Τα... πιτσιρίκια που άνοιξαν τα φτερά τους για το εξωτερικό-Τι κάνουν σήμερα

Την απόκτηση του Κύπριου νεαρού αμυντικού, Στέλιου Ανδρέου από τον Ολυμπιακό, για την επόμενη πενταετία (3+2), ανακοίνωσε η Σαρλερούα. Η βελγική ομάδα, αποτελεί ένα τεράστιο βήμα για τον 18χρονο Κύπριο διεθνή ποδοσφαιριστή, ο οποίος είναι έτοιμος να... ανοίξει τα φτερά του και να αποδείξει πόσα καντάρια μπάλας γνωρίζει στο βελγικό πρωτάθλημα. 

Με ανακοίνωσή της η βελγική ομάδα, έγραψε χαρακτηριστικά ότι, «μετά τη συμφωνία που επιτευχθεί ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Σαρλερουά, ο Στέλιος Ανδρέου παίρνει μετεγγραφή στην ομάδα με συμβόλαιο τριών ετών (με οψιόν +2). Πρόκειται για 18χρονο με 1.88 ύψος, σπουδαίο ταλέντο από την Κύπρο, που παίζει ως κεντρικός αμυντικός. Έχει δύο συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της χώρας του, κόντρα στην Κροατία τον περασμένο Μάρτιο και την Ουγγαρία λίγες μέρες αργότερα. Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε σε 34 ματς για τον Ολυμπιακό, σκοράροντας μια φορά. Το προσωπικό, οι προπονητές, οι παίκτες και όλη η οικογένεια της Σαρλερουά καλωσορίζουν τον ποδοσφαιριστή».

Το παράδειγμα του Στέλιου Ανδρέου, πραγματοποίησαν αρκετοί Κύπριοι ποδοσφαιριστές στο παρελθόν. Η OMADA σας παραθέτει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που άνοιξαν τα φτερά τους για το εξωτερικό...

Ιωάννης Κωστή

Τεράστιο βήμα στην καριέρα του έκανε το 2019 , ο 19χρονος τότε Ιωάννης Κωστή, ανοίγοντας τα... φτερά του για το εξωτερικό. Το νεαρό ταλέντο της Νέας Σαλαμίνας επιβραβεύθηκε για τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με τους ερυθρόλευκους και έδωσε τα χέρια με τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Σήμερα, ο Ιωάννης Κωστή βρίσκεται με τη μορφή δανεισμού, στον Λεβαδειακό, στη Super League 2, ενώ ο νεαρός είχε αγωνιστεί στην ΑΕΛ, στο πρώτο μισό της σεζόν.

Γρηγόρης Κάστανος

Άρχισε την καριέρα του από την Ένωση Νέων Παραλιμνίου, ενώ το 2014 μετακόμισε στην «Κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου, Γιουβέντους, κάνοντας τ' όνειρό του πραγματικότητα. Τ’ όνομά του έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα του κυπριακού ποδοσφαίρου, αφού έμεινε στην ιστορία ως ο πρώτος Κύπριος που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία της Ιταλίας. Το 2019 παραχωρήθηκε δανεικός στην Πεσκάρα, ενώ την περασμένη σεζόν στη Φροζινόνε. 

Ανδρέας Καρώ

Ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στη Νότιγχαμ Φόρεστ, στην οποία μετακόμισε το 2012 από τις ακαδημίες της Ανόρθωσης. Στην Αγγλία πέρασε συνολικά τέσσερα χρόνια προτού επιστρέψει στην Κύπρο για λογαριασμό του Απόλλωνα. Ο 23χρονος άσος δόθηκε δανεικός σε Νέα Σαλαμίνα και Πάφος FC αντίστοιχα, ενώ το καλοκαίρι του 2019 έσκασε το «μπαμ» με την αγορά του από την ιστορική Λάτσιο. Παραχωρήθηκε στη συνέχεια υπό τη μορφή δανεισμού στη Σαλερνιτάνα, ομάδα της β’ κατηγορίας της Ιταλίας, ενώ μετά μετακόμισε στη Μαρίτιμο. Ο Κύπριος άσος κατηφόρισε πριν λίγες ημέρες στο νησί μας για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ. 

Νίκο Γεννάρης

Από πολύ νωρίς εντάχθηκε στην ακαδημία της Άρσεναλ το 2001, ενώ κατέγραψε συμμετοχές και με την πρώτη ομάδα των «κανονιέρηδων». Δεν κατάφερε ωστόσο να εδραιωθεί και αποχώρησε παίζοντας υπό τη μορφή δανεισμού σε Κάουντι, Μπόρνμουθ, Γουίκομπ, ενώ πέρασε και από την Μπρέντφορντ.

Κωνσταντίνος Λαΐφης

Άλλος ένας παίκτης που αναδείχθηκε από την Ένωση Νέων Παραλιμνίου και ακολούθησε τον δρόμο της Νότιγχαμ Φόρεστ το 2009. Η επιστροφή του στην Κύπρο τον βρήκε στην Ανόρθωση, με την οποία άρχισε να ξεδιπλώνει το ταλέντο του και να προσελκύει το ενδιαφέρον ομάδων του εξωτερικού. Το 2016, ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που μετουσίωσε το ενδιαφέρον της σε πράξεις, αγοράζοντας τον. Δεν πήρε τις ευκαιρίες που έπρεπε στον Πειραιά και άμεσα μετακόμισε στο Βέλγιο για λογαριασμό της Σταντάρ Λιέγης (σ.σ. μετά από διετή δανεισμό). Η διοίκηση του βελγικού συλλόγου έδωσε στον Ολυμπιακό 1.800.000 ευρώ που ήταν η οψιόν στη συμφωνία των δύο ομάδων, με τον διεθνή αμυντικό ν' αποτελεί ένα από τα βασικά και αναντικατάστατα μέλη των Βέλγων και ν' ανεβάζει μέρα με τη μέρα τη χρηματιστηριακή του αξία.

Πιέρος Σωτηρίου

Μεγάλωσε στις ακαδημίες του Ολυμπιακού Λευκωσίας, πήρε μεταγραφή για τον ΑΠΟΕΛ το 2013. Στην ομάδα της Λευκωσίας έμεινε για τέσσερα χρόνια, με ομάδες του εξωτερικού να ενδιαφέρονται για την απόκτησή του, μετά τις εξαιρετικές του εμφανίσεις.  Η μεταγραφή του στην Κοπεγχάγη, αποτελεί ρεκόρ σχετικά με μετακίνηση Κύπριου ποδοσφαιριστή στο εξωτερικό, αφού ο ΑΠΟΕΛ έβαλε στα ταμεία του περισσότερα από 2.500.000 ευρώ. Ο Κύπριος στράικερ μετακόμισε τo 2019 στην Αστάνα όπου και έμεινε για μια σεζόν, ενώ πέρσι έδωσε τα χέρια με τη Λουντογκόρετς της Βουλγαρίας, όπου και αγωνίζεται μέχρι σήμερα.

Δειτε Επισης

«Δέκα χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Γκουγκούρης, στο δρόμο για το γήπεδο»
Η επεξήγηση της ΚΟΠ για το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο αιώνιο
Ξεπέρασε το 65% του στόχου η οικονομική βοήθεια στην Ανόρθωση-Απήχηση σε φιλάθλους άλλων ομάδων
Βγαίνει μπροστά ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης-«Ας σταματήσουμε να κρίνουμε ποιος έφταιξε παραπάνω»
Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ
Άκυρο Αστυνομίας στα αιτήματα ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ για παραχώρηση της Βόρειας