύψουν τις θέσεις που χρειάζονται ενίσχυση.

Ήδη, τα πρώτα μεταγραφικά δείγματα, δείχνουν ότι οι μεγάλες ομάδες στοχεύουν σε αγορές ποδοσφαιριστών από τις λεγόμενες μικρές, ώστε να ενισχύσουν το ρόστερ τους. Για παράδειγμα, η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του επιθετικού Ολαντούτζι από την Αλκή, ενώ έκλεισε συμφωνία και με τον Χοσέ Ρομό της Καρμιώτισσας.

Ο Τσάβι Ρόκα ψάχνει να χτίσει την νέα ΑΕΚ με ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν καλά το κυπριακό ποδόσφαιρο και στις μικρές ομάδες υπάρχουν παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ιδιαίτερα εάν η ομάδες τους διαβαθμιστούν, όπως συνέβη μέχρι στιγμής με Ένωση και Καρμιώτισσα.

Απ’ εκεί και πέρα, ψώνια από την Καρμιώτισσα έκανε και η ΑΕΛ, η οποία συμφώνησε με τον μέσο Ρέινολντς, ωστόσο η μεταγραφή του δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί. Οι γαλαζοκίτρινοι, απέκτησαν επίσης με ελευθέρα μεταγραφή, τον Κωνσταντίνο Σωτηρίου, ο οποίος θα αγωνίζεται στη λεμεσιανή ομάδα για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο προπονητής της ΑΕΛ Ντούσαν Κέρκεζ, πάντως, συνεχίζει το σαφάρι για εντοπισμό κι άλλων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα του τη νέα χρονιά.

Λάτρεις των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στο κυπριακό πρωτάθλημα, είναι και ο προπονητής της Ανόρθωσης Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος θα αναζητήσει ποδοσφαιριστές από την κυπριακή αγορά, όταν υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με την Κυρία. Ήδη προς τα έξω βγήκαν πληροφορίες ότι η Ανόρθωση έχει συμφωνήσει με τον Ονησίφορο Ρουσιά του Ερμή Αραδίππου, ώστε ο ποδοσφαιριστής να συνεχίσει την καριέρα του στο Αντώνης Παπαδόπουλος.

Ο Ρουσιάς, έχει πετύχει μέχρι στιγμής 17 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα και απέδειξε ότι είναι ένας επιθετικός που μπορεί να κάνει τη διαφορά, όταν μια ομάδα ψάχνει απεγνωσμένα το γκολ. Απ’ εκεί και πέρα, οι ίδιες πληροφορίες φέρουν την Ανόρθωση να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Μάριου Αντωνιάδη, που έμεινε ελέυθερος από την ΑΕΚ, αλλά και του Γιάννη Γιαννιώτα, που αποχώρησε από τον Απόλλωνα.

Ο ΑΠΟΕΛ, παρότι συνεχίζει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, έχει αρχίσει ήδη προγραμματισμό για τη νέα χρονιά. Η πρώτη μεταγραφή των γαλαζοκιτρίνων, αναμένεται να είναι ο Δημήτρης Θεοδώρου της ΕΝΠ, η οποία διαβαθμίστηκε στη Β’ Κατηγορία. Η διαβάθμιση της ομάδας του Παραλιμνίου, κάνει ευκολότερη την προσπάθεια για απόκτηση του Θεοδώρου, από την ομάδα της Λευκωσίας.

Σε ό,τι αφορά στην Ομόνοια, απέκτησε τον Πάρη Ψάλτη από τον Ολυμπιακό, για τα επόμενα τρία χρόνια. Το τριφύλλι, προχώρησε επίσης και στην ανακοίνωση της απόκτηση του Έκτορ Γιούστε από τον Απόλλωνα, για τα επόμενα δύο χρόνια.

Τέλος, οι γαλάζιοι της Λεμεσού, δεν προχώρησαν μέχρι στιγμής τον προγραμματισμό τους, αφού ψάχνουν για τον προπονητή που θα διαδεχθεί τον Γιάννη Πετράκη στην τεχνική ηγεσία. Αφού εξευρεθεί ο κατάλληλος, τότε θα κοιτάξουν στο μεταγραφικό παζάρι, για τις καλύτερες επιλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με την βούλα πράσινος ο Πάρης Ψάλτης

Δειτε Επισης

Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό
«Δεν παρακάλεσε ποτέ κανέναν για χρήματα ο Κίρζης, θα καλύψει μόνος του τη ζημιά»
Οι ενδεκάδες Εθνικού και Απόλλωνα στο Δασάκι
Η ανακοίνωση της Πάφου για τον τελικό κυπέλλου
Άκυρο στο αίτημα της Πάφου για να διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο ο τελικός Κυπέλλου
Επιστολή της Πάφου στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού κυπέλλου
Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO
Δύο παιχνίδια για την 11η αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Στην Περιστερώνα ο τελικός Κυπέλλου Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών