Το Βαρώσι χάνεται και οι οπαδοί συντηρούν τον διχασμό-Πανό που προκάλεσαν σάλο

Λίγες μέρες πριν την μαύρη επέτειο της εισβολής, που άφησε πίσω της νεκρούς, τραυματίες, αγνοούμενους και διακόσιες χιλιάδες πρόσφυγες και την ώρα που το Κυπριακό πρόβλημα βρίσκεται στην χειρότερη καμπή του, λόγω των προδιαγραφόμενων εξαγγελιών των Τούρκων για την Αμμόχωστο, κάποιοι επέλεξαν να στείλουν, ξανά, μέσα από το γήπεδο, μηνύματα πολιτικού περιεχομένου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το πανό που προκάλεσε την οργή των Ανορθωσιατών (pic)

Έχουν περάσει μόλις δύο εικοσιτετράωρα από την στιγμή που οι οπαδοί της Ομόνοιας ανήρτησαν πανό στο Super Cup με αντίπαλο την Ανόρθωση, στο οποίο έγραφαν «το χώμα που προδώσατε, ποτέ μας δεν ξεχνάμε 1974» και η οργή από πλευράς των Ανορθωσιατών, δεν έχει ακόμα κοπάσει. Αυτή, δεν είναι όμως η πρώτη φορά που πολιτικά μηνύματα κάνουν την εμφάνισή τους σε κάποιο ποδοσφαιρικό αγώνα και βέβαια, αυτό δεν συμβαίνει μόνο από οπαδούς της Ομόνοιας, αλλά κατά καιρούς όλοι οι οπαδοί χρησιμοποίησαν την κερκίδα για να στείλουν πολιτικά μηνύματα.

Ακόμα και τούτη την ώρα όμως, που οι Τούρκοι είναι έτοιμοι να προκαλέσουν νέα τετελεσμένα στην Αμμόχωστο, εξαγγέλλοντας επιστροφή των Αμμοχωστιανών, υπό τ/κ διοίκηση, η ελληνοκυπριακή πλευρά μόνο ενωμένη δεν είναι. Τα κατάλοιπα του πραξικοπήματος, όπως και του δίπολου Γρίβας-Μακάριος, δεν έχουν εκλείψει από την κυπριακή κοινωνία και όπως φαίνεται, ούτε πρόκειται να συμβεί αυτό, στο άμεσο μέλλον.

Δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, ρίχνουν το μπαλάκι των ευθυνών για όσα συνέβησαν στο παρελθόν, ο ένας στον άλλο, συντηρώντας αυτή την κόντρα που μαίνεται τα τελευταία 47 χρόνια.

Κι αυτή η κόντρα επεκτείνεται στα γήπεδα, τα οποία αποτελούν μια μικρογραφία της κυπριακής κοινωνίας, η οποία λατρεύει την εσωστρέφεια και αρνείται επίμονα να δει κατάματα το πραγματικό πρόβλημα, που δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι η πατρίδας μας τελεί υπό κατοχή.

Τα παραδείγματα εμετικών πανό ή ενεργειών στις κερκίδες είναι πάρα πολλά. Οι μεν βρίζουν τους δε χαρακτηρίζοντάς τους Τούρκους, σηκώνοντας πανό με σβάστικες και ΕΟΚΑ Β’ ξανά χτύπα.

Οι δε απαντούν με πανό «γ…ω το Έθνος σας» και σημαίες του ψευδοκράτους, σφυροδφρέπανα, φωτογραφίες του Στάλιν και λοιπά.

Κι αν νομίζει κάποιος ότι η «μάχη» της κερκίδας εξελίσσεται μόνο μεταξύ δεξιών και αριστερών, πλανάται. Πολλές φορές στο παρελθόν, οι κόντρες αφορούσαν διαφωνίες μεταξύ των λεγόμενων εθνικόφρονων σωματείων. Όπως για παράδειγμα το πανό «Βαρωσιώτη μην ξεχνάς, άλλο λιποτάκτης κι άλλο πρόσφυγάς» ή «η μόνη σας ιστορία είναι η προδοσία».

Οι άλλοι απαντούν με συνθήματα όπως, «τράβα μάθε ιστορία, το Βαρώσι κράτησε τη Λευκωσία» και «δώστε Βαρώσι και πάρτε Λεμεσό».

Ένας φαύλος κύκλος κάθε χρόνο… Η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται και η μόνη χαμένη από την όλη κατάσταση είναι μόνο η Κύπρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η απάντηση στο πανό που προκάλεσε την οργή των Ανορθωσιατών

Δείτε τα εμετικά πανό που αναρτήθηκαν κατά καιρούς στις κερκίδες:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Η χωρητικότητα του νέου γηπέδου του ΑΠΟΕΛ, το κόστος και ο χρόνος παράδοσής του
Δάκρυσε ο επενδυτής για το νέο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-«Το όνειρο πρέπει να είναι πιο μεγάλο»
Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»