Οι αγορές του Απόλλωνα από τη Βραζιλία που αποδείχθηκαν… λίρα εκατό

Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Απόλλωνα ακούει στο όνομα Γουέλινγκτον Νασιμέντο. Ένα όνομα που δεν προκάλεσε ντόρο στους φίλους του Απόλλωνα, αλλά με μια ματιά στο βιογραφικό του, θα πειστεί ακόμη και ο πιο άπιστος, ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής υψηλών προδιαγραφών.

Καταρχήν η αξία του, σύμφωνα με το έγκυρο TrasnferMarkt είναι πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ, ενώ είναι μόλις 26 ετών. Βρίσκεται σε μία ηλικία, που μπορεί αν πείσει με τις εμφανίσεις του, να πωληθεί στο εξωτερικό και να φέρει έσοδα στην ομάδα της Λεμεσού.

Ο Wellington, έχει παραστάσεις από το τουρκικό πρωτάθλημα, όπου αγωνίστηκε με τη φανέλα της InstanbulSpor, αλλά και του πορτογαλικού πρωταθλήματος, στο οποίο έπαιξε για λογαριασμό της Leixoes.

Πάντως, ο Απόλλωνας δείχνει ιδανική ομάδα για τον Βραζιλιάνο, αφού οι πολλοί συμπατριώτες του που πέρασαν από την ομάδα της Λεμεσού την τελευταία δεκαετία, αποχώρησαν ως απόλυτα επιτυχημένοι.

Οι πιο επιτυχημένοι Βραζιλιάνοι

Από όσους φόρεσαν τη φανέλα του Απόλλωνα, ο πιο αγαπητός για τον κόσμο της ομάδας είναι ο Άλεξ Ντα Σίλβα, ο οποίος έπαιξε για μια τριετία στον Απόλλωνα καταγράφοντας 95 συμμετοχές και σκόραρε 24 γκολ.

Ο Ντα Σίλβα που έμεινε στους γαλάζιους από το 2015 μέχρι το 2018, κατέκτησε δύο κύπελλα με τον Απόλλωνα και μία ασπίδα.

Ένας άλλος σπουδαίος ποδοσφαιριστής είναι ο Τουράμ, που φόρεσε τη φανέλα με τον «Θεό», για δύο χρόνια, από το 2014 μέχρι το 2016. Σε αυτά τα δύο χρόνια, ο Τουράμ πέτυχε έξι γκολ σε 43 παιχνίδια, ενώ μοίρασε και αρκετές ασίστ στους συμπαίκτες του, συνεισφέροντας τα μέγιστα όποτε χρειάστηκε να αγωνιστεί.

Ο Φάρλει Ρόσα, είχε παραχωρηθεί δανεικός στον Απόλλωνα, την ίδια χρονιά με τον Τουράμ, από την ίδια ομάδα, την Μόντε Αζούλ. Ο Ρόσα έπαιξε σε 29 αγώνες και σκόραρε ένα γκολ. Παρότι την επόμενη χρονιά οι γαλάζιοι προσπάθησαν να αγοράσουν τον ποδοσφαιριστή, δεν τα κατάφεραν και κατέληξε στην ΑΕΚ Λάρνακας.

Κατηφόρισε στο νησί μας το 2015 για λογαριασμό του Απόλλωνα και κατάφερε να μαγνητίσει τα βλέμματα. Ο Ελίζιο, μέτρησε 25 συμμετοχές και δυο γκολ την πρώτη σεζόν με τη φανέλα της ομάδας της Λεμεσού, ενώ τη δεύτερη κατέγραψε έξι συμμετοχές και στη συνέχεια αποχώρησε με μεταγραφή σε Πορτογαλική ομάδα. Ακόμη ένας Βραζιλιάνος που έδωσε τα χέρια με την ομάδα της Λεμεσού την περίοδο 2015-16, είναι ο Φρέιρε, ο οποίος κατέγραψε 32 συμμετοχές με τρία τέρματα. 

Βοήθησε τα μέγιστα με την προσφορά του τον Απόλλωνα και δεν είναι άλλος από τον Πάουλο Βινίσιους. Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, αγωνίστηκε με επιτυχία στην ομάδα της Λεμεσού την περίοδο 2015-16, καταγράφοντας 33 συμμετοχές και έξι τέρματα. Ένας ακόμη Βραζιλιάνος άσος που φόρεσε τη γαλάζια φανέλα είναι ο Ζάντερ, ο οποίος την περίοδο 2017-18 βρέθηκε στον Απόλλωνα, ενώ στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στην Πάφος FC. 

Οι δυο γνώριμοι στη μνήμη μας ακόμη ποδοσφαιριστές που βοήθησαν στα μέγιστα τον Απόλλωνα, είναι οι Βραζιλιάνοι, Άλεφ και Άλαν, οι οποίοι αγωνίστηκαν την ποδοσφαιρική περίοδο 2017-18 και μετά αποχώρησαν. 

Στον Απόλλωνα αγωνίστηκαν επίσης, όχι όμως με μεγάλη επιτυχία, οι Ντουντού Παραίμπα, Γιοβαλντίρ Φερέιρα Πέρεζ, Τιάγκο Σάλες, Λουτσιάνο Αμαράλ, Παουλίνιο, Έλτον, Ρομούλο Σάντος και Έντρικ.

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία