H ταυτότητα των πιθανών αντιπάλων Απόλλωνα και ΑΕΛ-Η γνώριμη και οι άγνωστες

Βατοί είναι οι αντίπαλοι της ΑΕΛ και του Απόλλωνα, στο εναρκτήριο παιχνίδι τους, για το Uefa Conference League ωστόσο οι κυπριακές ομάδες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές, για να περάσουν στην επόμενη φάση.

Η ΑΕΛ, καλείται να αντιμετωπίσει μια εκ των Σιρόκι Βοσνίας ή Βλάζνια Αλβανίας, με τους Βόσνιους να είναι θεωρητικά το φαβορί στην εν λόγω αναμέτρηση.

Η Σιρόκι, ιδρύθηκε το 1948 και αγωνίζεται στο στάδιο Pescara, χωρητικότητας επτά χιλιάδων θεατών. Μέχρι το 1991, συμμετείχε στο γιουγκοσλαβικό πρωτάθλημα, με το όνομα NK Μλάστοτ Λίστιτσα.

Ο σύλλογος μετονομάστηκε αρκετές φορές μέχρι το 1995, όταν πήρε το σημερινό της όνομα. Η Σιρόκι, γνώρισε τις μεγαλύτερες επιτυχίες της στη δεκαετία από τη δεκαετία του 1990 και μετά.

Ο σύλλογος κέρδισε πέντε φορές το πρώην πρωτάθλημα Ερζεγο-Βοσνίας και είναι ο πιο επιτυχημένος σύλλογος του διαγωνισμού. Από το 2000, η Σιρόκι αγωνίζεται στην Πρέμιερ Λιγκ της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, το κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας, το οποίο κατέκτησε δύο φορές, ενώ άλλες τρεις στέφθηκε κυπελλούχος.

Η Σιρόκι αγωνίζεται ανελλιπώς από το 2002, στα ευρωπαϊκά κύπελλα, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν κατάφερε να περάσει σε ομίλους κάποιας διοργάνωσης. Tη φετινή χρονιά, εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο την τελευταία αγωνιστική, αφού τερμάτισε στην τέταρτη θέση με 59 βαθμούς, όσους είχε και η Ζρίνσκι.

Το ρόστερ της, αποτελείται μόνο από Βόσνιους και Κροάτες παίκτες. Ξεχωρίζουν οι Ιβάν Ίκιτς και Αλεν Τζουριλ.

Έχασε τον τίτλο στην ισοβαθμία η Βλάζνια

Η αντίπαλος της Σιρόκι είναι η αλβανική Βλάζνια, η οποία έμεινε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος Αλβανίας, αφού ισοβάθμησε με την πρωταθλήτρια Τέουτα.

Πρόκειται για μια ιστορική ομάδα, η οποία κατέκτησε δέκα πρωταθλήματα στη χώρα της και επτά κύπελλα.

Για δέκα ολόκληρα χρόνια, ήταν εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων, αφού η τελευταία της συμμετοχή ήταν το 2011-12, όταν πέρασε στον πρώτο προκριματικό του Europa League από την Μπιρκιρκάρα και αποκλείστηκε στον δεύτερο από την Τουν.

Καλύτερος της παίκτης είναι ο Σκοπιανός με αλβανικό διαβατήριο Μεβλάν Αντιλί, ο οποίος αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας.

Η γνωστή Ντίλα Γκόρι ή η Ζίλινα απέναντι στον Απόλλωνα

Μια ομάδα που πολλοί θα θυμούνται από το 2013, όταν απέκλεισε την Ανόρθωση από το Γιουρόπα Λιγκ, την Ντίλα Γκόρι από την Γεωργία ή την Ζίλινα Σλοβακίς, καλείται να αντιμετωπίσει ο Απόλλωνας.

H ομάδα από τη Γεωργία, το πρωτάθλημα της οποίας βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας 26 βαθμούς σε 17 αγώνες.

Η Ντίλα Γκόρι αγωνίζεται στο στάδιο Τengiz Burjanadze, χωρητικότητας πέντε χιλιάδων θεατών και δεν έπαιξε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση από τη σεζόν 2016-17. Εκείνη τη χρονιά η Ντίλα Γκόρι αποκλείστηκε στο πρώτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ από την Παρτιζάν και στη συνέχεια από τη Σιράκ, στο Europa League. Φέτος, επιστρέφει στη διοργάνωση θέλοντας να έχει καλύτερες επιδόσεις από την προηγούμενη φορά.

Yπενθυμίζεται ότι το 2013, η Ανόρθωση είχε κερδίσει την Ντίλα Γκορι στη Γεωργία με 1-0, ενώ τον επαναληπτικό του Αντώνης Παπαδόπουλος ο αγώνας διακόπηκε, όταν οι Γεωργιανοί κέρδιζαν με 0-3 και οι οπαδοί της ομάδας της Αμμοχώστου εισέβαλαν στο γήπεδο.

Από την άλλη, η Ζίλινα εξασφάλισε την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα και πέτυχε την έξοδό της στην Ευρώπη, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.Πέρυσι έπεσε θύμα έκπληξης, αφού  αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο του Europa League, από τη New Saints Ουαλίας.

Οι Σλοβάκοι έχουν στα 112 χρόνια ιστορίας τους επτά πρωταθλήματα, δύο κύπελλα και τέσσερις ασπίδες.

Mεγάλο αστέρι της ομάδας ο Πολωνός επιθετικός Νταβίντ Κουρμινόφσκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πλήγμα με Μπεζούς στην Ομόνοια-Έξι μήνες εκτός δράσης
Σπουδαία κίνηση για την Πάφο-Συνεργασία με την ακαδημία της Γουότφορντ
Τούτιτς: Η Ομόνοια μπορεί να πάρει πρωτάθλημα και κύπελλο, το αξίζει
Χωρίς Βαλμπουενά στον επαναληπτικό με Πάφο ο Απόλλωνας
Πώς απαντά το ΓΣΠ για το ενδιαφέρον της Ομόνοιας 29Μ και για οφειλόμενα ΑΠΟΕΛ και Ομόνοιας
Ανακοινώθηκαν τα τελευταία ντέρμπι του πρωταθλήματος από την ΚΟΠ
Έκανε αποδεκτό το αίτημα της ΚΟΠ η UEFA και αλλάζει η ώρα έναρξης των αγώνων της Εθνικής
Το βιολί της η Ομόνοια, πέρασε και από το Παπαδόπουλος με Αλιούμ και Σεμέδο
Σε ματσάρα που έσπασαν καρδιές πήρε τη νίκη η ΑΕΚ στο 96' και κυνηγά τον ΑΠΟΕΛ
Προσγειωμένος ο Σα Πίντο-«Δεν τη χαρακτηρίζω νίκη τίτλου, όλοι πρέπει να μείνουμε ήρεμοι»