Η ακτινογραφία των αντιπάλων της Ομόνοιας-Το μεγαθήριο και η άγνωστη Βαλούρ

Η κλήρωση του δεύτερου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ δεν χαμογέλασε στην Ομόνοια, η οποία καλείται να αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Ντιναμό Ζάγκρεμπ ή Βαλούρ, με τους Κροάτες να είναι το ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση.

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι μια ομάδα που αγωνίζεται ανελλιπώς σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης από το 2006, με εξαίρεση τη σεζόν 2017-18, όταν αποκλείστηκε από την Σκεντεμπρέου στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι «Purgieri», όπως τους αποκαλούν, είναι η καλύτερη ομάδα της Κροατίας, αφού κατέκτησε στα 110 χρόνια της ιστορίας της 22 πρωταθλήματα, 16 κύπελλα και 6 Super Cup. Παράλληλα, κέρδισε εννέα φορές το πρωτάθλημα της Γιουγκοσλαβίας και 8 φορές το Κύπελλο, ενώ τη σεζόν 1960-61, είχε φθάσει μέχρι τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Το 1976-77, κατέκτησε για πρώτη και μοναδική φορά το πρωτάθλημα Βαλκανίων.

Το γήπεδο με τους τρελούς οπαδούς

Σε ότι αφορά το γήπεδό της, το στάδιο Μακσιμίρ, είναι χωρητικότητας 35 χιλιάδων θεατών και ανακαινίστηκε το 2011. Στο συγκεκριμένο γήπεδο, η Ντιναμό πέρασε όλη την πορεία της, από ιδρύσεώς της, ζώντας μεγάλες επιτυχίες.

Το στάδιο Μακσιμίρ έχει υποδαπέδια θέρμανση, ενώ έγιναν πολλές αναβαθμίσεις τόσο στα αποδυτήρια, όσο και σε όλους τους χώρους του.

Σε ότι αφορά στους οπαδούς της ομάδας, χαρακτηρίζονται από πολλούς ως θερμόαιμοι, αφού φτιάχνουν απίστευτη ατμόσφαιρα σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας.

Οι οργανωμένοι ονομάζονται Bad Blue Boys, οι οποίοι κατηγορήθηκαν πολλές φορές για χουλιγκανισμό, με αποτέλεσμα πολλές φορές η ομάδα να πληρώσει βαρύτατα πρόστιμα. Χαρακτηρίζονται ως εθνικιστές οπαδοί.

Στροφή στην κροατική αγορά

Σε ότι αφορά στους ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν το ρόστερ, πέντε από αυτούς αγωνίζονται στην Εθνική Κροατίας, με μεγάλα αστέρια να είναι οι επιθετικοί Μίσλαβ Όρσιτς και Μπρούνο Πέτκοβιτς.  Διεθνείς είναι επίσης οι Λούκα Ιβανούσετς, Γιόσκο Γκβαρντιόλ και Ντομινίκ Λιβάκοβιτς.

Στην Εθνική Σκοπίων αγωνίζονται οι Αριάν Αντεμί και Στέφαν Ριστόσκι, όπως και οΜάρκο Γκαβράνοβιτς με την Ελβετία.

Γνωστός στο κοινό της Κύπρου είναι επίσης ο Γιόσιπ Μίσιτς, ο οποίος είχε αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ, ως δανεικός τη σεζόν 2019-20.

Η άγνωστη Βαλούρ

Λίγες είναι οι πιθανότητες πρόκρισης της Ισλανδικής Βαλούρ, επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ωστόσο από τη στιγμή που στο ποδόσφαιρο μπορούν να υπάρξουν εκπλήξεις, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο.

Η Βαλούρ, ιδρύθηκε επίσης το 1911 και αγωνίζεται στην πρωτεύουσα της χώρας Ρεϊκίαβικ και πιο συγκεκριμένα στο γήπεδο Hlíðarendi, χωρητικότητας 1524 οπαδών.

Σε ότι αφορά τις επιτυχίες της στην Ευρώπη, δεν έχει να επιδείξει οτιδήποτε αξιόλογο, αφού η μεγαλύτερή της επιτυχία, ήταν τη σεζόν 2019-20, όταν έφθασε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Σε εκείνο το γύρο αποκλείστηκε από την Σερίφ Τιρασπόλ, η οποία στη συνέχεια προκρίθηκε στους ομίλους της διοργάνωσης.

Το ρόστερ της Βαλούρ, αποτελείται σχεδόν στην ολότητά του από γηγενείς ποδοσφαιριστές, με ελάχιστες προσθήκες από τη Σουηδία, τη Δανία και τα Νησιά Φερόε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία